EXCLUSIU SOCIS

Premis


Premis

Sport Cultura Barcelona premia anualment les millors iniciatives en l’àmbit cultural i esportiu. Es valoren les entitats o persones físiques que hagin destacat durant l’any anterior i que siguin mereixedores del guardó a causa de la seva trajectòria i dedicació al món cultural i esportiu.

Es realitzen dues fases per seleccionar als premiats; la primera formada per un jurat integrat per periodistes renombrats i socis de l’entitat, en la qual queden preseleccionats tres candidats rellevants de cada disciplina. La segona fase es convida a tots els membres, que formen l’Assemblea de Sport Cultura Barcelona que a través d’una votació final escullen als guardonats.

2024


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023

26-06-2024

El 26 de juny la seu d’RBA va ser l’escenari de l’entrega dels Premis Sport Cultura Barcelona 2023, el que va convertir aquesta cerimònia en l’espai de referència per al món de l’esport i la cultura de la capital catalana.

Van recollir els premis l’expilot de motociclisme Carlos Checa, en nom de Toni Bou, en la categoria ‘Esport’; el cineasta Juan Antonio Bayona, en la categoria ‘Cultura’; l'ex jugador de bàsquet Pau Gasol, en la categoria ‘Trajectòria’; i el periodista i presentador Iñaki Gabilondo, Menció Especial. A l'esdeveniment es van reunir els principals representants del món de l'esport i la cultura.

A l'hora de recollir el premi de la categoria Esport, Carlos Checa, en nom de Toni Bou, va indicar que “som uns privilegiats de viure en un país com aquest amb grans campions com Toni Bou, amb uns valors immensos i amb una gran indústria del motor”.

Per part seva, Juan Antonio Bayona va apuntar que “quan veig tot el que hem fet, m'adono que això només es pot fer amb un gran equip, i això és del que va La sociedad de la nieve; només ens tenim els uns als altres”. També va postil·lar que sempre ha fet bandera de fer cinema des de Barcelona, que és la seva ciutat, on hi ha molt de talent.

A continuació, Pau Gasol, premi ‘Trajectòria’, va remarcar que “he tingut la sort de viure moments molt espectaculars i el més important és la suma de tots. Del que estic més orgullós és dels valors que transmets a la gent”.

Finalment, Iñaki Gabilondo, reconegut amb una Menció Especial, va indicar que “valoro molt aquest premi per l'elegància natural amb què l'atorga Sport Cultura Barcelona” i va assenyalar que “el més esperançador és que una entitat com aquesta” concedeixi uns guardons que remarquen els valors en favor de la societat.

2023


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022

23-05-2023

El 23 de maig vam celebrar l’entrega de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, que va tenir lloc a la seu de RBA i va reunir a diferents personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat, així com a figures de la societat civil barcelonesa.

Els premiats van ser el regatista Grant Dalton, en la categoria ‘Esport’; la cineasta Carla Simón, en la categoria ‘Cultura’, que va recollir el premi en el seu nom Judit Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; i el director i compositor Antoni Ros-Marbà, en la categoria ‘Trajectòria’, així com l'exfutbolista, exentrenador i activista contra la malaltia d'ELA, Juan Carlos Unzué.

Grant Dalton va rebre el premi de mans de Jordi Puig, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, i va indicar que recordem Barcelona pel seu esperit olímpic del Jocs Olímpics de 1992 i que van valorar que esportivament era important recuperar aquestes sensacions.

Per part seva, després d’entregar-li el premi a Judit Colell Neus Aranda, presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, Carla Simón va expressar a través d’un vídeo que “em fa molta il·lusió i estic molt agraïda per aquest premi perquè és posar en valor una forma de cultura com el cinema”. També va apuntar que “és un gran honor passar a formar part d’aquest grup de gent premiada anteriorment en la categoria de Cultura”. 

Antoni Ros-Marbà, que va recollir el premi de mans de Joaquim Uriach, president del Palau de la Música, va anunciar que d’aquí dos anys estrenarà una òpera sobre Walter Benjamin al Liceu i ha indicat que “va ser una gran sorpresa i estic molt content i accepto el premi amb una gran il·lusió”.

