EXCLUSIU SOCIS

Per al foment de la cultura i l'esport en tots els seus àmbits

Treballem per complir el nostre objectiu mitjançant la investigació, la promoció d’iniciatives culturals i esportives i el reconeixement de figures públiques que personifiquen els valors en els quals creiem.

Més sobre SCBCN

Novetats

26-10-2023

Josep Mateu participa al VIII Summit de Barcelona Oberta

L'Antiga Fàbrica Damm va acollia el VIII Summit de Barcelona Oberta, en el qual el nostre president Josep Mateu va participar com a membre de la taula de debat "Present i futur dels grans esdeveniments a Barcelona", juntament amb Albert Guijarro de Primavera Sound, Ramon Pastor d'HP Barcelona, Aurora Catà d'America's Cup, Jaume Dulsat de la FOEG i Mike Blackman d'ISE, moderada per Enric Sierra de La Vanguardia.

Llegir més
19-09-2023

142 Aniversari de La Vanguardia i Premis Vanguardia

Felicitem el nostre soci Grupo Godó pel 142 aniversari de La Vanguardia, la celebració del qual va donar peu a la primera edició dels Premis Vanguardia.

Una magnífica gala presidida per SS.MM. els Reis a la qual van assistir expresidents del govern, ministres i altres personalitats de la classe política i la societat civil espanyoles. Entre els guardonats es trobaven Marc Puig, president de Puig, i Grant Dalton, patró de la Copa Amèrica i a qui vam entregar el Premi Sport Cultura Barcelona a la categoria d’Esport aquest darrer mes de maig.

Especialment emocionant va ser el premi in memoriam que va rebre Juan Antonio Samaranch, qui va fundar la nostra institució, i que va ser rebut pels seus dos fills.

Llegir més
06-07-2023

Josep Mateu, escollit nou president de Sport Cultura Barcelona

Josep Mateu, president del RACC, ha estat escollit nou president de Sport Cultura Barcelona en el marc de l’Assemblea General Extraordinària que s’ha celebrat avui a la seu de l’IESE. D’aquesta manera, Mateu succeeix en el càrrec a Albert Agustí, qui ha dirigit l’entitat durant vuit anys.

Mateu, que els darrers anys ha ocupat una de les tres vicepresidències de l’entitat, té un profund coneixement de la institució, les seves activitats i el seu funcionament general. Aquesta relació amb Sport Cultura Barcelona i la seva experiència al capdavant del RACC l’avalen per assumir aquesta responsabilitat. 

El nou President, que té previst reunir-se properament amb tots els representants de  les diferents organitzacions que integren Sport Cultura Barcelona, ha declarat: “per a mi és un honor assumir aquesta presidència i em fa molta il·lusió poder aportar el meu coneixement i experiència. El meu objectiu és fomentar la col·laboració publicoprivada promovent el diàleg  entre les institucions, els ciutadans i els agents dels sectors de l’esport i la cultura”. Per en Josep Mateu “un dels grans reptes als que s’enfronta Barcelona és mantenir i ampliar la seva posició com a referent en l’organització de grans esdeveniments mundials i des de Sport Cultura Barcelona treballarem per assolir els consensos necessaris i fer-ho possible”.

Trajectòria de Josep Mateu

Des del punt de vista professional, Josep Mateu ha ocupat càrrecs directius com a CEO o director general a diverses empreses des de 1978, entre elles el propi RACC. Després va ser-ne vicepresident entre el 2012 i el 2015, quan va convertir-se en l’actual president. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i MBA per l'IESE, a part d’haver-se format en cursos d'especialització en Direcció i Planificació Estratègica a la London Business School, al Programa d'Alta Direcció de Màrqueting Digital i Internet Business de l’Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet (ISDI) i al FIA University Senior Executive Programme a la Columbia Business School de Nova York. El 2001 va guanyar el premi Directiu de l'Any que atorga la Asociación Española de Directivos (AED).

El llegat d’Albert Agustí

Albert Agustí, que ha estat president els darrers vuit anys de Sport Cultura Barcelona, ha liderat diversos projectes, entre els que destaca l’aposta ferma i decidida per promocionar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona. Però també ressalta la consolidació social de l’entitat i dels Premis Sport Cultura Barcelona, que s’han convertit en un referent per a la societat, tant pels premiats com pels assistents a la cerimònia anual. Així mateix, durant el seu mandat, ha augmentat el nombre de membres de la institució, integrant noves entitats culturals i esportives de Barcelona, així com empreses.

A l’hora de fer balanç, Albert Agustí considera que “el projecte que m’havia marcat amb els companys de Junta ha aconseguit els objectius principals, malgrat el període d’afectació de la pandèmia. Penso que hem amplificat i consolidat la nostra influència en la societat, un aspecte fonamental per promocionar l’esport i la cultura, que són dos pilars per al desenvolupament de tothom”.

Albert Agustí, que va agafar el relleu d’en Manuel Carreras Fisas, ha estat el segon president de l’entitat fundada per Juan Antonio Samaranch, que va ser el seu impulsor i president d'honor.

Llegir més

Destaquem

14-12-2023

Dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona

El proper dijous 14 de desembre celebrarem el tradicional dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona, una ocasió a la qual fer balanç de tot allò aconseguit l'any que acaba i agafar impuls pels reptes del 2024.

Llegir més
22-11-2023

Visita comentada a l'exposició Miró-Picasso

Els socis van gaudir d'una visita comentada a l'exposició Miró-Picasso de la mà d'una de les seves comissàries, Sònia Villegas. Abans de començar la visita, Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, va donar la benvinguda als assistents.

