EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


22-03-2012

Visita i dinar privat amb els Socis de Sport Cultura Barcelona

Convidats pel President del FC Barcelona, Sandro Rosell i Carles Vilarrubí, Vicepresident Area Institucional, els socis de Sport Cultura Barcelona van visitar les instal•lacions de La Masia. Durant aquesta visita van ser guiats per Carles Folguera, el director. Aquest nou edifici consta d’una superfície de 6000m2, distribuïts en 5 plantes, tres de les quals estan destinades a l’ús dels residents. Té una capacitat per 83 esportistes que pertanyen a diferents disciplines: futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala. I provenen de nacionalitats tan diverses com: Suècia, Àfrica (Camerún, Nigèria, Marroc), Argentina, República Dominicana, Holanda i Brasil. L’objectiu de la residència és formar esportivament i intel•lectualment a joves per fer carrera professional al FC Barcelona. La funció del professorat és fer de nexe d’unió entre les famílies i els entrenadors. La mitjana d’estada a la residència és de 3 a 4 anys. Actualment destaquen grans esportistes que han residit a la Masia com: Messi, Iniesta, Pedro, Víctor Valdés, Xavi Rabassada (bàsquet) i Mikel Aguirrezabalaga (Handbol). La visita va finalitzar amb un dinar, el mateix menú que se’ls hi dona als residents. Tots els socis van admirar la disciplina i austeritat que trasmeten aquests joves esportistes.


28-02-2012

Votació dels Premis SCBCN 2011

En el transcurs d'un esmorzar a la seu del nostre soci el Reial Club Nàutic de Barcelona, ha tingut lloc la votació per escollir els guardonats de la VII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona en ambdues disciplines: Cultura i Esport.

Els membres de l'Assemblea amb els seus vots han decidit els guanyadors:
Premi Sport Cultura Barcelona a la millor iniciativa Cultural: Montserrat Caballé (pel reconeixement a la llarga trajectòria artística com a soprano de nivell internacional).
Premi Sport Cultura Barcelona a la millor inciativa Esportiva: Anna Corbella (Per ser la primera regatista espanyola en donar la volta al món sense escales).

El lliurament dels Premis es preveu que sigui al mes de juny.


16-01-2012

Presentació Candidatures Jurat dels Premis Sport Cultura Barcelona

Amb motiu dels Premis Sport Cultura Barcelona 2011, ha tingut lloc la primera fase de la convocatòria dels Premis en les dues categories habituals Cultura i Esport, el Comitè Tècnic integrat per deu membres de l'Associació i set renombrats periodistes han realitzat la preselecció de candidats.

Els finalistes en l'àmbit de Cultura són:
1.- Fundació Museu Thyssen
2.- Montserrat Caballé
3.- Agustí Villaronga

En l'àmbit d'esport són:
1.- Sir Alex Ferguson
2.- Anna Corbella
3.- Rafa Nadal
4.- Kilian Jornet


30-11-2011

Dinar amb la Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona

En aquest centanari Club, va tenir lloc el dinar organitzat per Sport Cultura Barcelona, al qual van assistir els membres de la seva Junta Directiva.

Es va donar la benvinguda al nou president del Club Natació Barcelona, Sr. Joan Lluís Abellán, i acomiadar al que ha estat President durant els darrers setze anys, Sr. Sebastià Millans.


20-10-2011

Conferència: Gestió de les emocions en el treball en equip

El President de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras i Fisas, va presentar a Inma Puig, llicenciada en psicologia i psicòloga clínica que va impartir una xerrada com indicava el títol sobre la “Gestió de les Emocions en el treball en equip”.

Va iniciar la mateixa ressaltant que, els Equips que funcionen no és per casualitat igual que els que no funcionen tampoc… de totes les coses que succeïxen en un equip, hi ha un 50% d’aquestes que es veuen, es parlen i es poden millorar per contra l’altre 50% no es veu, no es parla i no es pot canviar. Tot allò que no s’aprecia però que succeïx i influïx molt en el comportament d’un grup i de les persones que ho componen. “Només podem veure el que som capaços d’entendre”, l’anticipació com eina per a una bona gestió; va exemplificar que les persones són com les montanyes, sempre hi ha dos camins per a arribar a elles; un el més curt que és el més difícil i l’altre el més llarg però més fàcil. El curt i difícil es posar-se en el lloc de l’altre en canvi el fàcil i llarg suposa seguir l’anatomia.