Juan Carlos Unzué va rebre un llarg aplaudiment en pujar a recollir la Menció Especial que li va concedir el Jurat i li va entregar Albert Agustí, un reconeixement que fins ara només havien obtingut l'Hospital Sant Joan de Déu, en l'edició relativa a 2017, i qui fou membre del COE i Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Vilaseca, en la de 2019. Per a Unzué,  aquest reconeixement permet donar visibilitat a l’ELA i que “cada vegada que us recordeu de mi us recordeu de tots els meus companys de malaltia, així que estic molt agraït”. També va expressar que té la sensació que “no estem prioritzant les persones” i va animar a tothom a donar-li suport en la tasca per divulgar la malaltia per lluitar contra ella i proporcionar dignitat als malalts.


2022


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2021

20-06-2022

El 20 de juny vam lliurar els Premis Sport Cultura 2021. Els guardonats van ser: Alexia Putellas en la categoria d'Esport; Antonio López en la categoria de Cultura, i Josep Carreras a la Millor Trajectòria. Un acte entranyable per premiar tres grans professionals del món de la cultura i l'esport.

Alejandro Blanco, president del Comité Olímpico Español, va entregar el premi en la categoria d'Esport a la futbolista del Barça Alexia Putellas, que va ser recollit per Xavier Puig, responsable de fútbol femení de l'equip barceloní.

Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic, va entregar el premi en la categoria de Cultura al pintor i escultor Antonio López, gran mestre de l'hiperrealisme.

Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, va entregar el premi a la Millor Trajectòria al tenor Josep Carreras per la seva prolífica carrera al món de la lírica, així com per liderar la seva fundació homònima en una imparable lluita per aconseguir que algun dia la leucèmia sigui una malaltia 100% curable.

2020


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2019

29-01-2020

Com és habitual, l'elecció dels guardonats de la XV edició dels Premis Sport Cultura Barcelona 2019 va constar de dues fases. Un primer jurat va seleccionar tres candidats finalistes per cada categoria i en la segona fase es van reunir els socis, que van triar als guanyadors.

Categoria de Cultura:  Teatre Soho d'Antonio Banderas

Categoria d'Esport: Leo Messi

Millor Trajectòria: Carlos Sainz

Esment Especial: Josep Lluís Vilaseca

A causa de les circumstàncies sanitàries, el guardó s'entrega personalment a cada premiat.

L'actor Antonio Banderas, guardonat amb el premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Cultura, va rebre el guardó al Teatre del Soho, a Màlaga. Li lliuraren personalment el Premi: Albert Agustí, President; Rocío de Aguilera, Secretària General, i Ramón Agenjo, membre de l'Assemblea de l'Entitat i Patró Director de Damm.

El corredor de rallies Carlos Sainz va rebre el premi Sport Cultura Barcelona 2019 en la categoria de Millor Trajectòria de mans del President de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí. El Vicepresident de Sport Cultura Barcelona i President del RACC, Josep Mateu, i la Secretària General de Sport Cultura Barcelona, Rocío de Aguilera, van assistir també al lliurament del guardó. Finalitzada l'entrega del guardó, que va tenir lloc al Karting Indoor de Carlos Sainz Sr., Albert Agustí, Josep Mateu i Rocío de Aguilera van tenir ocasió de saludar a Carlos Sainz Jr., pilot de Formula 1 que actualment pertany a l'equip de Ferrari.

Carlos Sainz va dirigir unes paraules agraint el Premi.

2019


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2018

23-05-2019

El lliurament de la XIV Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria, va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en el transcurs d’un dinar.

Els guardonats van ser:

Categoria de Cultura: Rosalía
Categoria d’Esport: Marc Márquez
Millor Trajectòria: Jordi Alumà

L'acte va ser conduït pel periodista Aleix Perisé, qui va presentar a Rocío de Aguilera, secretària general de l'Entitat, que va donar la benvinguda i pas el vídeo d'entrada.

Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, va agrair l'assistència a tots els presents, personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat comtal.

El pintor Jordi Alumà, de 95 anys i que encara continua en actiu, va rebre el premi a la Millor Trajectòria. Alumà agraït per aquest guardó, va regalar un quadre seu per l'Associació.

La cantant Rosalía, va rebre el premi en la categoria de cultura, que va recollir en nom seu el ballarí Ángel Corella.

Per finalitzar, el pentacampió de MotoGP Marc Márquez, va recollir el premi en la categoria d'esport.

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència del president d’honor de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras Fisas, així com diverses personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat com Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, Diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; o Ramón Agenjo, patró director de la Fundació Damm.

2018


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2017

17-10-2018

El lliurament de la XIII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria, va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en el transcurs d’un dinar.