Una visita única per conèixer de primera mà l'exposició Miró-Picasso, un diàleg entre dos artistes que van transformar amb veu pròpia i una intensitat plàstica sense precedents l'art del segle XX.

Aquesta exposició és un projecte conjunt i únic de la Fundació Joan Miró i del Museu Picasso de Barcelona i que té lloc de manera simultània a les dues institucions.

Llegir més
03-11-2023

Dinar amb Víctor Francos, president del Consejo Superior de Deportes

El president del Consejo Superior de Deportes, Víctor Francos, va dinar amb els socis de Sport Cultura Barcelona amb qui va compartir la seva visió sobre el present i el futur de l'esport.

Víctor Francos, que va ser nomenat president del CSD el 13 de juny, va ser des de juliol de 2021 i fins la data de l'esmentat nomenament el secretari general de Cultura i Esport del Ministeri de Cultura i Esport.

Llegir més
16-10-2023

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El Club de Golf Llavaneras va acollir la final del torneig Pentagonal 2023, en la qual l'equip del Real Club de Golf El Prat va resultar guanyador.

Després de quatre disputades proves i una final molt renyida, el Real Club de Golf El Prat es va alçar amb la victòria amb un total de 90,5 punts. Li van seguir el Club de Golf Vallromanes amb 84,5 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 81,5 punts, el Club de Golf Sant Cugat amb 72 i el Club de Golf Terramar amb 71,5 punts.

La capitana de l'equip del Real Club de Golf El Prat, Nuria Araquistain, va rebre el trofeu de mans de Juan Camprubí, president del Club de Golf Llavaneras, i Josep Mateu, president de Sport Cultura Barcelona.

Llegir més
02-10-2023

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 2 d'octubre va tenir lloc al Club de Golf Terramar el quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Terramar: 18,5 punts
2. Club de Golf Sant Cugat: 18 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 16,5 punts
4. Real Club de Golf El Prat: 14,5 punts
5. Club de Golf Llavaneras: 12,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 74,5 punts
2. Club de Golf Vallromanes: 69,5 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 64,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 56 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 55,5 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria del torneig a la final que tindrà lloc el proper 16 d'octubre al Club de Golf Llavaneras.

Llegir més
29-09-2023

Dinar al CSIO celebrat al Reial Club de Polo de Barcelona

Amb motiu del CSIO (Concurs de Salts Internacional), l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya, vam celebrar un dinar a la flamant Tribuna Hípica del Reial Club de Polo. Durant aquest dinar, els socis assistents van poder gaudir del Trofeu La Vanguardia, que va guanyar el genet brasiler Stephan de Freitas.

Al llarg de quatre jornades, la pista olímpica del Reial Club de Polo de Barcelona va acollir un total de deu competicions amb la participació de les amazones i genets més destacats del panorama eqüestre internacional.

Llegir més
06-07-2023

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El 6 de juliol va tenir lloc a IESE l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona, a la qual es va proclamar nou president de l’associació a Josep Mateu, president del RACC i vicepresident de SCBCN durant els darrers vuit anys.

Acomiadem així a Albert Agustí, qui ha ocupat la presidència de l’entitat els últims vuit anys. Tota l’Assemblea agraeix a Albert Agustí la seva dedicació i implicació aquests anys i seguirem comptant amb ell ja que es mantindrà a la Junta Directiva com a vocal.

A més, a l’Assemblea es va ratificar el nomenament de Francisco Schröder com a tresorer de SCBCN, realitzat per la Junta Directiva el 28 de setembre de 2022.

Un cop finalitzada la sessió, els socis assistents van gaudir d’un còctel-lunch servit a l’espai Q300 del Campus Nord d’IESE.

Llegir més
03-07-2023

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 3 de juliol va tenir lloc al Real Club de Golf El Prat el tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Real Club de Golf El Prat: 20,5 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 18,5 punts
3. Club de Golf Terramar: 16,5 punts
4. Club de Golf Vallromanes: 16 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 8,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 60 punts
2. Club de Golf Vallromanes: 53 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 52 punts
4. Club de Golf Sant Cugat: 37,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 37,5 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les dues jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
22-06-2023

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 22 de juny va tenir lloc al Club de Golf Vallromanes el segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Vallromanes: 20,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 20 punts
3. Club de Golf Llavaneras: 18 punts
4. Club de Golf Terramar: 11 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 10,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 39,5 puntos
2. Club de Golf Vallromanes: 37 puntos
3. Club de Golf Llavaneras: 33,5 puntos
4. Club de Golf Sant Cugat: 29 puntos
5. Club de Golf Terramar: 21 puntos

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les tres jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 3 de juliol, Real Club de Golf El Prat
· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
23-05-2023

XVII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

El 23 de maig vam celebrar l’entrega de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, que va tenir lloc a la seu de RBA i va reunir a diferents personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat, així com a figures de la societat civil barcelonesa.

Els premiats van ser el regatista Grant Dalton, en la categoria ‘Esport’; la cineasta Carla Simón, en la categoria ‘Cultura’, que va recollir el premi en el seu nom Judit Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; i el director i compositor Antoni Ros-Marbà, en la categoria ‘Trajectòria’, així com l'exfutbolista, exentrenador i activista contra la malaltia d'ELA, Juan Carlos Unzué.

Grant Dalton va rebre el premi de mans de Jordi Puig, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, i va indicar que recordem Barcelona pel seu esperit olímpic del Jocs Olímpics de 1992 i que van valorar que esportivament era important recuperar aquestes sensacions.

