EXCLUSIU SOCIS

Per al foment de la cultura i l'esport en tots els seus àmbits

Treballem per complir el nostre objectiu mitjançant la investigació, la promoció d’iniciatives culturals i esportives i el reconeixement de figures públiques que personifiquen els valors en els quals creiem.

Més sobre SCBCN

Novetats

04-03-2024

Aurora Bravo i Jordi Cambra reben el premi Millor Dirigent de Club de l'ACDE

Aurora Bravo (Unió Esportiva Santboiana) i Jordi Cambra (Reial Club de Tennis de Barcelona 1899), premiats com a Millos Dirigents de Club per l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport (ACDE).

La Nit del Dirigent és un dels esdeveniments principals de l’entitat, on es reconeix la tasca realitzada per Dirigents i Exdirigents de clubs, federacions i professionals.

Des de l’ACDE, es premia cada any aquells directius que, a criteri del jurat d’elecció i d’acord amb les propostes rebudes, s’han fet mereixedors dels guardons tradicionalment establerts.

Enhorabona a tots dos!

Llegir més
16-02-2024

Donem la benvinguda a la Fundació Catalunya Cultura

Sport Cultura Barcelona comunica que s'ha incorporat com a soci numerari la Fundació Catalunya Cultura representada pel seu president, Eloi Planes.

Llegir més
17-12-2023

Pablo Sánchez Marquiegui, nou president del Reial Club de Polo de Barcelona

La candidatura liderada per Pablo Sánchez Marquiegui va resultar vencedora de les eleccions a Presidència i Junta Directiva del Real Club de Polo de Barcelona. Sánchez Marquiegui pren el relleu de Francisco Espinós després de vuit anys al capdavant del club.

Llegir més

Destaquem

11-11-2024

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

L'11 de novembre tindrà lloc l'emocionant final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024 al Real Club de Golf El Prat, que serà l'amfitrió de la prova després d'haver resultat guanyador de l'anterior edició del campionat.

Els equips del Club de Golf Sant Cugat, el Club de Golf Llavaneras, el Club de Golf Vallromanes, el Club de Golf Terramar i el Real Club de Golf El Prat es disputaran la victòria no només de la jornada sinó del torneig.

Llegir més
07-10-2024

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El proper 7 d'octubre el Club de Golf Terramar acollirà el quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona, en el qual els equips dels cinc clubs participants jugaran per aconseguir el major nombre de punts de cara a la final, que tindrà lloc l'11 de novembre al Real Club de Golf El Prat.

Llegir més
10-07-2024

La IA a la gestió d'institucions esportives i culturals

Marc Torrens, professor titular del Departament d'Operacions, Innovació i Data Science d'Esade, va impartir una masterclass titulada "La IA a la gestió d'institucions esportives i culturals". Aquesta interessant sessió va tenir com a objectiu acostar i explicar l'aplicació pràctica de la intel·ligència artificial als socis d'Sport Cultura Barcelona.

Durant la masterclass, el professor Torrens va abordar diverses àrees i exemples concrets on la IA pot ser implementada per millorar l'eficiència i efectivitat a la gestió d'organitzacions esportives i culturals. Els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà les últimes tendències i desenvolupaments en el camp de la IA, així com de participar a un debat enriquidor sobre les possibilitats i desafiaments que aquesta tecnologia ofereix.

La sessió va ser molt ben rebuda i va generar un gran interès entre els socis, els qui van destacar la claredat i profunditat de les explicacions del professor Torrens.

Llegir més
26-06-2024

XVIII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona


LA GRAN NIT DE L'ESPORT I LA CULTURA DE LA CIUTAT

El 26 de juny la seu d’RBA va ser l’escenari de l’entrega dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023, el que va convertir aquesta cerimònia en l’espai de referència per al món de l’esport i la cultura de la capital catalana.

Van recollir els premis l’expilot de motociclisme Carlos Checa, en nom de Toni Bou, en la categoria ‘Esport’; el cineasta Juan Antonio Bayona, en la categoria ‘Cultura’; l'ex jugador de bàsquet Pau Gasol, en la categoria ‘Trajectòria’; i el periodista i presentador Iñaki Gabilondo, Menció Especial. A l'esdeveniment es van reunir els principals representants del món de l'esport i la cultura.

A l'hora de recollir el premi de la categoria Esport, Carlos Checa, en nom de Toni Bou, va indicar que “som uns privilegiats de viure en un país com aquest amb grans campions com Toni Bou, amb uns valors immensos i amb una gran indústria del motor”.

Per part seva, Juan Antonio Bayona va apuntar que “quan veig tot el que hem fet, m'adono que això només es pot fer amb un gran equip, i això és del que va La sociedad de la nieve; només ens tenim els uns als altres”. També va postil·lar que sempre ha fet bandera de fer cinema des de Barcelona, que és la seva ciutat, on hi ha molt de talent.

A continuació, Pau Gasol, premi ‘Trajectòria’, va remarcar que “he tingut la sort de viure moments molt espectaculars i el més important és la suma de tots. Del que estic més orgullós és dels valors que transmets a la gent”.

Finalment, Iñaki Gabilondo, reconegut amb una Menció Especial, va indicar que “valoro molt aquest premi per l'elegància natural amb què l'atorga Sport Cultura Barcelona” i va assenyalar que “el més esperançador és que una entitat com aquesta” concedeixi uns guardons que remarquen els valors en favor de la societat.

Entre els assistents van destacar, a més de Josep Mateu, president d’Sport Cultura Barcelona i del RACC; Manuel Carreras Fisas, expresident i president d'honor d’Sport Cultura Barcelona; Albert Agustí, expresident d’Sport Cultura Barcelona i Ricardo Rodrigo, president d'RBA; David Escudé, regidor d'Esports del Ajuntament de Barcelona; Josep March, en representació de la Generalitat de Catalunya; Ramon Agenjo, president de Barcelona Global i la Fundació Damm; Sara Puig, presidenta de la Fundació Miró; Ainhoa Grandes presidenta de la Fundació MACBA; Jordi Puig, president del Real Club Nàutic de Barcelona; Arturo Mas-Sardá, president de Port Aventura; Francisco Gaudier, president del Cercle del Liceu; Ana Vallés, presidenta del Grup Sorigué; Eusebio Güell, president de Bonasport Club Esportiu o Bernat Antràs, president del Club Natació Barcelona.

Els Premis Sport Cultura Barcelona, l'objectiu dels quals és transmetre els valors de l'esport i la cultura a la Societat, guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit. També existeix la possibilitat de concedir una Menció Especial, a criteri del Jurat. Aquesta situació s'ha donat només en tres ocasions més.