Els guardonats van ser:

Categoria de Cultura: Jaume Plensa
Categoria d’Esport: Garbiñe Muguruza
Millor Trajectòria: Andrés Iniesta
Menció especial: Hospital Sant Joan de Déu

Albert Agustí, president de l'entitat va inaugurar la cerimònia agraint l’assistència a tothom i va presentar el vídeo històric que recull moments destacats de les dotze edicions anteriors d’aquests guardons.

L’escultor Jaume Plensa, en la categoria ‘Cultura’, va recollir el guardó i va indicar que “sempre que hi ha un reconeixement a la cultura per part de la societat civil és un motiu de satisfacció”; la tennista Garbiñe Muguruza, en la categoria ‘Esport’, va estar representada per Àlex Corretja i el jugador de futbol Andrés Iniesta, en la categoria ‘Millor Trajectòria’, representat per Guillermo Amor, van rebre els Premis Sport Cultura Barcelona 2017.

A més, l’Hospital Sant Joan de Déu va rebre una Menció Especial i Manel del Castillo, director gerent, va agrair aquest premi.

L’esdeveniment va comptar amb  l’assistència del president d’honor de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras Fisas, així com diverses personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat com Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, Diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; o Ramón Agenjo, patró director de la Fundació Damm. 

2017


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2016

16-10-2017

El lliurament de la XII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria, va tenir lloc a l’Auditori RBA en el transcurs d’un dinar.

Els guardonats van ser:

Categoria de Cultura: Jordi Hurtado
Categoria d’Esport: Ruth Beitia
Millor Trajectòria: Joaquim Maria Puyal

Albert Agustí, president de l'entitat va inaugurar la cerimònia agraint l’assistència a tothom i va presentar el vídeo històric que recull moments destacats de les onze edicions anteriors d’aquests guardons.

En la categoria de Sport el guardó va ser per Ruth Beitia, campiona olímpica en salt d'alçada als Jocs de Rio de Janeiro 2016.  En representació seva va recollir el premi, Carmen Valero, doble campiona del món de camp a través.

Jordi Hurtado, el presentador de televisió i actor de doblatge va recollir el guardó en la categoria de Cultura, va afirmar “sóc un comunicador i la meva eina de treball, és la cultura, a més de l'esport que està present sempre en el programa de Saber y Ganar” i va comentar que el proper any s'emetrà el programa 5.000.

Finalment, el premi a la Millor Trajectòria va recaure en el periodista, presentador i locutor de retransmissions esportives Joaquim Maria Puyal. En el seu nom van recollir i agrair el guardó Judith Esteban i Carles Domènech, ambdós són membres de l'equip de Puyal.

2016


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2015

20-07-2016

El lliurament de la XI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Cultura, Esport i Millor Trajectòria, va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica de Cerveses Damm.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Joan Roca
- Categoria d’Esport: Laia Sanz
- Millor Trajectòria: Dr. Valentín Fuster

Albert Agustí, president de l’entitat, va obrir la cerimònia agraint la presència dels guardonats, autoritats i personalitats del món de la cultura, l’esport i l’empresa, A continuació va presentar el vídeo històric que resumeix les deu edicions anteriors.

El Primer guardó que es va atorgar va ser el de la categoria d’esport, que va rebre la pilot Laia Sanz, que poseeix disset títols mundials i sis participacions al Rally Dakar.

Joan Roca, el xef d’El Celler de Can Roca, va recollir el premi en la categoria de cultura, i va fer extensiu l’esmentat reconeixement als seus germans i va recordar que fa trenta anys que es va inaugurar el Celler.

Finalment, el premi a la millor trajectòria va recaure en el cardiòleg Valentín Fuster, actualment director general del CNIC de Madrid, i cap de la divisió de cardiologia del Mount Sinai a Nova York. El Professor Fuster va donar les gràcies i va comentar que era un honor que Barcelona, la ciutat on va néixer, li reconegués la seva trajectòria després de més de quarenta anys vivint als Estats Units.

2015


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2014

16-06-2015

El lliurament de la X Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria, va tenir lloc a l’Auditori RBA en el transcurs d’un sopar.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Joan Manuel Serrat
- Categoria d’Esport: Selecció Nacional Femenina de Waterpolo
- Millor Trajectòria: Carles Puyol

Manuel Carreras i Fisas, president de l’entitat va obrir la cerimònia agraint a tots els assistents; personalitats del món de l’economia, cultura i l’esport i als guardonats la seva presència i va destacar la tasca realitzada en els darrers onze anys d’existència. Seguidament va presentar el vídeo històric que recull les 10 anteriors edicions.