Per part seva, després d’entregar-li el premi a Judit Colell Neus Aranda, presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, Carla Simón va expressar a través d’un vídeo que “em fa molta il·lusió i estic molt agraïda per aquest premi perquè és posar en valor una forma de cultura com el cinema”. També va apuntar que “és un gran honor passar a formar part d’aquest grup de gent premiada anteriorment en la categoria de Cultura”. 

Antoni Ros-Marbà, que va recollir el premi de mans de Joaquim Uriach, president del Palau de la Música, va anunciar que d’aquí dos anys estrenarà una òpera sobre Walter Benjamin al Liceu i ha indicat que “va ser una gran sorpresa i estic molt content i accepto el premi amb una gran il·lusió”.

Juan Carlos Unzué va rebre un llarg aplaudiment en pujar a recollir la Menció Especial que li va concedir el Jurat i li va entregar Albert Agustí, un reconeixement que fins ara només havien obtingut l'Hospital Sant Joan de Déu, en l'edició relativa a 2017, i qui fou membre del COE i Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Vilaseca, en la de 2019. Per a Unzué,  aquest reconeixement permet donar visibilitat a l’ELA i que “cada vegada que us recordeu de mi us recordeu de tots els meus companys de malaltia, així que estic molt agraït”. També va expressar que té la sensació que “no estem prioritzant les persones” i va animar a tothom a donar-li suport en la tasca per divulgar la malaltia per lluitar contra ella i proporcionar dignitat als malalts.

Els Premis Sport Cultura Barcelona guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit.

El procediment d'elecció dels guardonats va constar de dues fases. En primer lloc, periodistes i membres de Sport Cultura Barcelona van proposar una sèrie de precandidatures i en una reunió van determinar tres finalistes per a cadascuna de les categories. Les ternes de finalistes van passar a la segona fase, en la qual els socis de Sport Cultura Barcelona van votar en rondes eliminatòries successives fins a obtenir els guanyadors.


Llegir més
15-05-2023

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2023

El 15 de maig va començar al Club de Golf Sant Cugat una nova edició del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona de golf, que aquest 2023 celebra la seva XI edició.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Real Club de Golf El Prat: 19,5 punts
2. Club de Golf Sant Cugat: 18,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 16,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras: 15,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 10 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les quatre jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 22 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 3 de juliol, Real Club de Golf El Prat
· 2 d'octubre, Club de Golf Vallromanes
· 16 d'octubre, Club de Golf Llavaneras

Llegir més
02-05-2023

Trobada amb Xavier Trias, candidat a l'alcaldia de Trias per Barcelona

Segueix la ronda de converses amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona amb Xavier Trias. L’exalcalde s’ha reunit amb membres de Sport Cultura per compartir amb ells els seus objectius si aconsegueix fer-se amb l’alcaldia de la nostra ciutat el proper 28 de maig. La trobada ha tingut lloc a la Sala de la Llum del Reial Cercle Artístic.

Han acompanyat Xavier Trias: Joana Ortega, la regidora Francina Vila, el regidor Joan Rodríguez i el cap de gabinet, Adrià Ventura.

Llegir més
28-04-2023

Recepció del Pare Abat i visita a l'Abadia de Montserrat

El 28 de maig vam visitar l'Abadia de Montserrat, on ens va rebre el Pare Abat Manel Gasch, qui exerceix el govern del monestir des del 2021.

Vam tenir ocasió de visitar el museu i el monestir, així com de presenciar el cant de la Salve i el Virolai per part de l'Escolania. La jornada va finalitzar amb un dinar al restaurant Abat Cisneros.

Llegir més
11-04-2023

Trobada amb Daniel Sirera, candidat a l'alcaldia del PPC

Seguim la ronda de converses amb els candidats a l'alcaldia amb Daniel Sirera, candidat del Partit Popular Català.

En aquesta ocasió, la trobada va tenir lloc al restaurant del Reial Club de Polo i juntament amb Daniel Sirera van assistir també Ángeles Esteller, vicesecretària sectorial, Gemma Gesa (cap de gabinet) i Rocío Alcalà (assessora de comunicació).

Llegir més
30-03-2023

Trobada amb Ernest Maragall, candidat a l'alcaldia d'ERC

Amb la vista posada a les eleccions municipals del 28 de maig, Sport Cultura organitza una ronda de converses amb els candidats a l'alcaldia.

El primer candidat amb el que es van reunir els nostres socis va ser Ernest Maragall, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, a un dinar que va tenir lloc al restaurant BlauBCN.

Van acompanyar Ernest Maragall la regidora Elisenda Alamany i el cap de gabinet Guillem Casals.

Llegir més
14-03-2023

Dinar col·loqui amb Aurora Catá sobre la Copa Amèrica

Aurora Catá, vicepresidenta d'ACE Barcelona, organitzador oficial de la 37a Copa Amèrica, va compartir amb els nostres socis un dinar-col·loqui al restaurant Pizzicato del Palau de la Música per parlar d'aquesta importantíssima competició nàutica i de la repercussió positiva que té i tindrà sobre la nostra ciutat el fet d'haver estat escollida com a seu d'aquesta edició.

Llegir més
07-03-2023

Elecció dels guanyadors dels XVII Premis Sport Cultura Barcelona

El 7 de març, al Círculo Ecuestre, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2022 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Trajectòria. En aquesta ocasió, el jurat va decidir atorgar també una Menció Especial.

Els guardonats van ser:

Esport: GRANT DALTON

Cultura: CARLA SIMÓN

Trajectòria: ANTONI ROS-MARBÀ

Menció Especial: JUAN CARLOS UNZUÉ 

Llegir més
22-02-2023

XVII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'entitat, es van reunir al Reial Club de Tennis de Barcelona, en el transcurs d'un dinar, per seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Trajectòria.