El procediment d'elecció dels guardonats va constar de dues fases. En primer lloc, periodistes i membres d’Sport Cultura Barcelona van proposar una sèrie de precandidatures i en una reunió van determinar tres finalistes per a cadascuna de les categories.

Les ternes de finalistes van passar a la segona fase, en la qual els socis d’Sport Cultura Barcelona van votar en rondes eliminatòries successives fins a obtenir els guanyadors.

Llegir més
20-06-2024

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 20 de juny va tenir lloc al Club de Golf Vallromanes el tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Llavaneras: 20,5 punts
2. Club de Golf Terramar: 19,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 18 punts
4. Real Club de Golf El Prat: 12,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 9,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Club de Golf Llavaneras: 55,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 50,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 45,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 45,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 43 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les dues jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat

Llegir més
18-06-2024

Tot el que vols saber sobre la Louis Vuitton 37th America’s Cup

El Reial Club Marítim de Barcelona ha sigut escenari aquest matí de l’acte “Tot el que vols saber sobre la 37th America’s Cup”, col·loqui a càrrec d’Aurora Catà, vicepresidenta d’America’s Cup Event, en el qual ha explicat als socis els detalls de la competició nàutica que començarà a Barcelona aquest proper mes d’agost.

Al finalitzar el col·loqui, Autoritat Portuària de Barcelona ens ha convidat a una visita en vaixell de la mà d’Agustí Filomeno, cap del Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals del Port de Barcelona, a la qual hem visitat les instal·lacions del port i les bases dels sis equips que competiran per l’anhelat trofeu.

La Copa Amèrica és un dels esdeveniments esportius de major repercussió a nivell internacional i a la seva 37a edició s’emetrà en obert a més de 192 països, arribant així a 1.500 milions de persones arreu del món.

Al llarg dels mesos d’agost, setembre i octubre tindran lloc les regates de competició, així com tots els esdeveniments paral·lels que s’han dissenyat amb motiu de la Copa Amèrica, durant els que es comptarà amb la col·laboració de 2.300 voluntaris, fet que sens dubte recorda l’esperit dels Jocs Olímpics del 92.

Llegir més
11-06-2024

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

L'11 de juny va tenir lloc al Círculo Ecuestre l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona, 

L’acte, que va comptar amb la presència d’un gran nombre de socis, va estar presidit per primera vegada per Josep Mateu i s’hi van renovar tots els càrrecs. Rocío de Aguilera, secretària general de l'associació, i Pacho Schröder, tresorer de l'entitat, van presentar els seus informes als assistents.

Al finalitzar la sessió, es va oferir un coffee break als socis.


Llegir més
27-05-2024

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 27 de maig va tenir lloc al Club de Golf Llavaneras el segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Vallromanes: 20,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 18,5 punts
3. Club de Golf Terramar: 16,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras: 14 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 10,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 38 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 35 punts
3. Club de Golf Sant Cugat: 33,5 punts
4. Club de Golf Vallromanes: 27,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 26 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les tres jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 20 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat

Llegir més
06-05-2024

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 6 de maig va començar al Club de Golf Sant Cugat una nova edició del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona de golf, que aquest 2024 celebra la seva XII edició.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Sant Cugat: 23 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 21 punts
3. Real Club de Golf El Prat: 19,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 9,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes: 7 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les quatre jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 27 de maig, Club de Golf Llavaneras
· 20 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat

Llegir més
23-04-2024

Esmorzar de Sant Jordi a la Fundació Tàpies

A l’emblemàtic espai de la Fundació Antoni Tàpies, on convergeixen art, cultura i tradició, s’ha dut a terme un esdeveniment especial per commemorar la diada de Sant Jordi. Sport Cultura Barcelona ha brindat un esmorzar exclusiu als seus socis, creant un ambient únic on s'entrellacen els valors de l'esport i la riquesa cultural de la ciutat.

Entre les parets impregnades del llegat artístic d’Antoni Tàpies, els socis de Sport Cultura Barcelona han gaudit d’una trobada distingida, on s’han fusionat els aromes del cafè i les roses, símbol emblemàtic d’aquesta festivitat.

L’elecció de la Fundació Antoni Tàpies com escenari per aquesta trobada no és casualitat. La Fundació, recentment adherida a la nostra associació, és un espai dedicat a l’art contemporani que representa l’avantguarda i la creativitat que caracteritzen Barcelona.

L’esmorzar ofert per Sport Cultura Barcelona ha estat l’oportunitat per enfortir els llaços entre els membres de la nostra entitat que comparteixen una passió per l’esport i la cultura.

Agraïm a Macarfi les guies gastronòmiques que ens ha obsequiat per als socis.

Com mana la tradició, Sport Cultura Barcelona ha lliurat un llibre d'RBA i una rosa a tots els assistents.

Llegir més
11-03-2024

Visita a l'exposició 'Chagall. El color dels somnis' al Palau Martorell

El Palau Martorell va oferir als socis una visita privada a l'exposició "Chagall. El color dels somnis", una exposició que es composa íntegrament d'obres procedent de tres col·leccions privades, fet que la converteix en única ja que no es repetirà a Espanya.

Marc Chagall (1887-1985), va construir al llarg de la seva vida un univers propi a través de les seves pintures i dels seus escrits, un món líric, poètic i fantàstic en què tot és possible. Un món de somnis i color en tonalitats que brillen. Colors intensos que donen vida a l'escenografia i als personatges, reals o imaginaris, que poblen la seva obra.

Aquesta exposició planteja un recorregut per cinquanta anys de treball i se centra en els temes principals que van inspirar la seva creació i la seva vida.

Chagall va crear un univers paral·lel, únic, ple de vida i de colors vibrants. Com declara ell mateix: "A la vida, com a la paleta de l'artista, només hi ha un color que dona sentit a la vida i a l'art, que és el color de l'amor".

Llegir més
21-02-2024

Elecció dels guanyadors dels XVIII Premis Sport Cultura Barcelona

El 21 de febrer, al Reial Club Nàutic de Barcelona, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2023 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Trajectòria. En aquesta ocasió, el jurat va decidir atorgar també una Menció Especial.

Els guardonats van ser:

Esport: TONI BOU

Cultura: JUAN ANTONIO BAYONA

Trajectòria: PAU GASOL

Menció Especial: IÑAKI GABILONDO 

Llegir més
31-01-2024

XVIII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'entitat, es van reunir al Reial Cercle Artístic, en el transcurs d'un dinar, per seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Trajectòria.

ESPORT: Aitana Bonmatí, Carlota Ciganda i Toni Bou.

CULTURA: Antonio Díaz (el Mago Pop), Biblioteca García Márquez-SUMA Arquitectura i Juan Antonio Bayona.

