01-04-2019

Colloqui amb el Dr. Santiago Nio Becerra


Sport Cultura Barcelona juntament amb IQS van organitzar un col·loqui amb el Dr. Santiago Niño Becerra, durant el qual va presentar el seu últim llibre "EL CRASH Tercera Fase".

“El futur requereix de nous perfils professionals més tècnics”
afirma Santiago Niño-Becerra en la presentació del seu últim llibre

"Tindrem crisi fins al 2023, però amb matisos". Així va començar Santiago Niño-Becerra la presentació del seu últim llibre El crash. Tercera Fase, que va tenir lloc a IQS.

Durant la presentació del llibre, Niño-Becerra va explicar que la fi de la crisi econòmica actual cada vegada està més a prop, però que encara li queden alguns anys, i és que serà a partir del 2023 quan es començarà a imposar el nou model econòmic en el sistema capitalista actual. En aquest model el necessari serà l'important i es buscarà l'eficiència i la productivitat. "L'Estat com a ens va a menys. Passarem d'un mosaic d'Estats a una xarxa de zones amb capacitat econòmica i amb expectatives de creixement", va afirmar Niño-Becerra en parlar sobre el futur pròxim. D'altra banda, va assenyalar que la fi de la crisi suposarà la fi de la volatilitat i l'arribada d'un entorn d'estabilitat generalitzada. En finalitzar l'entrevista, Santiago Niño va respondre a les nombroses preguntes que li van formular els assistents.

En el nou model igualment es passarà d'una fase basada en l'individualisme pròpiament del model esgotat que va entrar en crisi en el 2007, a una altra basada en la col·laboració i en compartir mitjans i processos.

L'acte va ser presentat per Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona i moderat per la periodista Xantal Llavina, directora del programa Revolució 4.0 de Catalunya.