EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


07-10-2024

Quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El proper 7 d'octubre el Club de Golf Terramar acollirà el quart partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona, en el qual els equips dels cinc clubs participants jugaran per aconseguir el major nombre de punts de cara a la final, que tindrà lloc l'11 de novembre al Real Club de Golf El Prat.


11-11-2024

Final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

L'11 de novembre tindrà lloc l'emocionant final del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024 al Real Club de Golf El Prat, que serà l'amfitrió de la prova després d'haver resultat guanyador de l'anterior edició del campionat.

Els equips del Club de Golf Sant Cugat, el Club de Golf Llavaneras, el Club de Golf Vallromanes, el Club de Golf Terramar i el Real Club de Golf El Prat es disputaran la victòria no només de la jornada sinó del torneig.


Darrers Actes


10-07-2024

La IA a la gestió d'institucions esportives i culturals

Marc Torrens, professor titular del Departament d'Operacions, Innovació i Data Science d'Esade, va impartir una masterclass titulada "La IA a la gestió d'institucions esportives i culturals". Aquesta interessant sessió va tenir com a objectiu acostar i explicar l'aplicació pràctica de la intel·ligència artificial als socis d'Sport Cultura Barcelona.

Durant la masterclass, el professor Torrens va abordar diverses àrees i exemples concrets on la IA pot ser implementada per millorar l'eficiència i efectivitat a la gestió d'organitzacions esportives i culturals. Els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà les últimes tendències i desenvolupaments en el camp de la IA, així com de participar a un debat enriquidor sobre les possibilitats i desafiaments que aquesta tecnologia ofereix.

La sessió va ser molt ben rebuda i va generar un gran interès entre els socis, els qui van destacar la claredat i profunditat de les explicacions del professor Torrens.


26-06-2024

XVIII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona


LA GRAN NIT DE L'ESPORT I LA CULTURA DE LA CIUTAT

El 26 de juny la seu d’RBA va ser l’escenari de l’entrega dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023, el que va convertir aquesta cerimònia en l’espai de referència per al món de l’esport i la cultura de la capital catalana.

Van recollir els premis l’expilot de motociclisme Carlos Checa, en nom de Toni Bou, en la categoria ‘Esport’; el cineasta Juan Antonio Bayona, en la categoria ‘Cultura’; l'ex jugador de bàsquet Pau Gasol, en la categoria ‘Trajectòria’; i el periodista i presentador Iñaki Gabilondo, Menció Especial. A l'esdeveniment es van reunir els principals representants del món de l'esport i la cultura.

A l'hora de recollir el premi de la categoria Esport, Carlos Checa, en nom de Toni Bou, va indicar que “som uns privilegiats de viure en un país com aquest amb grans campions com Toni Bou, amb uns valors immensos i amb una gran indústria del motor”.

Per part seva, Juan Antonio Bayona va apuntar que “quan veig tot el que hem fet, m'adono que això només es pot fer amb un gran equip, i això és del que va La sociedad de la nieve; només ens tenim els uns als altres”. També va postil·lar que sempre ha fet bandera de fer cinema des de Barcelona, que és la seva ciutat, on hi ha molt de talent.

A continuació, Pau Gasol, premi ‘Trajectòria’, va remarcar que “he tingut la sort de viure moments molt espectaculars i el més important és la suma de tots. Del que estic més orgullós és dels valors que transmets a la gent”.

Finalment, Iñaki Gabilondo, reconegut amb una Menció Especial, va indicar que “valoro molt aquest premi per l'elegància natural amb què l'atorga Sport Cultura Barcelona” i va assenyalar que “el més esperançador és que una entitat com aquesta” concedeixi uns guardons que remarquen els valors en favor de la societat.