El primer guardó de la nit que es va presentar va ser el de Millor Trajectòria atorgat a Carles Puyol, capità del FC Barcelona durant 15 temporades, va recollir el premi en el seu nom Carles Reixach.

Joan Manuel Serrat, va rebre el premi de Cultura, el cantautor, poeta, compositor i intèrpret reconegut a nivell internacional i que tant ha aportat al món de la música va recollir personalment el guardó.

Per finalitzar el premi en la categoria d’esport va recaure en la Selecció Nacional Femenina de Waterpolo, sobrenomenades “les guerreres d'or” i que han aconseguit ser una de les majors potències del món en aquesta disciplina. L’equip de jugadores juntament amb el seu entrenador Miki Oca van recollir el guardó.

2014


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2013

23-04-2014

La IX edició del Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona es va celebrar al Reial Club de Tennis Barcelona, en el transcurs d'un sopar al qual van assistir nombroses personalitats del món de l'economia, la cultura i l'esport.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Sara Baras
- Categoria d'Esport: Rafa Nadal
- Millor Trajectòria: Tricicle

Enguany va coincidir amb el X Aniversari de l'entitat, Manuel Carreras Fisas, el seu president, va destacar els 10 anys de recorregut, reafirmant que l'associació mantenia els valors i la missió establerta promovent els dos elements imprescindibles per tots els ciutadans l'esport i la cultura. A continuació es va projectar el vídeo històric que recull les VIII últimes edicions.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), Miguel Cardenal, el secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau i la tinent d'Alcalde de qualitatd de vida, igualtat i esport de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos a més de nombroses personalitats del món de la cultura, l'esport i la societat civil catalana.

2013


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2012

17-04-2013

La VIII edició del Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona es va celebrar per quart any consecutiu a l'antiga Fàbrica de Cerveses DAMM, en el transcurs d'un dinar al qual van assistir nombroses personalitats del món de l'economia, la cultura i l'esport.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza
- Categoria d'Esport: Kilian Jornet
- Millor Trajectòria: Vicente del Bosque

Manuel Carreras Fisas, president de l'entitat, va obrir la cerimònia agraint l'assistència a tots els presents, autoritats, guardonats, representants de les diferents institucions i convidats.

A continuació es va projectar el vídeo històric que recull les VII últimes edicions i seguidament Joaquín Molins Gil va presentar al premiat en la categoria d'esport, el corredor de muntanya i esquiador Kilian Jornet, un atleta irrepetible, que no té rival i escala muntanyes a velocitat de vertigen.

Andoni Zubizarreta, àrea de futbol del FC Barcelona, va donar a conèixer al guardonat en la nova categoria de millor trajectòria, l'entrenador Vicente del Bosque en reconeixement a tots els èxits obtinguts amb la Selecció Espanyola de Futbol i sobretot va destacar els seus valors extraordinaris com a persona.

L'Excm. Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona va lliurar el guardó de cultura, atorgat a la Baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, per la seva gran tasca de mecenatge i la seva col·lecció d'obres d'art que traspassa fronteres.

L'acte va finalitzar amb un parlament del Conseller de Cultura, el Molt Hble. Sr. Ferran Mascarell i la cloenda va ser a càrrec de l'Alcalde de Barcelona.

2012


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2011

30-05-2012

La cerimònia de Lliurament de la VII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, ha tingut lloc per tercer any consecutiu a l’Antiga Fàbrica de Cerveses Damm. En el transcurs d’un dinar al qual van assistir nombroses personalitats del món de la economia, la cultura i l’esport.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Montserrat Caballé
- Categoria d’ esport: Anna Corbella, regatista

Manuel Carreras Fisas, va presentar a la premiada en l’àmbit d’esport, la regatista Anna Corbella, primera dona espanyola que va realitzar la regata transoceànica en solitari (Transat 6,50) i va participar en la Barcelona World Race, volta al món a dos, sense escales, junt amb la britànica Dee Caffari, finalitzant en 6è lloc.
Enrique Corominas, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, va dedicar unes paraules elogiant la seva trajectòria i gran professionalitat.