Inma Puig treballa amb el mètode Balint des de fa 30 anys, psiquiatra anglès que va desenvolupar un sistema de formació continuada per a metges, la finalitat del qual era la ressolució de les dificultats a nivell psicològic en la relació metge-malat. Aquest sistema que es va iniciar amb metges, es va estendre a professionals que treballen amb les persones. Va explicar el significat de la paraula “cuidar” a les persones, considerant aquest terme en desús, creu fermament que avui en dia s’utilitza molt poc, va demostrar la importància de cuidar a les persones ja que suposa la major inversió, escoltar-les i reconèixer-les. Va exposar que cuidar als individus fa que ofereixin el millor de si mateix. Va parlar dels conflictes dins del grup, els que tenen que evitar-se i dels quals cal treure profit per a evitar una despesa de temps i energia “quan un equip és capaç de convertir les preocupacions dels seus components en problemes vol dir que funcionarà; un problema és concret cal posar dades i solventar-lo, una preocupació és abstracte.

L’equip funcionarà amb èxit dins d’un grup de persones que els succeïx coses i són capaços de resoldre els problemes. Va finalitzar l’exposició realçant que per a l’obtenció de resultats, cal cuidar a les persones perquè solament a través d’elles s’arriben als resultats.


26-09-2011

Lliurament VI Premis Sport Cultura Barcelona

El lliurament dels VI Premis Sport Cultura Barcelona, per segon any consecutiu es va celebrar a la sala de màquines a l’Antiga Fàbrica de Cerveses Damm.

L’obertura de la cerimònia va anar a càrrec de Manuel Carreras i Fisas, president de l’entitat que després d’agrair l’assistència a les autoritats, guardonats, convidats i els representants de diferents institucions va donar pas al vídeo històric de les cinc edicions anteriors dels Premis Sport Cultura Barcelona.

A continuació es va presentar al guardonat en l’àmbit de Cultura atorgat a la Fundació Ángel Corella, en reconeixement a la seva iniciativa per a fomentar l’art de la dansa clàssica a Espanya, el mateix Ángel Corella, reconegut ballarí de gran prestigi internacional va recollir el guardó – una figura de l’escultora Rosa Serra –. Seguidament es va donar a conèixer al guanyador en la categoria d’esport, el futbolista del FCBarcelona, Xavi Hernández, convertit en el jugador que més partits oficials ha jugat en l’equip del FC Barcelona. A més, aquest any també ha destacat pel nombre de trobades internacionals disputades amb la Selecció Espanyola. Luis Aragonés va presentar al premiat i es va desfer en elogis tant professionalment com personalment i Joaquín Hernández, pare del futbolista va recollir el premi en nom del seu fill.

Aquesta VI edició va finalitzar amb unes paraules d’Ivan Tibau, Secretari General de l’esport de la Generalitat i Maite Fandos, Tinent Alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esport de l’Ajuntament de Barcelona.


12-07-2011

Dinar amb el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport, Generalitat de Catalunya

Sport Cultura Barcelona ha organitzat un dinar privat amb la Junta Directiva i el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

Aquest que ha tingut lloc a la Sala de Brassage de l'Antiga Fàbrica de Cerveses Damm ha estat amb motiu de parlar sobre la situació actual i el futur dels Clubs esportius a Catalunya. L'acte ha estat clausurat amb unes paraules d'agraiment per part del Sr. Ivan Tibau.


22-06-2011

Conferència: Barcelona, present i futur

Manuel Carreras Fisas, President de Sport Cultura Barcelona, va presentar als ponents Antonio Garrigues, President de Bufete Garrigues i Josep Ramoneda, Filòsof i Periodista, Director General del CCCB. R

Ramoneda va començar la seva xerrada fent una petita reflexió de la ciutat comtal. Va parlar de les característiques principals: Una ciutat de proporcions humanes que es pot travessar caminant i de les més seguras del món, amb pocs espais tancats, amb poca guetizació. De Barcelona va lloar (Capital sense estat i cívicament potent), l’eixample disenyat per Cerdá, va comentar que impregna ordre i modernitat, de qui va descriure com inventor del concepte modern d’urbanisme. Va parlar dels tres punts més forts de Barcelona (Cultura, Turisme i Medicina), a més del caràcter mediterrani de la ciutat que li dona un punt llibertària i que trenca tendència a la serietat excessiva, sense oblidar el pluralism cultural i lingüístic. Va dividir el model Barcelona en dues fases; la primera amb l’arribada del govern democràtic que va dotar de parcs i places els barris periférics, la segona i trascendental el “Salt Olímpic”, situar Barcelona al mapa, un assoliment de Pasqual Maragall. Altres valors que va destacar, l’obertura al mar i el caràcter cosmopòlita de la ciutat. D’altra banda va esmentar problemes que havien d’afrontar-se: Ordenar la trepitjada del turisme, ja que visita llocs massa concrets caldria estendre’l i sobre tot defugir de la temptació nòrdica, Barcelona sempre ha de ser sorollosa i saber mantenir l’equilibri. Va aconsellar evitar el pessimisme que fa molt dany “Barcelona s’ha de fer notar constantement”.