Entre els assistents van destacar, a més de Josep Mateu, president d’Sport Cultura Barcelona i del RACC; Manuel Carreras Fisas, expresident i president d'honor d’Sport Cultura Barcelona; Albert Agustí, expresident d’Sport Cultura Barcelona i Ricardo Rodrigo, president d'RBA; David Escudé, regidor d'Esports del Ajuntament de Barcelona; Josep March, en representació de la Generalitat de Catalunya; Ramon Agenjo, president de Barcelona Global i la Fundació Damm; Sara Puig, presidenta de la Fundació Miró; Ainhoa Grandes presidenta de la Fundació MACBA; Jordi Puig, president del Real Club Nàutic de Barcelona; Arturo Mas-Sardá, president de Port Aventura; Francisco Gaudier, president del Cercle del Liceu; Ana Vallés, presidenta del Grup Sorigué; Eusebio Güell, president de Bonasport Club Esportiu o Bernat Antràs, president del Club Natació Barcelona.

Els Premis Sport Cultura Barcelona, l'objectiu dels quals és transmetre els valors de l'esport i la cultura a la Societat, guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit. També existeix la possibilitat de concedir una Menció Especial, a criteri del Jurat. Aquesta situació s'ha donat només en tres ocasions més.

El procediment d'elecció dels guardonats va constar de dues fases. En primer lloc, periodistes i membres d’Sport Cultura Barcelona van proposar una sèrie de precandidatures i en una reunió van determinar tres finalistes per a cadascuna de les categories.

Les ternes de finalistes van passar a la segona fase, en la qual els socis d’Sport Cultura Barcelona van votar en rondes eliminatòries successives fins a obtenir els guanyadors.


20-06-2024

Tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 20 de juny va tenir lloc al Club de Golf Vallromanes el tercer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Llavaneras: 20,5 punts
2. Club de Golf Terramar: 19,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 18 punts
4. Real Club de Golf El Prat: 12,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 9,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Club de Golf Llavaneras: 55,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 50,5 punts
3. Club de Golf Vallromanes: 45,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 45,5 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 43 punts 

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les dues jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat


18-06-2024

Tot el que vols saber sobre la Louis Vuitton 37th America’s Cup

El Reial Club Marítim de Barcelona ha sigut escenari aquest matí de l’acte “Tot el que vols saber sobre la 37th America’s Cup”, col·loqui a càrrec d’Aurora Catà, vicepresidenta d’America’s Cup Event, en el qual ha explicat als socis els detalls de la competició nàutica que començarà a Barcelona aquest proper mes d’agost.

Al finalitzar el col·loqui, Autoritat Portuària de Barcelona ens ha convidat a una visita en vaixell de la mà d’Agustí Filomeno, cap del Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals del Port de Barcelona, a la qual hem visitat les instal·lacions del port i les bases dels sis equips que competiran per l’anhelat trofeu.

La Copa Amèrica és un dels esdeveniments esportius de major repercussió a nivell internacional i a la seva 37a edició s’emetrà en obert a més de 192 països, arribant així a 1.500 milions de persones arreu del món.

Al llarg dels mesos d’agost, setembre i octubre tindran lloc les regates de competició, així com tots els esdeveniments paral·lels que s’han dissenyat amb motiu de la Copa Amèrica, durant els que es comptarà amb la col·laboració de 2.300 voluntaris, fet que sens dubte recorda l’esperit dels Jocs Olímpics del 92.


11-06-2024

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

L'11 de juny va tenir lloc al Círculo Ecuestre l’Assemblea General de Socis de Sport Cultura Barcelona, 

L’acte, que va comptar amb la presència d’un gran nombre de socis, va estar presidit per primera vegada per Josep Mateu i s’hi van renovar tots els càrrecs. Rocío de Aguilera, secretària general de l'associació, i Pacho Schröder, tresorer de l'entitat, van presentar els seus informes als assistents.

Al finalitzar la sessió, es va oferir un coffee break als socis.27-05-2024

Segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 27 de maig va tenir lloc al Club de Golf Llavaneras el segon partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Vallromanes: 20,5 punts
2. Real Club de Golf El Prat: 18,5 punts
3. Club de Golf Terramar: 16,5 punts
4. Club de Golf Llavaneras: 14 punts
5. Club de Golf Sant Cugat: 10,5 punts

Per la qual cosa el total acumulat va quedar així:

1. Real Club de Golf El Prat: 38 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 35 punts
3. Club de Golf Sant Cugat: 33,5 punts
4. Club de Golf Vallromanes: 27,5 punts
5. Club de Golf Terramar: 26 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les tres jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 20 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat


06-05-2024

Primer partit del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona 2024

El 6 de maig va començar al Club de Golf Sant Cugat una nova edició del torneig Pentagonal Sport Cultura Barcelona de golf, que aquest 2024 celebra la seva XII edició.

