EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


31-05-2022

Masterclass Els reptes de l'energia elèctrica

El dimartes 31 de maig tindrà lloc la Masterclass "Els reptes de l'energia elèctrica" a càrrec del Dr. Pere Palacín, professor de l'IQS School of Engineering.


20-06-2022

XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

El proper 20 de juny tindrà lloc la cerimònia d'entrega de la XVI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona.

 

28-06-2022

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

El proper dimarts 28 de juny tindrà lloc l'Assemblea General de Socia de Sport Cultura Barcelona.

 

30-06-2022

Repensar Barcelona en positiu

Ens complau convidar-vos al diàleg entre Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA, i Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, que tindrà lloc el dijous 30 de juny al Saló d'Actes del Centre Excursionista de Catalunya (c/ Paradís, 10).

Ens agradaria molt que ens poguéssiu acompanyar i per a la correcta organització de l'acte, preguem ens confirmeu la vostra assistència enviant un correu a sandra.via@scbcn.com.


Darrers Actes


20-04-2020

SPORT CULTURA BARCELONA

Benvolguts socis,

Sense cap mena de dubte, estem vivint uns mesos que mai, cap de nosaltres, haguéssim pensat viure. De sobte, la nostra vida i el nostre dia a dia habitual s'ha vist alterat per l'acció de la Covid-19. Desitjo de tot cor que aquest virus t'hagi afectat el mínim possible, a tu, i al teu entorn més proper.

Després d'aquesta greu crisi, les institucions culturals i esportives del nostre país necessitaran uns interlocutors que els aglutini i que lideri les converses amb les Administracions públiques, principalment Generalitat i Ajuntament de Barcelona. És per aquest motiu que tinc el convenciment que des de Sport Cultura Barcelona tenim la capacitat per dur a terme aquesta funció.

Com molt bé saps, Sport Cultura Barcelona va néixer per fomentar el diàleg i l'entesa entre les institucions, els ciutadans i els agents rellevants i així enfortir els pilars sobre els quals s'ha de construir la nostra societat.

Si consideres oportú que Sport Cultura Barcelona lideri aquests diàlegs amb les institucions t'agrairé que ens donis el teu suport. Així,  podem mantenir una reunió, de moment virtual, amb tu o amb alguna de les persones del teu equip per iniciar aquest procés que, des del meu punt de vista, és crucial pel futur de moltes institucions culturals i esportives del nostre país. D'aquesta manera podrem agilitzar al màxim qualsevol tipus de resolució amb l'Administració.

La situació és complexa, però pot ser una molt bona oportunitat per destacar. Per això crec que Barcelona, ciutat de referència en molts aspectes, pot reforçar i ampliar la seva percepció com a ciutat d'esport i cultura arreu del món per aconseguir nous èxits.

Com resa la nostra filosofia associativa, l'esport i la cultura ens fan millors com a persones i unes persones millors construeixen societats millors.

Moltes gràcies per la teva atenció.

Una abraçada,

Albert Agustí

VÍDEO COVID

 

27-03-2020

SPORT CULTURA BARCELONA

Benvolguts socis,

En primer lloc, esperem que, en el context actual, estigueu tots bé de salut i el Covid-19 no us hagi afectat, ni a vosaltres ni als vostres familiars, ni, en la mesura del possible, a la massa social de la vostra entitat.

A través d'aquesta carta volem informar-vos que ens agradaria poder ajudar-vos a l'hora de donar visibilitat als serveis que hagueu habilitat per passar millor aquest període de confinament per als vostres socis, i no socis.

L'objectiu és recopilar la informació de tots els membres de Sport Cultura Barcelona sobre les propostes d'oci i coneixement que tingueu actives i considereu més adequades per centralitzar i compartir-les amb tots. Així estareu informats dels recursos, materials, activitats, continguts i propostes que han posat en obert els vostres semblants i podreu remetre'ls als vostres socis com a suggeriment per fer més suportable aquesta difícil situació.

A més, si també us cal ajuda d'algun tipus en el marc de l'epidèmia, o heu iniciat algun projecte solidari, comuniqueu-nos-ho per poder divulgar-ho entre els altres socis perquè ho facin arribar igualment a la seva comunitat, i ajudar-vos així a aconseguir l'objectiu.

També us indiquem que per no saturar d'informació i propostes als receptors, us enviarem aquest tipus de correus amb les diferents novetats dues vegades per setmana.

Amb la confiança que aquesta iniciativa us sembli interessant, i restem a l'espera de rebre les vostres informacions.

Moltes gràcies per la vostra atenció, i esperem poder tornar a coincidir amb vosaltres en persona properament,

 

Albert Agustí

 

29-01-2020

Elecció dels guanyadors dels XV Premis Sport Cultura Barcelona

El 29 de gener, al Reial Club de Tennis Barcelona, es van reunir els socis de l'Entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XV edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats 2019 en les tres disciplines: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.  

Enguany han estat premiats:

Esport: LEO MESSI

Cultura:TEATRO SOHO - ANTONIO BANDERAS

Millor Trajectòria: CARLOS SAINZ

Menció Especial: JOSEP LLUÍS VILASECA


23-01-2020

XV Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El jurat tècnic format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de l'Entitat, es van reunir al Sofia Hotel, en el transcurs d'un dinar, per a seleccionar els finalistes de les tres categories que Sport Cultura Barcelona premia: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.

ESPORT: Marc Gasol, Leo Messi i la selecció espanyola femenina de bàsquet.

CULTURA: Eduardo Mendoza, Soho/Antonio Banderas, Ferran Adrià, Jordi Herralde i Joan Margarit.

MILLOR TRAJECTÒRIA: Josep Lluís Vilaseca, Ferran Adrià/Juan Mari Arzak i Carlos Sainz.

