EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


14-12-2023

Dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona

El proper dijous 14 de desembre celebrarem el tradicional dinar de Nadal de socis de Sport Cultura Barcelona, una ocasió a la qual fer balanç de tot allò aconseguit l'any que acaba i agafar impuls pels reptes del 2024.


Darrers Actes


27-10-2010

Barcelona World Race: Dues dones en un món d'homes

La conferència co organitzada per GAES i Sport Cultura Barcelona ha contat amb la participació de Pere Alcober, delegat delegat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB); Antonio Gassó, conseller delegat de GAES Centres Auditius; Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona; i les regatistes de la BWR Anna Corbella, co skipper del GAES i Gerard Marín, co skipper del Fòrum Marítim Català.

Natalia Via-Dufresne, bimedallista olímpica, també ha participat en aquest acte. A manera d’entrevista, realitzada per l’Antonio Gassó, i amb imatges del baixell i les seves patrones acompanyant, l’Anna va anar donant resposta i desvetllant com s’han estant preparant físicament i psicológicament per afrontar aquest gran repte i va remarcar la importància del treball en equip. Tal i com va puntualitzar no havia desavantatges encara que fossin les dues úniques dones perquè va deixar molt clar que és un esport molt tècnic i textualment va expressar “el mar no enten de sexes. En una regata com aquesta entren en joc molts factors per tant és indiferent si ets home o dona”. Tot i això no deixa de ser un fet històric per la navegació, já que és la primera vegada que participen dues dones en aquesta competició.

La Barcelona World Race, és l’única volta al món a vela a dos i sense escales ni assistències, sortirà de Barcelona el proper 31 de desembre a les 12 hores. Es preveu que les 15 embarcacions participants triguin uns 3 mesos a completar les 25.000 milles nàutiques de la prova.


14-09-2010

Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009

La cinquena edició del lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009 va tenir lloc a l'Antiga fàbrica de Cerveses Damm. L'acte va començar amb un aperitiu a la sala de màquines d'aquesta antiga fàbrica Damm que va coincidir amb la inauguració de la mateixa.

Manuel Carreras va obrir la cerimònia agraint l'assistència dels guardonats i convidats així com institucions presents i a l'Alcalde de Barcelona, qui va presidir l'esdeveniment. Seguidament va dedicar unes paraules en homenatge a qui va ser el nostre President d'Honor durant 5 anys, Juan Antonio Samaranch acompanyat d'un video amb imatges dels actes que va participar activament. Va presentar el Premi Sport Cultura Barcelona a la Cultura atorgat al Festival Castell de Peralada i Joaquín Calvo va ser l'encarregat d'explicar els motius de l'atorgament; un Festival que conta amb 24 edicions i amb un reconeixement musical en tot el món. És va passar un video amb imatges cedides pel Festival Castell de Peralada.

L'Alcalde, Jordi Hereu va lliurar el premi a Carmen Mateu de Suqué. A continuació és va anunciar el Premi Sport Cultura Barcelona a l'Esport i la seva guanyadora l'alpinista Edurne Pasaban. El Dr. Josep A. Pujante va presentar la guardonada i va destacar la seva personalitat i assoliments al ser la primera dona a aconseguir coronar els 14 vuitmils. És va oferir un video amb imatges de les seves expedicions cedides per Al Filo de lo Impossible i per Ferran Latorre (membre del seu equip d'expedició). Edurne Pasaban va recollir el premi personalment que va rebre de mans de l’Alcalde Jordi Hereu.

Finalitzada la cerimònia va transcòrrer un dinar amb tots els convidats i l'esdeveniment va arribar al seu final amb unes paraules de l'Alcalde, Jordi Hereu.


14-09-2010

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

La cinquena Assemblea General de Socis va tenir lloc a les instal·lacions de l'Antiga fàbrica de Cerveses Damm. Va contar amb la participació de la majoria dels membres que la componen i en el transcurs de la mateixa, és van tractar diferents temes de l'ordre del dia.

Es van presentar noves propostes d'esdeveniments i es va donar la benvinguda als nous socis.


30-06-2010

Dinar privat amb l'Excel·lentíssim Senyor Jordi Hereu, alcalde de Barcelona

El 30 de juny els socis de Sport Cultura Barcelona, van tenir l’honor de compartir un dinar privat amb l’Excm. Sr. Jordi Hereu i Boher, Alcalde de Barcelona, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana.

Manuel Carreras, president de l’entitat va expresar unes paraules d’agraïment i benvinguda a l’Alcalde qui va agrair també l’haver estat convidat al mateix temps que va felicitar a Sport Cultura Barcelona per la seva trajectòria i objectiu de fomentar la cultura i l’esport, considerant ambdues disciplines essencials per l’evolució, el creixement i la projecció de la ciutat de Barcelona per configurar-se com una gran capital del Sur d’Europa.

El dinar va finalitzar amb un torn de precs i preguntes, els socis van tenir l’oportunitat de realitzar consultes sobre temes d’actualitat que envolten la ciutat de Barcelona


22-06-2010

Presentació Estudi: Neurones, Sport i Cultura - Introduccióna las bases Biològiques de l'Esport i la Cultura

Estudi encarregat per Sport Cultura Barcelona i realitzat per David de Lorenzo (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida - IRB Lleida), amb la col·laboració de Lluís Martínez-Ribes (professor titulat del departament de màrketing d'ESADE i consultor soci de m+f=!).