ESPORT: Grant Dalton, Carlos Alcaraz i Toni Bou.

CULTURA: Carla Simón, Rigoberta Bandini i Juan Diego Botto.

TRAJECTÒRIA: Antoni Ros-Marbà, Juan Carlos Unzué i La Marató de TV3.

El proper 7 de març tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.


Llegir més
21-02-2023

Visita a l'exposició 'Sorolla. Caçant impressions' al Palau Martorell

El darrer 21 de febrer el recentment rehabilitat Palau Martorell va convidar els socis de Sport Cultura Barcelona a realitzar una visita privada a l'exposició "Sorolla. Caçant impressions".

L’exposició, comissariada per Blanca Pons-Sorolla i María López, es compon d’un total de 193 olis en formato petit sobre taula, cartró o altres materials pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla i ha estat organitzada en col·laboració amb el Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla.

Llegir més
20-02-2023

Torneig de golf femení en suport a la Solheim Cup

El 20 de febrer vam organitzar un torneig en suport a la Solheim Cup, que tindrà lloc al setembre de 2023 a Finca Cortesín (Màlaga), i a l'esport femení en general. El Real Club de Golf El Prat, soci fundador de Sport Cultura Barcelona, va ser l'amfitrió de la prova.

Els equips participants van estar formats per jugadores dels cinc clubs de golf que formen part de l'entitat: el Real Club de Golf El Prat, el Club de Golf Llavaneras, el Club de Golf Sant Cugat, el Club de Golf Terramar i el Club de Golf Vallromanes.

Llegir més
15-12-2022

Dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona

El 15 de desembre va tenir lloc el tradicional dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona al Reial Club de Polo de Barcelona.

Després de dos anys sense poder-lo celebrar, retrobar-nos va ser un gran motiu d’alegria.

Llegir més
21-11-2022

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El Club de Golf Vallromanes, últim club de golf a unir-se a Sport Cultura Barcelona, va acollir la final del torneig Pentagonal 2022, en la qual l'equip del Real Club de Golf El Prat va resultar guanyador.

Després de quatre disputades proves i una final molt renyida, el Real Club de Golf El Prat es va alçar amb la victòria amb un total de 91 punts. Li van seguir el Club de Golf Sant Cugat amb 86 punts, el Club de Golf Terramar amb 79 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 73,5 i el Club de Golf Vallromanes amb 70,5 punts.

El president del Real Club de Golf El Prat, Pancho Schröder, i la capitana del seu equip, Nuria Araquistain, van rebre el trofeu de mans de Carlota Sabaté, presidenta del Club de Golf Vallromanes, i Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona.

Llegir més
07-11-2022

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El quart partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona es jugarà al Club de Golf Sant Cugat el 7 de novembre.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Real Club de Golf El Prat - 75 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 73,5 punts
3. Club de Golf Terramar - 64,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 62 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 45 punts

Llegir més
26-10-2022

Visita a Capitania i dinar col·loqui amb l'Inspector General de l'Exèrcit

El 26 d'octubre va tenir lloc la visita al Palau de Capitania de Barcelona, un edifici emblemàtic de la ciutat que data del segle XVII. De la mà de l'Inspector General de l'Exèrcit, el Tinent General Manuel Busquier, i del secretari general de la Inspecció General de l'Exèrcit, el General Antonio Bernal, els nostres socis van poder descobrir diferents espais de Capitania.

A continuació es va celebrar un dinar al Reial Club Marítim de Barcelona, on l'Inspector General de l'Exèrcit va oferir un col·loqui sobre la situació geopolítica actual.

Llegir més
17-10-2022

Sopar col·loqui 'Un alpinista parlant d'onades i un navegant d'allaus'

El darrer 17 d'octubre va tenir lloc al Cercle del Liceu el sopar col·loqui amb Josep A. Pujante i David Ruiz, al qual ambdós ponents van explicar com van ser les seves experiències extremes com a alpinista i navegant, respectivament, així com l'impacte que aquestes han tingut al seu dia a dia.

Durant el torn de preguntes els assistents van poder conèixer detalls d'allò més interessants i enriquidors de les gestes del Dr. Pujante i el Sr. Ruiz.

Josep A. Pujante, metge, alpinista i escriptor, va ser la segona persona a la història en coronar els cims més alts dels cinc continents i ambdues zones polars (els Set Cims). Soci fundador de Sport Cultura Barcelona com a president del Panathlon Internacional Barcelona, es va dedicar a la neurocirurgia, posteriorment a la direcció d’hospitals i actualment és director de Relacions Internacionals i Cooperació Sanitària. Va ser distingit amb l’Ordre Olímpica del CIO. 

David Ruiz ha creuat cinc vegades l’Atlàntic a vela i ha donat la volta al món en solitari en un viatge de quatre anys, que ara narra al llibre "Irse". Dissenyador industrial de formació, de seguida es va interessar pel món de la creativitat, de la comunicació, la publicitat i el disseny gràfic. Des de 1992, després de treballar a diferents agències multinacionals de publicitat, treballa al seu propi estudi creatiu. 

Llegir més
10-10-2022

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El 10 d'octubre, el Club de Golf Llavaneras va ser escenari del tercer partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Real Club de Golf El Prat - 53 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 52 punts
3. Club de Golf Terramar - 50,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 47,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 37 punts

Llegir més
19-09-2022

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El 19 de setembre, el Club de Golf Terramar va ser escenari del segon partit del Pentagonal Sport Cultura Barcelona.