TRAJECTÒRIA: Borja de Riquer, Estopa, Iñaki Gabilondo i Pau Gasol.

El proper 21 de febrer tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XVIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.


Llegir més
14-12-2023

Dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona

El Cercle del Liceu va acollir el dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona. Després de l'aperitiu a un dels seus majestuosos salons, Francisco Gaudier, president del Cercle del Liceu, va pronunciar unes paraules de benvinguda per als assistents.

Posteriorment Josep Mateu, president de Sport Cultura Barcelona, va compartir reflexions sobre l'any transcorregut i va agrair a Curro Espinós, president sortint del Real Club de Polo de Barcelona, la seva dedicació i col·laboració amb la nostra entitat durant els seus vuit anys al capdavant del club. També va donar la benvinguda a Alejandro Closa, representant de Fundació Closa Segurs, que assistia per primera vegada al dinar de Nadal de l'associació.

La gastronomia va ser un fidel reflex de la riquesa culinària catalana, oferint plats tradicionals que evocaven l'essència del Nadal.

La jornada va concloure amb un brindis pels reptes del nou any i pel vincle entre els socis de Sport Cultura Barcelona.

Llegir més
22-11-2023

Visita comentada a l'exposició Miró-Picasso

Els socis van gaudir d'una visita comentada a l'exposició Miró-Picasso de la mà d'una de les seves comissàries, Sònia Villegas. Abans de començar la visita, Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, va donar la benvinguda als assistents.

Una visita única per conèixer de primera mà l'exposició Miró-Picasso, un diàleg entre dos artistes que van transformar amb veu pròpia i una intensitat plàstica sense precedents l'art del segle XX.

Aquesta exposició és un projecte conjunt i únic de la Fundació Joan Miró i del Museu Picasso de Barcelona i que té lloc de manera simultània a les dues institucions.

Llegir més
03-11-2023

Dinar amb Víctor Francos, president del Consejo Superior de Deportes

El president del Consejo Superior de Deportes, Víctor Francos, va dinar amb els socis de Sport Cultura Barcelona amb qui va compartir la seva visió sobre el present i el futur de l'esport.

Víctor Francos, que va ser nomenat president del CSD el 13 de juny, va ser des de juliol de 2021 i fins la data de l'esmentat nomenament el secretari general de Cultura i Esport del Ministeri de Cultura i Esport.

Llegir més
16-10-2023

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El Club de Golf Llavaneras va acollir la final del torneig Pentagonal 2023, en la qual l'equip del Real Club de Golf El Prat va resultar guanyador.

Després de quatre disputades proves i una final molt renyida, el Real Club de Golf El Prat es va alçar amb la victòria amb un total de 90,5 punts. Li van seguir el Club de Golf Vallromanes amb 84,5 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 81,5 punts, el Club de Golf Sant Cugat amb 72 i el Club de Golf Terramar amb 71,5 punts.

La capitana de l'equip del Real Club de Golf El Prat, Nuria Araquistain, va rebre el trofeu de mans de Juan Camprubí, president del Club de Golf Llavaneras, i Josep Mateu, president de Sport Cultura Barcelona.

Llegir més
02-10-2023

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 2 d'octubre va tenir lloc al Club de Golf Terramar el quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Terramar: 18,5 punts
2. Club de Golf Sant Cugat: 18 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 16,5 punts
4. Real Club de Golf El Prat: 14,5 punts
5. Club de Golf Llavaneras: 12,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 74,5 punts
2. Club de Golf Vallromanes: 69,5 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 64,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 56 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 55,5 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria del torneig a la final que tindrà lloc el proper 16 d'octubre al Club de Golf Llavaneras.

Llegir més
29-09-2023

Dinar al CSIO celebrat al Reial Club de Polo de Barcelona

Amb motiu del CSIO (Concurs de Salts Internacional), l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya, vam celebrar un dinar a la flamant Tribuna Hípica del Reial Club de Polo. Durant aquest dinar, els socis assistents van poder gaudir del Trofeu La Vanguardia, que va guanyar el genet brasiler Stephan de Freitas.

Al llarg de quatre jornades, la pista olímpica del Reial Club de Polo de Barcelona va acollir un total de deu competicions amb la participació de les amazones i genets més destacats del panorama eqüestre internacional.

Llegir més
06-07-2023

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El 6 de juliol va tenir lloc a IESE l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona, a la qual es va proclamar nou president de l’associació a Josep Mateu, president del RACC i vicepresident de SCBCN durant els darrers vuit anys.

Acomiadem així a Albert Agustí, qui ha ocupat la presidència de l’entitat els últims vuit anys. Tota l’Assemblea agraeix a Albert Agustí la seva dedicació i implicació aquests anys i seguirem comptant amb ell ja que es mantindrà a la Junta Directiva com a vocal.

A més, a l’Assemblea es va ratificar el nomenament de Francisco Schröder com a tresorer de SCBCN, realitzat per la Junta Directiva el 28 de setembre de 2022.

Un cop finalitzada la sessió, els socis assistents van gaudir d’un còctel-lunch servit a l’espai Q300 del Campus Nord d’IESE.

Llegir més
03-07-2023

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 3 de juliol va tenir lloc al Real Club de Golf El Prat el tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Real Club de Golf El Prat: 20,5 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 18,5 punts
3. Club de Golf Terramar: 16,5 punts
4. Club de Golf Vallromanes: 16 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 8,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 60 punts
2. Club de Golf Vallromanes: 53 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 52 punts
4. Club de Golf Sant Cugat: 37,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 37,5 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les dues jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
22-06-2023

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 22 de juny va tenir lloc al Club de Golf Vallromanes el segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Vallromanes: 20,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 20 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 18 punts
4. Club de Golf Terramar: 11 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 10,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 39,5 puntos
2. Club de Golf Vallromanes: 37 puntos
3. Club de Golf Llavaneras: 33,5 puntos
4. Club de Golf Sant Cugat: 29 puntos
5. Club de Golf Terramar: 21 puntos

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les tres jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 3 de juliol, Real Club de Golf El Prat
· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
23-05-2023

XVII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

El 23 de maig vam celebrar l’entrega de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, que va tenir lloc a la seu de RBA i va reunir a diferents personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat, així com a figures de la societat civil barcelonesa.

Els premiats van ser el regatista Grant Dalton, en la categoria ‘Esport’; la cineasta Carla Simón, en la categoria ‘Cultura’, que va recollir el premi en el seu nom Judit Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; i el director i compositor Antoni Ros-Marbà, en la categoria ‘Trajectòria’, així com l'exfutbolista, exentrenador i activista contra la malaltia d'ELA, Juan Carlos Unzué.