El proper 29 de gener tindrà lloc l'elecció dels guanyadors d'aquesta XV edició dels Premis Sport Cultura Barcelona


10-12-2019

Dinar de Nadal

Sport Cultura Barcelona va organitzar el tradicional dinar de Nadal pels seus socis, el 10 de desembre al Reial Club Nàutic de Barcelona.

Una data assenyalada on el President de l'Entitat va fer balanç de l'any que finalitza en uns dies i on tots els socis assistents van tenir l'ocasió d'acomiadar-se abans del començament de les Festes Nadalenques.


20-11-2019

Visita a la Fira LOOP

LOOP Barcelona, el punt de trobada internacional de videoart va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona, a una visita exclusiva a la Fira LOOP, que va tenir lloc a l’Hotel Almanac.

El vídeo com a mitjà d’expressió artística és el llenguatge dels nostres temps. Aquest mitjà representa molt bé les característiques i les contradiccions del món en el que vivim i a la vegada qüestiona el seu estatus d’objecte col·leccionable per ser efímer i fàcilment reproducïble.

Al 2003, LOOP crea la primera fira del món del videoart, dos anys abans de l’aparició de Youtube. Avui és un punt de trobada internacional per als videoartlovers i el major esdeveniment europeu dedicat al videoart. A més, amb un format híbrid (festival, fira i fòrum) LOOP potencia el caràcter creatiu de la ciutat.


07-11-2019

Visita exposició d'Oriol Maspons, la fotografia útil / 1949-1995

Sport Cultura Barcelona, va organitzar una visita privada pels seus socis a la primera gran exposició retrospectiva sobre l'obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons.

L'exposició, exhibida al Museu Nacional d'Art de Catalunya i presentada en gran format, va fer un recorregut per més de quatre dècades d'intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat, contextualitzant-ne la producció i donant suport a la recerca en la recuperació de material documental, llibres, revistes, caràtules de discos, etc..., per conèixer també el destí final de les fotografies de l'autor.


07-10-2019

VII Edició del Trofeu Triangular Sport Cultura Barcelona

Enguany la VII Edició de Trofeu Triangular Sport Cultura Barcelona, va començar al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc com en les darreres edicions va ser fourball match play handicap i la sortida a tir. Van jugar 12 parelles per Club, un total 72 jugadors.

El guanyador del primer partit, que va tenir lloc el 7 d'octubre va ser l'equip amfitrió amb 36 punts, seguit del Club de Golf Sant Cugat amb 21,5 i el Real Club de Golf El Prat va obtenir 14,5.

El segon partit es va jugar al Club de Golf Sant Cugat, el 21 d'octubre, i l'amfitrió va guanyar amb 33,5 punts, seguit del Real Club de Golf El Prat amb 23 i el Club de Golf Llavaneras va aconseguir 15,5.

La final es va celebrar, el 4 de novembre al Real Club de Golf El Prat on va guanyar l'equip local i la classificació final va donar la victòria d'aquesta setena edició al Club de Golf Sant Cugat, seguit del Club de Golf Llavaneras i en tercera posició El Prat. 

El torneig va concloure amb un dinar, durant el qual es va lliurar la copa a l'equip campió i les medalles als seus 24 jugadors. També es va lliurar una medalla a Gemma Vilaseca, de l'equip de Sant Cugat, per haver aconseguit un "Hole in One" al camp del Llavaneras.  


19-09-2019

Acte suport candidatura olímpica Pirineus Barcelona 2030

Sport Cultura Barcelona, va organitzar l'acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus Barcelona 2030 a l'Auditori del FC Barcelona.

L'esdeveniment es va dividir en 6 blocs i va comptar amb la participació de:

Javier Faus, president del Cercle d'Economia va parlar de la sostenibilitat econòmica del projecte. 

Josep Mateu, president del RACC, va explicar sobre les infraestructures i la mobilitat.

Alfred Rodríguez Picó, meteoròleg, a través de gràfics, va ensenyar els cicles climàtics.

Pilar Conesa, Comissària del Smart City Expo World Congress i CEO d'Amanteverti va parlar sobre les xarxes tecnològiques i els avantatges que aportarien.

Núria Pau, esquiadora alpina va fer una breu intervenció.

Rafael Vila-Sanjuan, Director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'ISGlobal, va participar en el bloc de societat i cultura.

Eduard Cayón, president del Centre Excursionista de Catalunya, soci de SCBCN, va expresar conclusions de l'acte i van intervenir també, Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol i Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, ambdós van remarcar la viabilitat del projecte, que la candidatura té la capacitat per a prosperar, però és molt important la unitat i voluntat política perquè es pugui portar a terme. 


16-09-2019

XV Aniversari Sport Cultura Barcelona

Amb motiu del 15è Aniversari de Sport Cultura Barcelona, l'Entitat va organitzar un sopar commemoratiu amb els seus socis, que es va celebrar a la Capella dels Àngels, situada al Convent dels Àngels del MACBA. Un emblemàtic edifici del S.XVI i patrimoni històric de la ciutat comtal.

Amb gran èxit de assistència, la cerimònia va començar amb un vídeo de presentació que abastava l’activitat, que Sport Cultura Barcelona ha portat a terme durant aquests 15 anys.

Seguidament van tenir lloc varis parlaments, el President d’Honor, Manuel Carreras Fisas, va començar amb unes paraules que feien referència a la història de la institució i com aquesta es va fundar.

També van parlar David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Carlos Prieto, subdelegat del Govern de Barcelona i Meritxell Budó, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El President de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí, va clausurar l’acte i va agrair tot el suport dels socis, patrocinadors i institucions públiques que sempre han col·laborat en les accions de SCBCN.