Després de la prova, el total acumulat és el següent:

1. Club de Golf Terramar - 40 punts
2. Club de Golf Sant Cugat - 33,5 punts
3. Real Club de Golf El Prat - 32 punts
4. Club de Golf Llavaneras - 30,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes - 24 punts

Llegir més
08-09-2022

Visita privada a la Fundació Joan Miró

El 8 de setembre els socis de Sport Cultura Barcelona van gaudir d'una visita privada a l'exposició "Miró. El llegat més íntim".

Aquesta exposició ens descobreix una faceta poc coneguda de Miró, la de col·leccionista de la seva pròpia obra, que es va traduir en la creació de tres col·leccions personals: la seva, la de la seva esposa Pilar i la de la seva filla Dolors.

El projecte vol retre homenatge i ser un agraïment tant a l’artista com a les tres generacions de la família Miró que segueixen encapçalant aquest compromís de l’artista universal amb la Fundació Joan Miró i la ciutat de Barcelona.

Els socis van estar acompanyats de Sara Puig, presidenta de la Fundació, i Marko Daniel, director de la Fundació i comissari de la mostra.


Llegir més
12-07-2022

Visita doble al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La cultura va ser la protagonista a una visita doble al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

En primer lloc, vam visitar l’exposició “Turner. La llum és color”, amb la introducció del director del Museu Nacional, Pepe Serra, i les explicacions de l’experta Anna Moliner.

A continuació, vam gaudir de la instal·lació de Jordi Bernadó a la Sala Oval, guiats de manera excepcional pel propi artista.

Llegir més
06-07-2022

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona

El torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona va jugar el seu primer partit al Real Club de Golf El Prat. Tot i la parada d'una hora per risc de tormenta elèctrica, els jugadors van poder acabar els seus partits i gaudir de la jornada de golf.

Els resultats van ser els següents:

1. Club de Golf Terramar - 22 punts
2. Club de Golf Llavaneras - 20,5 punts
3. Real Club de Golf El Prat - 14 punts
4. Club de Golf Vallromanes - 12,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat - 11 punts

Llegir més
30-06-2022

Repensar Barcelona en positiu

El diàleg "Repensar Barcelona en positiu" entre Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA, i Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, ve tenir lloc el dijous 30 de juny al Saló d'Actes del Centre Excursionista de Catalunya.

Durant la seva conversa oberta, Ainhoa Grandes i Miquel Molina van defensar que la societat civil és qui impulsa veritablement la ciutat, i que ho ha de fer sense prejudicis i amb la màxima ambició.

Llegir més
28-06-2022

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El darrer dimarts 28 de juny va tenir lloc l'Assemblea General de Socia de Sport Cultura Barcelona a Esade.

Al finalitzar la sessió, es va oferir un còctel-lunch als socis assistents.

Llegir més
20-06-2022

XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

El 20 de juny vam lliurar els Premis Sport Cultura 2021. Els guardonats van ser: Alexia Putellas en la categoria d'Esport; Antonio López en la categoria de Cultura, i Josep Carreras a la Millor Trajectòria. Un acte entranyable per premiar tres grans professionals del món de la cultura i l'esport.

Alejandro Blanco, president del Comité Olímpico Español, va entregar el premi en la categoria d'Esport a la futbolista del Barça Alexia Putellas, que va ser recollit per Xavier Puig, responsable de fútbol femení de l'equip barceloní.

Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic, va entregar el premi en la categoria de Cultura al pintor i escultor Antonio López, gran mestre de l'hiperrealisme.

Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, va entregar el premi a la Millor Trajectòria al tenor Josep Carreras per la seva prolífica carrera al món de la lírica, així com per liderar la seva fundació homònima en una imparable lluita per aconseguir que algun dia la leucèmia sigui una malaltia 100% curable.

Llegir més
31-05-2022

Masterclass Els reptes de l'energia elèctrica

El dimarts 31 de maig el Dr. Pere Palacín, professor de l’IQS School of Engineering, va impartir la masterclass “Els reptes de l’energia elèctrica”, una interessant ponència a la qual va tractar temes com la problemàtica de les energies renovables.

La masterclass va tenir lloc a l'Institut Químic de Sarrià.

Llegir més
26-04-2022

Trobada amb Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde

Membres de Sport Cultura Barcelona van conversar amb Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, al marc d'un dinar al Reial Club Nàutic de Barcelona.

També van assistir-hi: David Escudé, regidor d'esports; Albert Dalmau, gerent d'economia, i Xavier Paton, gerent de l'àrea 2030.

Llegir més
07-04-2022

“Rem i víctimes d’agressió sexial, una experiència de club”

La RSC constitueix un eix d’atenció principal i des de Sport Cultura Barcelona hi volem treballar per afavorir nexes d’unió entre entitats i iniciatives.

Sobre aquesta nova visió reforçada de la RSC, el dijous 7 d’abril vam convidar els nostres socis a compartir i a debatre sobre les conclusions de l’estudi “Rem i víctimes d’agressió sexual, una experiència de club”, seleccionat pel “I Simposium Mujer y Remo” de la Federació Espanyola de rem i que serà presentat per Sonia Güell (actual comissionada del projecte BIRC/UFEC).

Aquest estudi recull els resultats del programa aplicat al Reial Club Marítim de Barcelona entre els anys 2009 i 2019, el qual va ser responsable de desenvolupar, juntament amb l’associació AADAS (associació d’assistència a dones que han patit agressions sexuals), en relació a la millora de les símptomes d’estrès post traumàtic sobre més de 100 participants, i la seva contribució a l’increment de la confiança i fidelització de club sobre socis, sòcies i treballadors.