El resultat del partit va ser el següent:

1. Club de Golf Sant Cugat: 23 punts
2. Club de Golf Llavaneras: 21 punts
3. Real Club de Golf El Prat: 19,5 punts
4. Club de Golf Terramar: 9,5 punts
5. Club de Golf Vallromanes: 7 punts

Els jugadors dels cinc clubs membres de la nostra associació es disputaran la victòria a les quatre jornades restants repartides al llarg del que queda d'any:

· 27 de maig, Club de Golf Llavaneras
· 20 de juny, Club de Golf Vallromanes
· 7 d'octubre, Club de Golf Terramar
· 11 de novembre, Real Club de Golf El Prat


23-04-2024

Esmorzar de Sant Jordi a la Fundació Tàpies

A l’emblemàtic espai de la Fundació Antoni Tàpies, on convergeixen art, cultura i tradició, s’ha dut a terme un esdeveniment especial per commemorar la diada de Sant Jordi. Sport Cultura Barcelona ha brindat un esmorzar exclusiu als seus socis, creant un ambient únic on s'entrellacen els valors de l'esport i la riquesa cultural de la ciutat.

Entre les parets impregnades del llegat artístic d’Antoni Tàpies, els socis de Sport Cultura Barcelona han gaudit d’una trobada distingida, on s’han fusionat els aromes del cafè i les roses, símbol emblemàtic d’aquesta festivitat.

L’elecció de la Fundació Antoni Tàpies com escenari per aquesta trobada no és casualitat. La Fundació, recentment adherida a la nostra associació, és un espai dedicat a l’art contemporani que representa l’avantguarda i la creativitat que caracteritzen Barcelona.

L’esmorzar ofert per Sport Cultura Barcelona ha estat l’oportunitat per enfortir els llaços entre els membres de la nostra entitat que comparteixen una passió per l’esport i la cultura.

Agraïm a Macarfi les guies gastronòmiques que ens ha obsequiat per als socis.

Com mana la tradició, Sport Cultura Barcelona ha lliurat un llibre d'RBA i una rosa a tots els assistents.


11-03-2024

Visita a l'exposició 'Chagall. El color dels somnis' al Palau Martorell

El Palau Martorell va oferir als socis una visita privada a l'exposició "Chagall. El color dels somnis", una exposició que es composa íntegrament d'obres procedent de tres col·leccions privades, fet que la converteix en única ja que no es repetirà a Espanya.

Marc Chagall (1887-1985), va construir al llarg de la seva vida un univers propi a través de les seves pintures i dels seus escrits, un món líric, poètic i fantàstic en què tot és possible. Un món de somnis i color en tonalitats que brillen. Colors intensos que donen vida a l'escenografia i als personatges, reals o imaginaris, que poblen la seva obra.

Aquesta exposició planteja un recorregut per cinquanta anys de treball i se centra en els temes principals que van inspirar la seva creació i la seva vida.

Chagall va crear un univers paral·lel, únic, ple de vida i de colors vibrants. Com declara ell mateix: "A la vida, com a la paleta de l'artista, només hi ha un color que dona sentit a la vida i a l'art, que és el color de l'amor".


21-02-2024

Elecció dels guanyadors dels XVIII Premis Sport Cultura Barcelona

El 21 de febrer, al Reial Club Nàutic de Barcelona, es van reunir els socis de l'entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XVIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats del 2023 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Trajectòria. En aquesta ocasió, el jurat va decidir atorgar també una Menció Especial.

Els guardonats van ser:

Esport: TONI BOU

Cultura: JUAN ANTONIO BAYONA

Trajectòria: PAU GASOL

Menció Especial: IÑAKI GABILONDO