Grant Dalton va rebre el premi de mans de Jordi Puig, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, i va indicar que recordem Barcelona pel seu esperit olímpic del Jocs Olímpics de 1992 i que van valorar que esportivament era important recuperar aquestes sensacions.

Per part seva, després d’entregar-li el premi a Judit Colell Neus Aranda, presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, Carla Simón va expressar a través d’un vídeo que “em fa molta il·lusió i estic molt agraïda per aquest premi perquè és posar en valor una forma de cultura com el cinema”. També va apuntar que “és un gran honor passar a formar part d’aquest grup de gent premiada anteriorment en la categoria de Cultura”. 

Antoni Ros-Marbà, que va recollir el premi de mans de Joaquim Uriach, president del Palau de la Música, va anunciar que d’aquí dos anys estrenarà una òpera sobre Walter Benjamin al Liceu i ha indicat que “va ser una gran sorpresa i estic molt content i accepto el premi amb una gran il·lusió”.

Juan Carlos Unzué va rebre un llarg aplaudiment en pujar a recollir la Menció Especial que li va concedir el Jurat i li va entregar Albert Agustí, un reconeixement que fins ara només havien obtingut l'Hospital Sant Joan de Déu, en l'edició relativa a 2017, i qui fou membre del COE i Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Vilaseca, en la de 2019. Per a Unzué,  aquest reconeixement permet donar visibilitat a l’ELA i que “cada vegada que us recordeu de mi us recordeu de tots els meus companys de malaltia, així que estic molt agraït”. També va expressar que té la sensació que “no estem prioritzant les persones” i va animar a tothom a donar-li suport en la tasca per divulgar la malaltia per lluitar contra ella i proporcionar dignitat als malalts.

Els Premis Sport Cultura Barcelona guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit.

El procediment d'elecció dels guardonats va constar de dues fases. En primer lloc, periodistes i membres de Sport Cultura Barcelona van proposar una sèrie de precandidatures i en una reunió van determinar tres finalistes per a cadascuna de les categories. Les ternes de finalistes van passar a la segona fase, en la qual els socis de Sport Cultura Barcelona van votar en rondes eliminatòries successives fins a obtenir els guanyadors.


Llegir més
15-05-2023

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 15 de maig va començar al Club de Golf Sant Cugat una nova edició del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona de golf, que aquest 2023 celebra la seva XI edició.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Real Club de Golf El Prat: 19,5 punts
2. Club de Golf Sant Cugat: 18,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 16,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras: 15,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 10 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les quatre jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 22 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 3 de juliol, Real Club de Golf El Prat
· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
15-05-2023

Trobada amb Jaume Collboni, candidat a l'alcaldia del PSC

En el marc de les rondes de converses amb els candidats a l'alcaldia de Barcelona, hem celebrat un esmorzar amb Jaume Collboni.

Durant la trobada, que ha tingut lloc al despatx d'Antràs Advocats, els socis de Sport Cultura han tingut ocasió de comentar amb el candidat socialista els objectius als quals es compromet si resulta guanyador a les properes eleccions.

L'ha acompanyat David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Llegir més
02-05-2023

Trobada amb Xavier Trias, candidat a l'alcaldia de Trias per Barcelona

Segueix la ronda de converses amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona amb Xavier Trias. L’exalcalde s’ha reunit amb membres de Sport Cultura per compartir amb ells els seus objectius si aconsegueix fer-se amb l’alcaldia de la nostra ciutat el proper 28 de maig. La trobada ha tingut lloc a la Sala de la Llum del Reial Cercle Artístic.

Han acompanyat Xavier Trias: Joana Ortega, la regidora Francina Vila, el regidor Joan Rodríguez i el cap de gabinet, Adrià Ventura.

Llegir més
28-04-2023

Recepció del Pare Abat i visita a l'Abadia de Montserrat

El 28 d'abril vam visitar l'Abadia de Montserrat, on ens va rebre el Pare Abat Manel Gasch, qui exerceix el govern del monestir des del 2021.

Vam tenir ocasió de visitar el museu i el monestir, així com de presenciar el cant de la Salve i el Virolai per part de l'Escolania. La jornada va finalitzar amb un dinar al restaurant Abat Cisneros.

Llegir més
11-04-2023

Trobada amb Daniel Sirera, candidat a l'alcaldia del PPC

Seguim la ronda de converses amb els candidats a l'alcaldia amb Daniel Sirera, candidat del Partit Popular Català.

En aquesta ocasió, la trobada va tenir lloc al restaurant del Reial Club de Polo i juntament amb Daniel Sirera van assistir també Ángeles Esteller, vicesecretària sectorial, Gemma Gesa (cap de gabinet) i Rocío Alcalà (assessora de comunicació).

Llegir més
30-03-2023

Trobada amb Ernest Maragall, candidat a l'alcaldia d'ERC

Amb la vista posada a les eleccions municipals del 28 de maig, Sport Cultura organitza una ronda de converses amb els candidats a l'alcaldia.

El primer candidat amb el que es van reunir els nostres socis va ser Ernest Maragall, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, a un dinar que va tenir lloc al restaurant BlauBCN.

Van acompanyar Ernest Maragall la regidora Elisenda Alamany i el cap de gabinet Guillem Casals.

Llegir més
14-03-2023

Dinar col·loqui amb Aurora Catá sobre la Copa Amèrica

Aurora Catá, vicepresidenta d'ACE Barcelona, organitzador oficial de la 37a Copa Amèrica, va compartir amb els nostres socis un dinar-col·loqui al restaurant Pizzicato del Palau de la Música per parlar d'aquesta importantíssima competició nàutica i de la repercussió positiva que té i tindrà sobre la nostra ciutat el fet d'haver estat escollida com a seu d'aquesta edició.

Llegir més
07-03-2023

Elecció dels guanyadors dels XVII Premis Sport Cultura Barcelona

El 7 de març, al Círculo Ecuestre, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2022 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Trajectòria. En aquesta ocasió, el jurat va decidir atorgar també una Menció Especial.

Els guardonats van ser:

Esport: GRANT DALTON

Cultura: CARLA SIMÓN

Trajectòria: ANTONI ROS-MARBÀ

Menció Especial: JUAN CARLOS UNZUÉ 

Llegir més
22-02-2023

XVII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'entitat, es van reunir al Reial Club de Tennis de Barcelona, en el transcurs d'un dinar, per seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Trajectòria.

ESPORT: Grant Dalton, Carlos Alcaraz i Toni Bou.

CULTURA: Carla Simón, Rigoberta Bandini i Juan Diego Botto.

TRAJECTÒRIA: Antoni Ros-Marbà, Juan Carlos Unzué i La Marató de TV3.