A continuació es va donar a conèixer a la guardonada en la categoria cultural, la internacionalment admirada soprano, Montserrat Caballé, en reconeixement a tota una carrera professional que enguany ha celebrat el 50è aniversari, des de que va pujar per primera vegada a l’escenari del Gran Teatre del Liceu, va recollir el premi personalment de mans del president del Cercle del Liceu, Ignacio García-Nieto, qui prèviament va lloar la seva extraordinària personalitat i brillant talent.

La clausura del Lliurament de Premis 2011 va finalitzar amb unes paraules del Secretari General de l’esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau i de la Tinent d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos.

2011


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2010

26-09-2011

El lliurament dels VI Premis Sport Cultura Barcelona, per segon any consecutiu es va celebrar a la sala de màquines a l'Antiga Fàbrica de Cerveses Damm.

Els guardonats van ser:

- Categoria de Cultura: Fundación Ángel Corella
- Categoria d’ esport: Xavi Hernández (jugador del F.C. Barcelona)

Manuel Carreras i Fisas va presentar al guardonat en l'àmbit de Cultura atorgat a la Fundación Ángel Corella, en reconeixement a la seva iniciativa per fomentar l'art de la dansa clàssica a Espanya, el mateix Ángel Corella, reconegut ballarí de gran prestigi internacional va recollir el guardó de mans de la Sra. Carmen Mateu de Suqué.

Seguidament es va donar a conèixer al guanyador en la categoria d'esport, el futbolista del FCBarcelona, Xavi Hernández, convertit en el jugador que més partits oficials ha jugat en l'equip del FC Barcelona. Luis Aragonés va presentar al guardonat i Joaquín Hernández, pare del futbolista va recollir el premi en nom del seu fill, juntament amb el Sandro Rosell, President del F.C. Barcelona.

Aquesta VI edició va finalitzar amb unes paraules d'Ivan Tibau, Secretari General de l'esport de la Generalitat i Maite Fandos, Tinent Alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esport de l'Ajuntament de Barcelona.

2010


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009

14-09-2010

La cinquena edició del lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009 va tenir lloc a l’Antiga fàbrica de Cerveses Damm.

Els guanyadors van ser:

- Categoria de Cultura: Festival Castell de Peralada
- Categoria d’ esport: Edurne Pasaban

Manuel Carreras va obrir la cerimònia agraint l'assistència dels guardonats i convidats així com institucions presents i a l'Alcalde de Barcelona, qui va presidir l'esdeveniment. Seguidament va dedicar unes paraules en homenatge a qui va ser el nostre President d'Honor durant 5 anys, Juan Antonio Samaranch acompanyat d'un video amb imatges dels actes que va participar activament.

Va presentar el Premi Sport Cultura Barcelona a la Cultura atorgat al Festival Castell de Peralada i Joaquín Calvo va ser l'encarregat d'explicar els motius de l'atorgament; un Festival que conta amb 24 edicions i amb un reconeixement musical en tot el món. És va passar un video amb imatges cedides pel Festival Castell de Peralada.

L'Alcalde, Jordi Hereu va lliurar el premi a Carmen Mateu de Suqué.

A continuació és va anunciar el Premi Sport Cultura Barcelona a l'Esport i la seva guanyadora l'alpinista Edurne Pasaban. El Dr. Josep A. Pujante va presentar la guardonada i va destacar la seva personalitat i assoliments al ser la primera dona a aconseguir coronar els 14 vuitmils. És va oferir un video amb imatges de les seves expedicions cedides per Al Filo de lo Impossible i per Ferran Latorre (membre del seu equip d'expedició).

Edurne Pasaban va recollir el premi personalment que va rebre de mans de l’Alcalde Jordi Hereu.

Finalitzada la cerimònia va transcòrrer un dinar amb tots els convidats i l'esdeveniment va arribar al seu final amb unes paraules de l'Alcalde, Jordi Hereu.

2009


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2008

08-06-2009

Es va convocar als socis als jardins del Reial Club de Tennis de Barcelona per 4a edició del lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2008 i l’Homenatge In Memoriam a Enric Puig Planas, que va ser Vicepresident de Sport Cultura Barcelona i President del Reial Club Nàutic de Barcelona.

Els guardonats van ser:

- Categoria d’esport: Equip Espanyol de Copa Davis
- Categoria de Cultura: Fundació Vila Casas

El Premi en la categoria d’esport es va atorgar a l’Equip Espanyol de Copa Davis, pel seu merescut triomf a Argentina (3-1) i el seu excel·lent treball en equip, format per: Fernando Verdasco, Feliciano López, David Ferrer y Marcel Granollers, amb el seu capità Emilio Sánchez-Vicario van guanyar per 3a vegada en la història la “Ensaladera de Plata”. Espanya ha guanyat la Copa Davis en tres ocasions, 2000, 2004 i 2008.