Llegir més
10-03-2022

Elecció dels guanyadors dels XVI Premis Sport Cultura Barcelona

El 10 de març, al Reial Cercle Artístic, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVI edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2021 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Millor Trajectòria. 

Els guardonats van ser:

Esport: ALEXIA PUTELLAS

Cultura: ANTONIO LÓPEZ

Millor Trajectória: JOSEP CARRERAS 

Llegir més
22-02-2022

XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'entitat, es van reunir al Cercle del Liceu, en el transcurs d'un dinar, per seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.

ESPORT: Alexia Putellas, Queralt Castellet i Toni Bou.

CULTURA: Antonio López, Carla Simón, Iñaki Gabilondo i Primavera Sound.

MILLOR TRAJECTÒRIA: Josep Carreras, Jordi Savall i Pau Gasol.

El proper 10 de març tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XVI edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.


Llegir més
29-11-2021

Final del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El 29 de novembre el Club de Golf Llavaneras va acollir la final del IX Quadrangular de golf Sport Cultura Barcelona.

El total acumulat després dels quatre partits va situar com a guanyador l’equip del Club de Golf Sant Cugat amb un total de 81 punts, al qual va seguir el Real Club de Golf El Prat amb 78 punts. En tercer lloc, el Club de Golf Terramar va sumar 68,5 punts i va quedar en quarta posició el Club de Golf Llavaneras amb 60,5 punts.

Roberto Carpintero, capità de l’equip de l’històric club que es val alçar amb el trofeu per tercer any consecutiu, va rebre la copa de mans d’Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, i Juan Camprubí, president del Club de Golf Llavaneras.


Llegir més
15-11-2021

Tercer partit del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dilluns 15 de novembre es va jugar al Club de Golf Terramar el tercer partit de l’IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021, en el qual l'equip amfitrió va aconseguir un total de 23 punts, seguit del Club de Golf Sant Cugat amb 18,5 punts, el Club de Golf Llavaneras amb 17,5 punts i el Real Club de Golf El Prat amb 13 punts.

El total acumulat queda de la següent forma:

En primera posició, el Real Club de Golf El Prat amb 62,5 punts.
En segona posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 58,5 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 54,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 40,5 punts.

La final tindrà lloc el proper dilluns 29 de novembre al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
11-11-2021

Sopar col·loqui amb Màrius Carol

El darrer 11 de novembre vam poder gaudir del sopar col·loqui amb Màrius Carol sota el títol “Una mirada sobre Barcelona”.

Durant la vetllada, que va tenir lloc al Reial Club de Tennis Barcelona, el Sr. Carol va compartir amb els socis assistents les seves impressions sobre la situació actual de Barcelona.

Al finalitzar l’acte, Màrius Carol i Sport Cultura Barcelona van obsequiar els presents amb l’últim llibre del periodista, “El camarot del capità”, dedicat personalment.


Llegir més
26-10-2021

Segon partit del IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dimarts 26 d'octubre es va jugar al Real Club de Golf El Prat el segon partit de l’IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021, en el qual l'equip amfitrió va aconseguir un total de 31,5 punts, seguit del Club de Golf Sant Cugat amb 15,5 punts, el Club de Golf Terramar amb 14 punts i el Club de Golf Llavaneras amb 11 punts.

El total acumulat queda de la següent forma:

En primera posició, el Real Club de Golf El Prat amb 49,5 punts.
En segona posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 40 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 31,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 23 punts.

El calendari del propers partits és el següent:

Dilluns 15 de novembre, al Club de Golf Terramar.
Dilluns 29 de novembre, al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
18-10-2021

Arrenca el IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dilluns 18 d’octubre va començar el IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021 al Club de Golf Sant Cugat. Després d’aquesta primera trobada, el resultat va ser com segueix:

En primera posició, el Club de Golf Sant Cugat amb 24,5 punts.
En segona posició, el Real Club de Golf El Prat amb 18 punts.
En tercera posició, el Club de Golf Terramar amb 17,5 punts.
En quarta posició, el Club de Golf Llavaneras amb 12 punts.

El calendari del propers partits és el següent:

Dimarts 26 d’octubre, al Real Club de Golf El Prat.
Dilluns 15 de novembre, al Club de Golf Terramar.
Dilluns 29 de novembre, al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, és Fourball Match Play Handicap, i juguen 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.


Llegir més
06-10-2021

Jornada sobre Innovació i Emprenedoria al món de l’esport

El darrer 6 d’octubre va tenir lloc a ‘auditori de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) la Jornada sobre Innovació i Emprenedoria en el món de l’esport.

La benvinguda va córrer a càrrec del Dr. Salvador Borrós, director general d’IQS, el Dr. Carles Malet, director associat d’IQS i el Sr. Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona.

A continuació, es va oferir la reveladora conferència “Sportstech, la tokenització de l’esport” de la mà de Josep M. Monti, president de Barcelona Sportstech HUB23.

Seguidament, les startups Labesport, Onalabs i RegeCure van presentar els seus nous projectes enfocats a la millora de la pràctica esportiva.

Un cop finalitzades les presentacions, va tenir lloc una ronda de preguntes i una posterior sessió de networking entre les startups i les empreses assistents a l’esdeveniment.

Llegir més
15-09-2021

Visita privada a la Fundació Joan Miró

Amb l’inici del nou curs, el darrer 15 de setembre vam reprendre les activitats presencials de la mà de la Fundació Joan Miró.

Sara Puig, presidenta de la Fundació, i Marko Daniel, director, van rebre els socis de Sport Cultura al Pati del Garrofer.