El proper 7 de març tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.


Llegir més
21-02-2023

Visita a l'exposició 'Sorolla. Caçant impressions' al Palau Martorell

El darrer 21 de febrer el recentment rehabilitat Palau Martorell va convidar els socis de Sport Cultura Barcelona a realitzar una visita privada a l'exposició "Sorolla. Caçant impressions".

L’exposició, comissariada per Blanca Pons-Sorolla i María López, es compon d’un total de 193 olis en formato petit sobre taula, cartró o altres materials pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla i ha estat organitzada en col·laboració amb el Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla.

Llegir més
20-02-2023

Torneig de golf femení en suport a la Solheim Cup

El 20 de febrer vam organitzar un torneig en suport a la Solheim Cup, que tindrà lloc al setembre de 2023 a Finca Cortesín (Màlaga), i a l'esport femení en general. El Real Club de Golf El Prat, soci fundador de Sport Cultura Barcelona, va ser l'amfitrió de la prova.

Els equips participants van estar formats per jugadores dels cinc clubs de golf que formen part de l'entitat: el Real Club de Golf El Prat, el Club de Golf Llavaneras, el Club de Golf Sant Cugat, el Club de Golf Terramar i el Club de Golf Vallromanes.

Llegir més
15-12-2022

Dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona

El 15 de desembre va tenir lloc el tradicional dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona al Reial Club de Polo de Barcelona.

Després de dos anys sense poder-lo celebrar, retrobar-nos va ser un gran motiu d’alegria.

Llegir més
21-11-2022

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El Club de Golf Vallromanes, últim club de golf a unir-se a Sport Cultura Barcelona, va acollir la final del torneig Pentagonal 2022, en la qual l'equip del Real Club de Golf El Prat va resultar guanyador.

Després de quatre disputades proves i una final molt renyida, el Real Club de Golf El Prat es va alçar amb la victòria amb un total de 91 punts. Li van seguir el Club de Golf Sant Cugat amb 86 punts, el Club de Golf Terramar amb 79 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 73,5 i el Club de Golf Vallromanes amb 70,5 punts.

El president del Real Club de Golf El Prat, Pancho Schröder, i la capitana del seu equip, Nuria Araquistain, van rebre el trofeu de mans de Carlota Sabaté, presidenta del Club de Golf Vallromanes, i Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona.

Llegir més
07-11-2022

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El quart partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona es jugarà al Club de Golf Sant Cugat el 7 de novembre.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Real Club de Golf El Prat - 75 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 73,5 punts
3. Club de Golf Terramar - 64,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 62 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 45 punts

Llegir més
26-10-2022

Visita a Capitania i dinar col·loqui amb l'Inspector General de l'Exèrcit

El 26 d'octubre va tenir lloc la visita al Palau de Capitania de Barcelona, un edifici emblemàtic de la ciutat que data del segle XVII. De la mà de l'Inspector General de l'Exèrcit, el Tinent General Manuel Busquier, i del secretari general de la Inspecció General de l'Exèrcit, el General Antonio Bernal, els nostres socis van poder descobrir diferents espais de Capitania.

A continuació es va celebrar un dinar al Reial Club Marítim de Barcelona, on l'Inspector General de l'Exèrcit va oferir un col·loqui sobre la situació geopolítica actual.

Llegir més
17-10-2022

Sopar col·loqui 'Un alpinista parlant d'onades i un navegant d'allaus'

El darrer 17 d'octubre va tenir lloc al Cercle del Liceu el sopar col·loqui amb Josep A. Pujante i David Ruiz, al qual ambdós ponents van explicar com van ser les seves experiències extremes com a alpinista i navegant, respectivament, així com l'impacte que aquestes han tingut al seu dia a dia.

Durant el torn de preguntes els assistents van poder conèixer detalls d'allò més interessants i enriquidors de les gestes del Dr. Pujante i el Sr. Ruiz.

Josep A. Pujante, metge, alpinista i escriptor, va ser la segona persona a la història en coronar els cims més alts dels cinc continents i ambdues zones polars (els Set Cims). Soci fundador de Sport Cultura Barcelona com a president del Panathlon Internacional Barcelona, es va dedicar a la neurocirurgia, posteriorment a la direcció d’hospitals i actualment és director de Relacions Internacionals i Cooperació Sanitària. Va ser distingit amb l’Ordre Olímpica del CIO. 

David Ruiz ha creuat cinc vegades l’Atlàntic a vela i ha donat la volta al món en solitari en un viatge de quatre anys, que ara narra al llibre "Irse". Dissenyador industrial de formació, de seguida es va interessar pel món de la creativitat, de la comunicació, la publicitat i el disseny gràfic. Des de 1992, després de treballar a diferents agències multinacionals de publicitat, treballa al seu propi estudi creatiu. 

Llegir més
10-10-2022

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El 10 d'octubre, el Club de Golf Llavaneras va ser escenari del tercer partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Real Club de Golf El Prat - 53 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 52 punts
3. Club de Golf Terramar - 50,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 47,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 37 punts

Llegir més
19-09-2022

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El 19 de setembre, el Club de Golf Terramar va ser escenari del segon partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Club de Golf Terramar - 40 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 33,5 punts
3. Real Club de Golf El Prat - 32 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 30,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 24 punts

Llegir més
08-09-2022

Visita privada a la Fundació Joan Miró

El 8 de setembre els socis de Sport Cultura Barcelona van gaudir d'una visita privada a l'exposició "Miró. El llegat més íntim".

Aquesta exposició ens descobreix una faceta poc coneguda de Miró, la de col·leccionista de la seva pròpia obra, que es va traduir en la creació de tres col·leccions personals: la seva, la de la seva esposa Pilar i la de la seva filla Dolors.

El projecte vol retre homenatge i ser un agraïment tant a l’artista com a les tres generacions de la família Miró que segueixen encapçalant aquest compromís de l’artista universal amb la Fundació Joan Miró i la ciutat de Barcelona.

Els socis van estar acompanyats de Sara Puig, presidenta de la Fundació, i Marko Daniel, director de la Fundació i comissari de la mostra.


Llegir més
12-07-2022

Visita doble al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La cultura va ser la protagonista a una visita doble al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

En primer lloc, vam visitar l’exposició “Turner. La llum és color”, amb la introducció del director del Museu Nacional, Pepe Serra, i les explicacions de l’experta Anna Moliner.

A continuació, vam gaudir de la instal·lació de Jordi Bernadó a la Sala Oval, guiats de manera excepcional pel propi artista.