Antonio Garrigues, va parlar en termes generals de la qualitat i democràcia de la societat civil, que enriqueix la qualitat democràtica i el valor bàsic de la condició humana. Considerant a Barcelona el lloc d’Espanya on la societat té molt arrelament i força, la qual cosa troba admirable. Va fer referència al pes de les Indústries Culturals que són les que generen treball, ocupació i riquesa, va lloar la capacitat cultural i museística, ben explotada i actualment valorada com de les més rentables d’Europa. Va posar a Bilbao i el Guggenheim d’exemple, per la gran transformació generada, de ser una ciutat gris va pasar a convertir-se en un reclam turístic. Va descriure la ciutat comtal, com bella, floreciente, lluminosa, fácil de conviure i a més va dir que no tenia cap dret a queixar-se! Va estar d’acord amb l’anterior ponent que urbanísticament era molt còmoda i l’obertura al mar un gran avantatge.

L’aspecte negatiu que va esmentar és que Barcelona està en una lluia de contradiccions i que té que afrontar un fet clar “la competència” que actualment hi ha al mercat, ja que el mercat de les ciutats és obert i va destacar que és feroç.

Convocatoria


15-06-2011

Assemblea General Extraordinària de Sport Cultura Barcelona

La VI Assemblea General Extraordinària ha tingut lloc a la seu de Sport Cultura Barcelona. Sota la presidència de Manuel Carreras i Fisas i actuant com a secretari Ramon Agenjo i Bosch, Conseller i Secretari de Fundació DAMM, és va presentar l'ordre del dia.

Una vegada oberta la sesió es va aprovar per unanimitat l'acta de la reunió de l'anterior Assemblea celebrada el passat 14 de setembre del 2010. El President va informar dels canvis en els socis de l’entitat del 2010 i va donar la benvinguda al Conservatori del Liceu, incorporat el mes d’abril. Enguany com cada any, es va donar a conèixer l’estat dels comptes i es va aprovar el pressupost per al 2011. A més la Secretària General Executiva va fer un repàs als actes celebrats l’any 2010 i durant el primer semestre del 2011.

Seguidament és va acordar modificar diversos articles dels Estatuts de l’Associació per tal d’adaptar-los a la normativa vigent en matèria d’Associacions i per tal d’ampliar el nombre màxim de vocals que formaran la Junta Directiva de 15 a 17. Es va acordar nomenar com a nou vocal de Sport Cultura Barcelona a l’Institut Químic de Sarrià (IQS), representat per Rosa Curt, relacions externes.


06-06-2011

Conferència - I després de la crisis, què?

Sport Cultura Barcelona juntament amb la Fundació Empreses IQS, va organitzar la conferència que va impartir el Dr. Santiago Niño Becerra (autor del llibre ''El Crash del 2010''), Catedràtic d’Estructura Econòmica, de la Facultat de Economia IQS i Universitat Ramon Llull.

Dr. Niño Becerra va oferir un discurs contundent sobre la crisi i les seves conseqüències, va opinar: “La capacitat d’endeutament ha finalitzat degut al fet que avui dia el finançament és un recurs complicat, va comentar que abans de que la crisi fes mossa ningú es va preocupar per la capacitat de pagament dels individus i empreses perquè darrera estava el crèdit. La capacitat de consum va sortir del crèdit i el problema és que ningú pot pagar tot el que deu! S’haurien d’analitzar els deutes… Va parlar de l’escenari actual i del canvi molt dur i profund que s’aveïna i que ha passat moltes vegades a la història. Va proposar canvis per a combatre la crisi, va comentar que la solució ha de ser a nivell mundial no pot ser parcial i que aquesta passa pels tècnics i especialistes, no en els polítics! Va aconsellar centrar-se en l’operatiu i eficient. Respecte a la crisi global va comentar que Espanya és el tercer país més endeutat del món i l’atur un dels més elevats que es troba en un moment molt difícil per a crear ocupació i el sector més perjudicat és el juvenil.

Segons Dr. Niño Becerra, Espanya té un quadre molt negatiu en el futur, no obstant això va llançar un missatge amb tendència més positiva, que calia lluitar molt per a sortir de la crisi.