A continuació, Marko Daniel va oferir una explicació detallada de la història de l’edifici que alberga la fundació i com l’artista el va concebre al seu moment, mentre acompanyava els assistents al seu recorregut.

Llegir més
16-07-2021

Innovation Committee

Sport Cultura Barcelona ha promogut entre les entitats esportives i culturals associades la celebració de l’Innovation Committee, un workshop que neix amb l’objectiu de crear un fòrum d’intercanvi d’idees sobre temes claus de la gestió, augmentar l’eficiència i una visió positiva i compartida del futur tot i les dificultats actuals i incrementar el valor afegit a la implementació continuada a les diferents organitzacions participants.

Per a això s’han creat grups de treball i tots ells han tractar els següents temes: fidelització, recursos humans, digitalització, co-creació de productes i/o serveis i els valors de la cultura com a eix de transformació i desenvolupament.

Un cop els grups han deliberat sobre tots els temes, es celebren uns plenaris als quals exposen a les organitzacions participants els resultats i les conclusions aconseguides a cada una de les temàtiques analitzades i compartides.

Els resultats obtinguts poden donar peu a potencials planes d’implementació i a un feedback posterior, en línia amb la política de millora continuada de les entitats que formen part d’aquest comitè.

Llegir més
12-07-2021

IX Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona

El darrer12 de juliol es va celebrar la IX Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona al Club de Golf Sant Cugat. En aquest campionat obert, Fourball Stableford, hi va haver obsequis per a tots els participants, lliurament de premis i sorteig de regals.

Els guanyadors de les quatre categories premiades van ser:
· 1a Parella Scratch: Pedro Murga i Rosendo Menta
· 1a Parella Hàndicap Inferior: José Clos i Domingo Ayala
· 1a Parella Hàndicap Superior: Mercedes Marsol i Sito Nebot
· 1a Parella Sènior: Elena Azcárate i Ángela Hospital 

Agraïm als col·laboradors que van fer possible el sorteig de regals: Fundació Gran Teatre del Liceu, PortAventura World, Caprabo, Fundación Puig, La Vanguardia, Viatges Atlàntida, Destilerías MG, Hole in One Spain, Brownie, Macarfi, Monta el pollo i Robin Collection.
Llegir més
06-07-2021

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El 6 de juliol a les 9:15h va tenir lloc l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona a les instal·lacions de l’Institut Químic de Sarrià.

L’acte, que va comptar amb la presència d’un gran nombre de socis, va estar presidit per Manuel Carreras, President d’Honor de Sport Cultura Barcelona, ja que el President Albert Agustí no va poder estar present.

Es van renovar tots els càrrecs i van entrar com a nous membres de la Junta Directiva Francisco Gibert, soci de KPMG responsable per a Catalunya, Balears i Andorra, i Arturo Mas Sardá, president de PortAventura World.

Llegir més
16-06-2021

Visita a la Col·Lecció Rafael Tous al MACBA

El passat16 de juny vam reprendre les activitats presencials amb el nostre primer acte cultural d’aquest 2021: la visita a l’exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, guiada per la comissaria de la mostra Antònia Maria Perelló.

En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual mostra un recorregut significatiu per les pràctiques experimentals dels anys setanta i vuitanta a Catalunya a través de diferents àmbits. L’art d’acció, la interacció amb la natura, l’interès pels mitjans de comunicació i el nou consumisme, la crítica social i política, la paraula i la incorporació de l’objecte són alguns dels aspectes tractats.

Llegir més
15-06-2021

Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona

El darrer 15 de juny va tenir lloc la Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona a la Sala Espuela del Círculo Ecuestre.

Llegir més
31-05-2021

Final del VIII Torneig Quadrangular

El passat 31 de maig va arribar a la fi el VIII Torneig Quadrangular de Golf a un emocionant quart partir al Club de Golf Terramar, qui va tenir l’honor de ser l’amfitrió de la final per ser l’últim club en incorporar-se a Sport Cultura Barcelona.

El total acumular després dels quatre partits va situar com a guanyador l’equip del Club de Golf Sant Cugat amb un total de 88,5 punts, al qual va seguir el Club de Golf Llavaneras amb 68,5 punts. En tercer lloc, el Club de Golf Terramar va sumar 67 punts i va quedar en quarta posició el Real Club de Golf El Prat amb 64 punts.

En aquesta ocasió, les circumstàncies actuals van permetre celebrar el tradicional dinar amb tots els jugadors, precedit de l’entrega del trofeu a l’equip guanyador de la mà d’Albert Agustí i Rocío de Aguilera, president i secretària general de la nostra entitat, respectivament.

Llegir més
12-03-2021

Antonio Banderas, Premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Cultura

L'actor Antonio Banderas, guardonat amb el premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Cultura, va rebre el guardó el passat 12 de març al Teatre del Soho, a Màlaga.

Li lliuraren personalment el Premi: Albert Agustí, President; Rocío de Aguilera, Secretària General, i Ramón Agenjo, membre de l'Assemblea de l'Entitat i Patró Director de Damm.

Llegir més
11-02-2021

Carlos Sainz va rebre el Premi Sport Cultura Barcelona 2019, a la Millor Trajectòria

El pilot de rallies Carlos Sainz va rebre el premi Sport Cultura Barcelona 2019, en la categoria de Millor Trajectòria. El guardó va ser lliurat pel President de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí. El Vicepresident de Sport Cultura Barcelona i President del RACC, Josep Mateu, i la Secretària General de Sport Cultura Barcelona, Rocío de Aguilera, van assistir també al lliurament del guardó.