Llegir més
06-07-2022

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona va jugar el seu primer partit al Real Club de Golf El Prat. Tot i la parada d'una hora per risc de tormenta elèctrica, els jugadors van poder acabar els seus partits i gaudir de la jornada de golf.

Els resultats van ser els següents:

1. Club de Golf Terramar - 22 punts
2. Club de Golf Llavaneras - 20,5 punts
3. Real Club de Golf El Prat - 14 punts
4. Club de Golf Vallromanes - 12,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat - 11 punts

Llegir més
30-06-2022

Repensar Barcelona en positiu

El diàleg "Repensar Barcelona en positiu" entre Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA, i Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, ve tenir lloc el dijous 30 de juny al Saló d'Actes del Centre Excursionista de Catalunya.

Durant la seva conversa oberta, Ainhoa Grandes i Miquel Molina van defensar que la societat civil és qui impulsa veritablement la ciutat, i que ho ha de fer sense prejudicis i amb la màxima ambició.

Llegir més
28-06-2022

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El darrer dimarts 28 de juny va tenir lloc l'Assemblea General de Socia de Sport Cultura Barcelona a Esade.

Al finalitzar la sessió, es va oferir un còctel-lunch als socis assistents.

Llegir més
20-06-2022

XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

El 20 de juny vam lliurar els Premis Sport Cultura 2021. Els guardonats van ser: Alexia Putellas en la categoria d'Esport; Antonio López en la categoria de Cultura, i Josep Carreras a la Millor Trajectòria. Un acte entranyable per premiar tres grans professionals del món de la cultura i l'esport.

Alejandro Blanco, president del Comité Olímpico Español, va entregar el premi en la categoria d'Esport a la futbolista del Barça Alexia Putellas, que va ser recollit per Xavier Puig, responsable de fútbol femení de l'equip barceloní.

Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic, va entregar el premi en la categoria de Cultura al pintor i escultor Antonio López, gran mestre de l'hiperrealisme.

Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, va entregar el premi a la Millor Trajectòria al tenor Josep Carreras per la seva prolífica carrera al món de la lírica, així com per liderar la seva fundació homònima en una imparable lluita per aconseguir que algun dia la leucèmia sigui una malaltia 100% curable.

Llegir més
31-05-2022

Masterclass Els reptes de l'energia elèctrica

El dimarts 31 de maig el Dr. Pere Palacín, professor de l’IQS School of Engineering, va impartir la masterclass “Els reptes de l’energia elèctrica”, una interessant ponència a la qual va tractar temes com la problemàtica de les energies renovables.

La masterclass va tenir lloc a l'Institut Químic de Sarrià.

Llegir més
26-04-2022

Trobada amb Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde

Membres de Sport Cultura Barcelona van conversar amb Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, al marc d'un dinar al Reial Club Nàutic de Barcelona.

També van assistir-hi: David Escudé, regidor d'esports; Albert Dalmau, gerent d'economia, i Xavier Paton, gerent de l'àrea 2030.

Llegir més
07-04-2022

“Rem i víctimes d’agressió sexial, una experiència de club”

La RSC constitueix un eix d’atenció principal i des de Sport Cultura Barcelona hi volem treballar per afavorir nexes d’unió entre entitats i iniciatives.

Sobre aquesta nova visió reforçada de la RSC, el dijous 7 d’abril vam convidar els nostres socis a compartir i a debatre sobre les conclusions de l’estudi “Rem i víctimes d’agressió sexual, una experiència de club”, seleccionat pel “I Simposium Mujer y Remo” de la Federació Espanyola de rem i que serà presentat per Sonia Güell (actual comissionada del projecte BIRC/UFEC).

Aquest estudi recull els resultats del programa aplicat al Reial Club Marítim de Barcelona entre els anys 2009 i 2019, el qual va ser responsable de desenvolupar, juntament amb l’associació AADAS (associació d’assistència a dones que han patit agressions sexuals), en relació a la millora de les símptomes d’estrès post traumàtic sobre més de 100 participants, i la seva contribució a l’increment de la confiança i fidelització de club sobre socis, sòcies i treballadors.


Llegir més
10-03-2022

Elecció dels guanyadors dels XVI Premis Sport Cultura Barcelona

El 10 de març, al Reial Cercle Artístic, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVI edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2021 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Millor Trajectòria. 

Els guardonats van ser:

Esport: ALEXIA PUTELLAS

Cultura: ANTONIO LÓPEZ

Millor Trajectória: JOSEP CARRERAS 

Llegir més
22-02-2022

XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'entitat, es van reunir al Cercle del Liceu, en el transcurs d'un dinar, per seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.

ESPORT: Alexia Putellas, Queralt Castellet i Toni Bou.

CULTURA: Antonio López, Carla Simón, Iñaki Gabilondo i Primavera Sound.

MILLOR TRAJECTÒRIA: Josep Carreras, Jordi Savall i Pau Gasol.

El proper 10 de març tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XVI edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.


Llegir més
29-11-2021

Final del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El 29 de novembre el Club de Golf Llavaneras va acollir la final del IX Quadrangular de golf Sport Cultura Barcelona.

El total acumulat després dels quatre partits va situar com a guanyador l’equip del Club de Golf Sant Cugat amb un total de 81 punts, al qual va seguir el Real Club de Golf El Prat amb 78 punts. En tercer lloc, el Club de Golf Terramar va sumar 68,5 punts i va quedar en quarta posició el Club de Golf Llavaneras amb 60,5 punts.

Roberto Carpintero, capità de l’equip de l’històric club que es val alçar amb el trofeu per tercer any consecutiu, va rebre la copa de mans d’Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, i Juan Camprubí, president del Club de Golf Llavaneras.


Llegir més
15-11-2021

Tercer partit del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dilluns 15 de novembre es va jugar al Club de Golf Terramar el tercer partit de l’IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021, en el qual l'equip amfitrió va aconseguir un total de 23 punts, seguit del Club de Golf Sant Cugat amb 18,5 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 17,5 punts i el Real Club de Golf El Prat amb 13 punts.

El total acumulat queda de la següent forma:

En primera posició, el Real Club de Golf El Prat amb 62,5 punts.
En segona posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 58,5 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 54,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 40,5 punts.

La final tindrà lloc el proper dilluns 29 de novembre al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
11-11-2021

Sopar col·loqui amb Màrius Carol

El darrer 11 de novembre vam poder gaudir del sopar col·loqui amb Màrius Carol sota el títol “Una mirada sobre Barcelona”.

Durant la vetllada, que va tenir lloc al Reial Club de Tennis Barcelona, el Sr. Carol va compartir amb els socis assistents les seves impressions sobre la situació actual de Barcelona.

Al finalitzar l’acte, Màrius Carol i Sport Cultura Barcelona van obsequiar els presents amb l’últim llibre del periodista, “El camarot del capità”, dedicat personalment.


