EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


26-05-2007

Conferència ''Presente y Futuro del Patrimonio Cultural Privado''

Sr. Álvaro Fernández - Villaverde, Duque de San Carlos, Ex-president del Patrimoni Nacional i Vice-president d´Europa Nostra. Presentació i Moderació a càrrec de: Sr. Antoni Vila Casas, President de la Fundació Vila Casas.


19-05-2007

Visita guiada al Museu Olímpic i de l´Esport de Barcelona

Prèviament al acte de la 4a Assemblea General de socis, Sport Cultura Barcelona va organitzar una visita al nou Museu Olímpic i de l´Esport de Barcelona inaugurat recentment el passat 21 de març de 2007. La visita guiada al recinte va ser a càrrec del propi director de continguts del museu el Sr. Miquel Torres, qui amablement va donar la benvinguda als socis de Sport Cultura Barcelona a les instal•lacions del mateix. El museu és el resultat d’un projecte que va néixer l’any 2001 i que finalment s’ha materialitzat en un edifici de 4.000 metres quadrats i que ha estat projectat pels arquitectes Toni Camps i Xavier Basiana. Ubicat al costat de l´Estadi Olímpic Lluís Companys tocant a uns 30 metres del pebeter, el museu pretén consolidar Barcelona com la capital mundial de l’esport i retre homenatge als grans esportistes mundials. Amb un total de 4.000 metres quadrats repartits en quatre nivells, el museu acull tot el material relatiu als Jocs Olímpics de Barcelona i que fins ara s’exhibia a la Galeria Olímpica que es troba a la porta sud de l’estadi. Els objectes inclouen medalles originals i entorxes de la majoria dels Jocs, escultures, pintures (inclosa una obra de grans proporcions de Salvador Dalí), cartells oficials, segells i peces curioses, com la fletxa original que va prendre el pebeter en els Jocs de Barcelona l’any 1992. Però, sens dubte, crida la atenció entre tots els objectes les més de 120 peces que pertanyen a la col•lecció privada de Joan Antoni Samaranch, qui va ser president del Comitè Olímpic Internacional (COI) durant 21 anys, des de 1980 fins al 2001; una col•lecció única al món que acull peces relacionades amb l’esport, l’art i la cultura propietat de l’expresident. L’equipament ofereix una visió global (històrica, lúdica, ètica i educativa) de les disciplines i modalitats esportives, dins d’un context cultural i social, que fa servir de manera destacada les noves tecnologies amb representacions interactives i instal•lacions multimèdia. El museu es converteix doncs, en un nou element dinamitzador del parc de Montjuïc, que rep catorze milions de visitants l’any, dels quals un milió visita l’Estadi Olímpic.


19-05-2007

IV Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

L’acte es va dur a terme a les instal•lacions del Club Natació Barcelona i va reunir per quarta vegada consecutiva a la major part dels membres, Junta Directiva i Socis Numeraris, que formen l´Associació Sport Cultura Barcelona. A l’assemblea es va donar la benvinguda com a nous integrants de l’associació a NATURA BISSÉ, FUNDACIÓ DAMM, NATUR HOUSE, FUNDACIÓN RAMÓN ARECES i RABAT. Al finalitzar l’assemblea, Manuel Carreras, president d´Sport Cultura Barcelona va fer entrega a Sebastià Millans, president del Club Natació Barcelona, d´una placa de reconeixement al club que presideix pels seus 100 anys de trajectòria i llarga història esportiva. Així mateix, Sebastià Millans va rebre les felicitacions de tots els socis allí presents per la recent concessió de la “Creu de Sant Jordi” atorgada a la seva entitat per la Generalitat de Catalunya.


15-04-2007

Visita guiada a l'America's Cup

Sport Cultura Barcelona desitjant que els seus socis tinguin accés preferent als actes importants ja siguin socials, culturals o esportius de primera magnitud, va organitzar el passat 15 de maig una exclusiva jornada per als amants de la vela, en l'incomparable marc del camp de regates on es disputava la 32a America's Cup.

Un petit grup de 5 persones no es van voler perdre el que és sens dubte l'esdeveniment esportiu de l'any 2007 i van viatjar a València per a gaudir d'una magnífica jornada de regates on especialistes en vela van explicar els secrets i curiositats de la competició. Els assistents van tenir l'oportunitat de passar un dia per la fase de semifinals de les regates i van poder contemplar i viure d'a prop l'ambient que es respira en les diferents bases dels grups i admirar i contemplar la preparació de les embarcacions participants abans de les regates.


24-03-2007

Torneig Open SEAT - Trofeu Conde de Godó

Com és habitual i coincidint amb la 55ª Edició del Torneig Open SEAT – Torneo Conde de Godó, Juan María Tintoré, President del Reial Club de Tennis Barcelona, va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona, entitat de la que és soci fundador y un dels seus vicepresidents, a un dinar que amb motiu de l´esmentat event esportiu que anualment es celebra a Barcelona durant el mes d´abril. Un torneig que sens dubte s´ha convertit en un aconteixement social en lloc d´un acte merament esportiu molt important per a la ciutat de Barcelona.

22-02-2007

II edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

Premi Millor Iniciativa Cultural - Federació Espanyola de Bàsquet Premi Millor Iniciativa Cultural - Gran Teatre del Liceu El 22 de març va tenir lloc a la seu del Reial Club de Tennis Barcelona l’entrega dels “2ns Premis Sport Cultura Barcelona 2006” en la que es van reconèixer les iniciatives més destacades en el camp de l’esport i de la cultura. En la que va ser la segona edició d’aquests premis, l’Associació Sport Cultura Barcelona, va premiar al “Gran Teatre del Liceu” com a la Millor Iniciativa Cultural. Rosa Cullell, Directora General del Gran Teatre del Liceu, va rebre de mans de Juan Maria Tintoré, President del Real Club de Tenis Barcelona i Vicepresident de Sport Cultura Barcelona, el premi a la cultura pels seus esforços en la reconstrucció i millora d´un emblemàtic teatre d’òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic, i que constitueix un dels símbols de la nostra ciutat. “La Federació Espanyola de Bàsquet” va ser guardonada amb el premi Sport Cultura Barcelona a la Millor Iniciativa Esportiva per la magnífica tasca esportiva que va conduir a l’obtenció de la victòria per part de la selecció Absoluta Masculina del Mundial del Japó al 2006. Juan Antonio Samaranch Salisachs, membre del Comitè Olímpic Internacional, va ser l’encarregat de fer entrega del citat guardó a José Luís Sáez, President de la Federació Espanyola de Bàsquet i a José Vicente Hernández “Pepu”, Seleccionador Nacional de l´equip de bàsquet.


12-02-2007

Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

Sport Cultura Barcelona va organitzar un concert a càrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, que va tenir lloc a la seu del Círculo Ecuestre. Aquest acte va reunir un centenar de persones amants de la música, que van tenir l'oportunitat de gaudir d'un repertori compost per algunes de les millors peces clàssiques musicals.
 
El concert va estar dirigit pel seu director Jordi Casas Bayer, el “Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana”, va ser fundat l'any 1990 per l'Orféo Català amb la voluntat de conrear la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. El seu repertori abasta des de composicions del Renaixement fins a estrenes de compositors actuals. Des de música a cappella fins a les produccions operístiques i el gran repertori simfònic-coral, sempre amb la màxima versatilitat i sense límits.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, va rebre el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya.

http://google.es

http://google.uk