Carlos Sainz va dirigir unes paraules agraint el Premi, visualitzar vídeo: https://youtu.be/hk_TW7OYVRM

Finalitzada l'entrega del guardó, que va tenir lloc al Karting Indoor de Carlos Sainz Sr., Albert Agustí, Josep Mateu i Rocío de Aguilera, van tenir ocasió de saludar a Carlos Sainz Jr., pilot de Formula 1, que actualment pertany a l'equip de Ferrari.

Llegir més
06-10-2020

Incorporació de la Fundació Joan Miró com a soci de Sport Cultura Barcelona

Sport Cultura Barcelona ha incorporat com a soci a la Fundació Miró a través de la signatura oficial de l'acord, que es va celebrar a la seu de l'entitat cultural, per part d'Albert Agustí, President de Sport Cultura Barcelona i Sara Puig, Presidenta del Patronat de la Fundació Miró. A l'acte també van assistir Rocío de Aguilera, Secretària General de Sport Cultura Barcelona i Marko Daniel, Director de la Fundació Joan Miró.

Aquest acord busca sumar complicitats a favor de la cultura a Barcelona, tant en l'organització com en la participació de diferents esdeveniments amb l'objectiu de fomentar el coneixement, l'opinió i el debat entre diversos col·lectius culturals. De fet, aquest és un dels objectius de Sport Cultura Barcelona: treballar per a difondre la cultura i l'esport, amb els seus valors, per a crear una societat millor.

Llegir més
02-07-2020

El futur de la cultura musical, audiovisual i les arts escèniques

Amb: Valentí Oviedo, del Gran Teatre del Liceu; Mª José Balañá, del Grup Balañá; Joan Oller, del Palau de la Música Catalana i Mònica Campos, del Teatre Nacional de Catalunya.

Pots veure la conferència online al canal de YouTube:

https://youtu.be/WB6bFyHRLMA?t=27

Llegir més
11-06-2020

Webinar amb Rafael Vilasanjuan

Director d'anàlisi i desenvolupament global d'ISGlobal, membre de la Junta de GAVI i president de la Fundación Exit.

“COVID: de la Salut a la seguretat global”

Josep Mateu, president del RACC, va presentar al ponent.

Pots veure la conferència online a l'enllaç de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=h7VsmX1RGQ8

Llegir més
26-05-2020

Webinar amb Francesc Torralba

Sport Cultura Barcelona ha organitzat un webinar amb Francesc Torralba, Doctor en Filosofia, doctor en Teologia i doctor en Pedagogia.

En l'actualitat director de la Càtedra Ethos de la Universidad Ramon Llull. 

''Valors emergents en temps de pandèmia''

Pots veure la conferència online a l'enllaç a YouTube: https://youtu.be/x6aeHXt1UMI?t=57

Llegir més
20-05-2020

Webinar amb José María Gay de Liébana

Sport Cultura Barcelona va organitzar un webinar amb José María Gay de Liébana Saludas, Acadèmic numerari de la Real Academia Europea de Doctores, Professor de la Universitat de Barcelona, Doctor en Ciències Econòmiques, Doctor en Dret i President de la Comissió d'Economia i Finances de l'esport del Col·legi  d'Economistes de Catalunya. 

“Covid-19: shock econòmic, vulnerabilitat de les finances públiques i incidència en l'esport”

Pots veure la conferència a YouTube:https://youtu.be/ZDKkdEHdFKA

 

Llegir més

Premis

Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022

El 23 de maig vam celebrar l’entrega de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, que va tenir lloc a la seu de RBA i va reunir a diferents personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat, així com a figures de la societat civil barcelonesa.

Els premiats van ser el regatista Grant Dalton, en la categoria ‘Esport’; la cineasta Carla Simón, en la categoria ‘Cultura’, que va recollir el premi en el seu nom Judit Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; i el director i compositor Antoni Ros-Marbà, en la categoria ‘Trajectòria’, així com l'exfutbolista, exentrenador i activista contra la malaltia d'ELA, Juan Carlos Unzué.

Grant Dalton va rebre el premi de mans de Jordi Puig, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, i va indicar que recordem Barcelona pel seu esperit olímpic del Jocs Olímpics de 1992 i que van valorar que esportivament era important recuperar aquestes sensacions.

Per part seva, després d’entregar-li el premi a Judit Colell Neus Aranda, presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, Carla Simón va expressar a través d’un vídeo que “em fa molta il·lusió i estic molt agraïda per aquest premi perquè és posar en valor una forma de cultura com el cinema”. També va apuntar que “és un gran honor passar a formar part d’aquest grup de gent premiada anteriorment en la categoria de Cultura”. 

Antoni Ros-Marbà, que va recollir el premi de mans de Joaquim Uriach, president del Palau de la Música, va anunciar que d’aquí dos anys estrenarà una òpera sobre Walter Benjamin al Liceu i ha indicat que “va ser una gran sorpresa i estic molt content i accepto el premi amb una gran il·lusió”.

Juan Carlos Unzué va rebre un llarg aplaudiment en pujar a recollir la Menció Especial que li va concedir el Jurat i li va entregar Albert Agustí, un reconeixement que fins ara només havien obtingut l'Hospital Sant Joan de Déu, en l'edició relativa a 2017, i qui fou membre del COE i Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Vilaseca, en la de 2019. Per a Unzué,  aquest reconeixement permet donar visibilitat a l’ELA i que “cada vegada que us recordeu de mi us recordeu de tots els meus companys de malaltia, així que estic molt agraït”. També va expressar que té la sensació que “no estem prioritzant les persones” i va animar a tothom a donar-li suport en la tasca per divulgar la malaltia per lluitar contra ella i proporcionar dignitat als malalts.


Més sobre els premis