Llegir més
26-10-2021

Segon partit del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dimarts 26 d'octubre es va jugar al Real Club de Golf El Prat el segon partit de l’IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021, en el qual l'equip amfitrió va aconseguir un total de 31,5 punts, seguit del Club de Golf Sant Cugat amb 15,5 punts, el Club de Golf Terramar amb 14 punts i el Club de Golf Llavaneras amb 11 punts.

El total acumulat queda de la següent forma:

En primera posició, el Real Club de Golf El Prat amb 49,5 punts.
En segona posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 40 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 31,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 23 punts.

El calendari del propers partits és el següent:

Dilluns 15 de novembre, al Club de Golf Terramar.
Dilluns 29 de novembre, al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
18-10-2021

Arrenca el IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dilluns 18 d’octubre va començar el IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021 al Club de Golf Sant Cugat. Després d’aquesta primera trobada, el resultat va ser com segueix:

En primera posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 24,5 punts.
En segona posició, el Real Club de Golf El Prat amb 18 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 17,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 12 punts.

El calendari del propers partits és el següent:

Dimarts 26 d’octubre, al Real Club de Golf El Prat.
Dilluns 15 de novembre, al Club de Golf Terramar.
Dilluns 29 de novembre, al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
06-10-2021

Jornada sobre Innovació i Emprenedoria al món de l’esport

El darrer 6 d’octubre va tenir lloc a ‘auditori de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) la Jornada sobre Innovació i Emprenedoria en el món de l’esport.

La benvinguda va córrer a càrrec del Dr. Salvador Borrós, director general d’IQS, el Dr. Carles Malet, director associat d’IQS i el Sr. Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona.

A continuació, es va oferir la reveladora conferència “Sportstech, la tokenització de l’esport” de la mà de Josep M. Monti, president de Barcelona Sportstech HUB23.

Seguidament, les startups Labesport, Onalabs i RegeCure van presentar els seus nous projectes enfocats a la millora de la pràctica esportiva.

Un cop finalitzades les presentacions, va tenir lloc una ronda de preguntes i una posterior sessió de networking entre les startups i les empreses assistents a l’esdeveniment.

Llegir més
15-09-2021

Visita privada a la Fundació Joan Miró

Amb l’inici del nou curs, el darrer 15 de setembre vam reprendre les activitats presencials de la mà de la Fundació Joan Miró.

Sara Puig, presidenta de la Fundació, i Marko Daniel, director, van rebre els socis de Sport Cultura al Pati del Garrofer.

A continuació, Marko Daniel va oferir una explicació detallada de la història de l’edifici que alberga la fundació i com l’artista el va concebre al seu moment, mentre acompanyava els assistents al seu recorregut.

Llegir més
16-07-2021

Innovation Committee

Sport Cultura Barcelona ha promogut entre les entitats esportives i culturals associades la celebració de l’Innovation Committee, un workshop que neix amb l’objectiu de crear un fòrum d’intercanvi d’idees sobre temes claus de la gestió, augmentar l’eficiència i una visió positiva i compartida del futur tot i les dificultats actuals i incrementar el valor afegit a la implementació continuada a les diferents organitzacions participants.

Per a això s’han creat grups de treball i tots ells han tractar els següents temes: fidelització, recursos humans, digitalització, co-creació de productes i/o serveis i els valors de la cultura com a eix de transformació i desenvolupament.

Un cop els grups han deliberat sobre tots els temes, es celebren uns plenaris als quals exposen a les organitzacions participants els resultats i les conclusions aconseguides a cada una de les temàtiques analitzades i compartides.

Els resultats obtinguts poden donar peu a potencials planes d’implementació i a un feedback posterior, en línia amb la política de millora continuada de les entitats que formen part d’aquest comitè.

Llegir més
12-07-2021

IX Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona

El darrer12 de juliol es va celebrar la IX Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona al Club de Golf Sant Cugat. En aquest campionat obert, Fourball Stableford, hi va haver obsequis per a tots els participants, lliurament de premis i sorteig de regals.

Els guanyadors de les quatre categories premiades van ser:
· 1a Parella Scratch: Pedro Murga i Rosendo Menta
· 1a Parella Hàndicap Inferior: José Clos i Domingo Ayala
· 1a Parella Hàndicap Superior: Mercedes Marsol i Sito Nebot
· 1a Parella Sènior: Elena Azcárate i Ángela Hospital 

Agraïm als col·laboradors que van fer possible el sorteig de regals: Fundació Gran Teatre del Liceu, PortAventura World, Caprabo, Fundación Puig, La Vanguardia, Viatges Atlàntida, Destilerías MG, Hole in One Spain, Brownie, Macarfi, Monta el pollo i Robin Collection.
Llegir més
06-07-2021

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El 6 de juliol a les 9:15h va tenir lloc l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona a les instal·lacions de l’Institut Químic de Sarrià.

L’acte, que va comptar amb la presència d’un gran nombre de socis, va estar presidit per Manuel Carreras, President d’Honor de Sport Cultura Barcelona, ja que el President Albert Agustí no va poder estar present.

Es van renovar tots els càrrecs i van entrar com a nous membres de la Junta Directiva Francisco Gibert, soci de KPMG responsable per a Catalunya, Balears i Andorra, i Arturo Mas Sardá, president de PortAventura World.

Llegir més
16-06-2021

Visita a la Col·Lecció Rafael Tous al MACBA

El passat16 de juny vam reprendre les activitats presencials amb el nostre primer acte cultural d’aquest 2021: la visita a l’exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, guiada per la comissaria de la mostra Antònia Maria Perelló.

En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual mostra un recorregut significatiu per les pràctiques experimentals dels anys setanta i vuitanta a Catalunya a través de diferents àmbits. L’art d’acció, la interacció amb la natura, l’interès pels mitjans de comunicació i el nou consumisme, la crítica social i política, la paraula i la incorporació de l’objecte són alguns dels aspectes tractats.

Llegir més
15-06-2021

Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona

El darrer 15 de juny va tenir lloc la Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona a la Sala Espuela del Círculo Ecuestre.

Llegir més
31-05-2021

Final del VIII Torneig Quadrangular

El passat 31 de maig va arribar a la fi el VIII Torneig Quadrangular de Golf a un emocionant quart partir al Club de Golf Terramar, qui va tenir l’honor de ser l’amfitrió de la final per ser l’últim club en incorporar-se a Sport Cultura Barcelona.

El total acumular després dels quatre partits va situar com a guanyador l’equip del Club de Golf Sant Cugat amb un total de 88,5 punts, al qual va seguir el Club de Golf Llavaneras amb 68,5 punts. En tercer lloc, el Club de Golf Terramar va sumar 67 punts i va quedar en quarta posició el Real Club de Golf El Prat amb 64 punts.