El guardó, que consistia com en les darreres edicions en una figura de la prestigiosa escultora Rosa Serra, va ser lliurada pel President del Real Club de Tennis, Albert Agustí i recollida per l’actual President de la Federació Espanyola de Tennis, José Luis Escañuela i Emilio Sánchez-Vicario (capità i representant dels integrants de l’equip).

En la categoria corresponent a l’àmbit de la cultura, el premi va recaure en la Fundació Vila Casas, entitat privada sense ànim de lucre, com a millor iniciativa cultural pel seu esforç i dedicació a promocionar l’art contemporani català. Fundada en el 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas qui va recollir el guardó de mans de Borja García-Nieto, President del Círculo Ecuestre.

Aquesta 4ª edició ha estat especial degut al fet que s’ha retut homenatge In Memoriam a Enric Puig Planas, que va ser Vicepresident de l’Associació, a més del principal promotor de la Copa del Rei de Vela durant la seva Presidència en el Reial Club Nàutic de Barcelona. José Martínez-Rovira, soci i gran amic, va pronunciar unes emotives paraules i va lliurar el guardó a la Família Puig, la seva vídua i fills. Sara Puig Alsina va dedicar en nom de la seva família altres paraules d’agraïment per aquest homenatge.

2008


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2007

02-03-2008

La 3a edició dels Premis Sport Cultura Barcelona va tenir lloc al Reial Club de Polo de Barcelona.

Els guardonats van ser:

- Categoria d’esport: Equip Espanyol de Natació Sincronitzada
- Categoria de Cultura: Real Patronato del Museo del Prado

En aquesta edició, el Premi Sport Cultura Barcelona a l’ Esport ha sigut per a l’ Equip Espanyol de Natació Sincronitzada, i han recollit el guardó Gemma Mengual, que recentment ha aconseguit 4 medalles d’ or en el campionat europeu, Lluís Bestit i Carcasona, Vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Natació i President de la Federació Catalana de Natació, i Anna Tarrés, directora tècnica de l’equip español. El Premi Sport Cultura Barcelona a la Cultura ha sigut en aquesta ocasió per al Real Patronato del Museo del Prado, i el seu President, Plácido Arango, ha sigut l’ encarregat de recullir-lo.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc en el transcurs d’un dinar a la seu del Real Club de Polo de Barcelona i ha comptat amb la presència de Joan Antoni Samaranch, President d’ Honor de Sport Cultura Barcelona, i de Manuel Carreras, President, entre altres membres de la Junta Directiva de Sport Cultura Barcelona.

2007


Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2006

22-03-2007

La 2a edició dels Premis Sport Cultura Barcelona va tenir lloc al Reial Club de Tennis Barcelona.

Els guardonats van ser:

- Categoria d’esport: Federación Española de Baloncesto
- Categoria de Cultura: Gran Teatre del Liceu

El 22 de març va tenir lloc a la seu del Reial Club de Tennis Barcelona l’entrega dels “2ns Premis Sport Cultura Barcelona 2006” en la que es van reconèixer les iniciatives més destacades en el camp de l’esport i de la cultura.

En la que va ser la segona edició d’aquests premis, l’Associació Sport Cultura Barcelona, va premiar al “Gran Teatre del Liceu” com a la Millor Iniciativa Cultural. Rosa Cullell, Directora General del Gran Teatre del Liceu, va rebre de mans de Juan Maria Tintoré, President del Real Club de Tenis Barcelona i Vicepresident de Sport Cultura Barcelona, el premi a la cultura pels seus esforços en la reconstrucció i millora d´un emblemàtic teatre d’òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic, i que constitueix un dels símbols de la nostra ciutat.

“La Federació Espanyola de Bàsquet” va ser guardonada amb el premi Sport Cultura Barcelona a la Millor Iniciativa Esportiva per la magnífica tasca esportiva que va conduir a l’obtenció de la victòria per part de la selecció Absoluta Masculina del Mundial del Japó al 2006. Juan Antonio Samaranch Salisachs, membre del Comitè Olímpic Internacional, va ser l’encarregat de fer entrega del citat guardó a José Luís Sáez, President de la Federació Espanyola de Bàsquet i a José Vicente Hernández “Pepu”, Seleccionador Nacional de l´equip de bàsquet.