En aquesta ocasió, les circumstàncies actuals van permetre celebrar el tradicional dinar amb tots els jugadors, precedit de l’entrega del trofeu a l’equip guanyador de la mà d’Albert Agustí i Rocío de Aguilera, president i secretària general de la nostra entitat, respectivament.

Llegir més
12-03-2021

Antonio Banderas, Premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Cultura

L'actor Antonio Banderas, guardonat amb el premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Cultura, va rebre el guardó el passat 12 de març al Teatre del Soho, a Màlaga.

Li lliuraren personalment el Premi: Albert Agustí, President; Rocío de Aguilera, Secretària General, i Ramón Agenjo, membre de l'Assemblea de l'Entitat i Patró Director de Damm.

Llegir més
11-02-2021

Carlos Sainz va rebre el Premi Sport Cultura Barcelona 2019, a la Millor Trajectòria

El pilot de rallies Carlos Sainz va rebre el premi Sport Cultura Barcelona 2019, en la categoria de Millor Trajectòria. El guardó va ser lliurat pel President de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí. El Vicepresident de Sport Cultura Barcelona i President del RACC, Josep Mateu, i la Secretària General de Sport Cultura Barcelona, Rocío de Aguilera, van assistir també al lliurament del guardó.

Carlos Sainz va dirigir unes paraules agraint el Premi, visualitzar vídeo: https://youtu.be/hk_TW7OYVRM

Finalitzada l'entrega del guardó, que va tenir lloc al Karting Indoor de Carlos Sainz Sr., Albert Agustí, Josep Mateu i Rocío de Aguilera, van tenir ocasió de saludar a Carlos Sainz Jr., pilot de Formula 1, que actualment pertany a l'equip de Ferrari.

Llegir més
06-10-2020

Incorporació de la Fundació Joan Miró com a soci de Sport Cultura Barcelona

Sport Cultura Barcelona ha incorporat com a soci a la Fundació Miró a través de la signatura oficial de l'acord, que es va celebrar a la seu de l'entitat cultural, per part d'Albert Agustí, President de Sport Cultura Barcelona i Sara Puig, Presidenta del Patronat de la Fundació Miró. A l'acte també van assistir Rocío de Aguilera, Secretària General de Sport Cultura Barcelona i Marko Daniel, Director de la Fundació Joan Miró.

Aquest acord busca sumar complicitats a favor de la cultura a Barcelona, tant en l'organització com en la participació de diferents esdeveniments amb l'objectiu de fomentar el coneixement, l'opinió i el debat entre diversos col·lectius culturals. De fet, aquest és un dels objectius de Sport Cultura Barcelona: treballar per a difondre la cultura i l'esport, amb els seus valors, per a crear una societat millor.

Llegir més
02-07-2020

El futur de la cultura musical, audiovisual i les arts escèniques

Amb: Valentí Oviedo, del Gran Teatre del Liceu; Mª José Balañá, del Grup Balañá; Joan Oller, del Palau de la Música Catalana i Mònica Campos, del Teatre Nacional de Catalunya.

Pots veure la conferència online al canal de YouTube:

https://youtu.be/WB6bFyHRLMA?t=27

Llegir més
11-06-2020

Webinar amb Rafael Vilasanjuan

Director d'anàlisi i desenvolupament global d'ISGlobal, membre de la Junta de GAVI i president de la Fundación Exit.

“COVID: de la Salut a la seguretat global”

Josep Mateu, president del RACC, va presentar al ponent.

Pots veure la conferència online a l'enllaç de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=h7VsmX1RGQ8

Llegir més
26-05-2020

Webinar amb Francesc Torralba

Sport Cultura Barcelona ha organitzat un webinar amb Francesc Torralba, Doctor en Filosofia, doctor en Teologia i doctor en Pedagogia.

En l'actualitat director de la Càtedra Ethos de la Universidad Ramon Llull. 

''Valors emergents en temps de pandèmia''

Pots veure la conferència online a l'enllaç a YouTube: https://youtu.be/x6aeHXt1UMI?t=57

Llegir més
20-05-2020

Webinar amb José María Gay de Liébana

Sport Cultura Barcelona va organitzar un webinar amb José María Gay de Liébana Saludas, Acadèmic numerari de la Real Academia Europea de Doctores, Professor de la Universitat de Barcelona, Doctor en Ciències Econòmiques, Doctor en Dret i President de la Comissió d'Economia i Finances de l'esport del Col·legi  d'Economistes de Catalunya. 

“Covid-19: shock econòmic, vulnerabilitat de les finances públiques i incidència en l'esport”

Pots veure la conferència a YouTube:https://youtu.be/ZDKkdEHdFKA

 

Llegir més

Premis

Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023

El 26 de juny la seu d’RBA va ser l’escenari de l’entrega dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023, el que va convertir aquesta cerimònia en l’espai de referència per al món de l’esport i la cultura de la capital catalana.

Van recollir els premis l’expilot de motociclisme Carlos Checa, en nom de Toni Bou, en la categoria ‘Esport’; el cineasta Juan Antonio Bayona, en la categoria ‘Cultura’; l'ex jugador de bàsquet Pau Gasol, en la categoria ‘Trajectòria’; i el periodista i presentador Iñaki Gabilondo, Menció Especial. A l'esdeveniment es van reunir els principals representants del món de l'esport i la cultura.

A l'hora de recollir el premi de la categoria Esport, Carlos Checa, en nom de Toni Bou, va indicar que “som uns privilegiats de viure en un país com aquest amb grans campions com Toni Bou, amb uns valors immensos i amb una gran indústria del motor”.

Per part seva, Juan Antonio Bayona va apuntar que “quan veig tot el que hem fet, m'adono que això només es pot fer amb un gran equip, i això és del que va La sociedad de la nieve; només ens tenim els uns als altres”. També va postil·lar que sempre ha fet bandera de fer cinema des de Barcelona, que és la seva ciutat, on hi ha molt de talent.

A continuació, Pau Gasol, premi ‘Trajectòria’, va remarcar que “he tingut la sort de viure moments molt espectaculars i el més important és la suma de tots. Del que estic més orgullós és dels valors que transmets a la gent”.

Finalment, Iñaki Gabilondo, reconegut amb una Menció Especial, va indicar que “valoro molt aquest premi per l'elegància natural amb què l'atorga Sport Cultura Barcelona” i va assenyalar que “el més esperançador és que una entitat com aquesta” concedeixi uns guardons que remarquen els valors en favor de la societat.

Més sobre els premis