L'informe tracta sobre les bases biològiques de l'activitat esportiva i cultural i conclou amb una introducció al neuromarketing, aplicat a les entitats esportives i culturals.

Neuronas, Deporte y Cultura


27-05-2010

Seminari Patrocini, formes de finançar una causa (cultural, social i esportiva)

El Seminari Patrocini va ser obert per Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona junt amb el Dr. Enric Julià, director General de l'Institut Químic Sarrià (IQS), qui va fer una presentació del nou projecte d'ampliació d'aquesta entitat.

El format va constar de tres blocs, el primer “Criteris de selecció del destí del Patrocini” va ser a càrrec de dos ponents: Ricard Valls (soci fundador de l’Associació Espanyola de Fundraising i tresorer de l’Associació Europea de Fundraising) i Ramon Agenjo (secretari general de S.A. Damm i Patró Director de la Fundació Damm).

Van estar acompanyats d’un presentador-conductor: Enric Enrich (advocat especialista en Drets de Propietat Intel•lectual i Imatge). Va començar Ricard Valls, la seva presentació tenia un objectiu clar: “s’ha d’identificar les tendències de les empreses al decidir les seves accions de patrocini en l’actual entorn econòmic”. Seguidament Ramon Agenjo va fer una exposició centrada en el Grup Damm, des de la seva constitució i orígens fins a l’actualitat. Enric Enrich va tancar la primera part del Seminari.

El segon bloc va tractar el “Crowdfunding i Micropatrocinadors. Comunicar una causa.” amb el ponent: Rafael Vilasanjuan (subdirector del CCCB i responsable de la candidatura de la Fundació de Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau). Va parlar del crowdfunding i va centrar-se en la seva causa: Presentar el projecte de la Fundació Vicente Ferrer al Nobel de la Pau 2010. Va acompanyar la seva exposició amb el video original que s’ha entregat per presentar la candidatura. Lluís Martínez-Ribes, professor titular d’Esade va moderar i tancar aquest segon bloc.

El tercer i últim bloc és va parlar de l’Armonització d’interesos públics i privats en el patrocini. El Patrocini multinacional. Amb els ponents: Juan Ignacio Vidarte i Joan Llinares. Juan Ignacio Vidarte, director del Guggenheim Bilbao, va exposar el concepte i el projecte del Museu, la seva estreta relació amb la ciutat de Bilbao. L’efecte que el Museu Guggenheim Bilbao ha tingut com a factor de suport a la configuració d’una metròpolis del futur. L’última ponència va ser a càrrec de Joan Llinares, Director General del Palau de la Música. Va situar el mecenatge i el patrocini com a foment de la cultura, de les arts, ciències i l'esport. Enric Enrich va moderar i tancar el tercer bloc donant pas a Martí Saballs, Subdirector de l'Expansión que va ser l’encarregat de oferir les conclusions, amb un resum dinàmic i personal.

El Seminari Patrocini va ser clausurat per la Dra. Esther Giménez-Salinas, rectora de l’Universitat Ramon Llull, qui va agrair haver estat convidada i va fer una reflexió a nivell general de l’actualitat de l’Estat Espanyol.


11-05-2010

Dinar-Col·loqui amb Jaume Ferrer i Graupera

Sport Cultura Barcelona conjuntament amb el Círculo Ecuestre va organitzar un dinar-col•loqui en aquest selecte i centenari club d’empresaris amb Jaume Ferrer Graupera, Vicepresident (àrea de patrimoni) del F.C. Barcelona. Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona, va presentar a Jaume Ferrer, precandidat a la Presidencia del F.C. Barcelona, eleccions que tindran lloc el proper 13 de juny, presentarà la seva dimissió i amb ell tots els directius que l’acompanyaran en la seva campanya electoral, el 24 de maig.

L’actual Vicepresident va iniciar la presentació del seu programa, emfatitzant l’experiència dels últims anys i va deixar clar la continuació del mateix model! Va expressar: “el nostre model serà l’actual, el mateix que ens ha permès guanyar sis títols en una temporada. El que funciona bé ha de continuar, no has que tocar-lo, perquè corres el risc d’espatllar-lo”.Va parlar d’altres eixos del programa i va assegurar que “garantim la continuïtat d’aquest model esportiu i del futbol base del nostre club per consolidar al F.C. Barcelona com a referent mundial de la cantera” i va destacar la figura de Pep Guardiola de qui va comentar que era “home clau per a mantenir viu aquest model i aquesta forma d’entendre el club”.

Del projecte econòmic va fer referència a l’any 2003, quan va arribar al Club “no havia diners ni per a pagar les fitxes, es va solventar i avui el F.C. Barcelona ha sabut internacionalitzar-se i presentar una facturació superior al Manchester United, que fa set anys doblegava la nostra”. I finalment va esmentar el projecte “Foster” del qual va comentar que s’ha de revisar “només hi ha una maqueta; si guanyem, es farà una reforma amb sentit comú i sense fer unes despeses sumptuoses”.


05-05-2010

Dinar-Col·loqui privat amb Joan Puigcercós, President d'Esquerra Republicana de Catalunya

Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya, convidat per Manuel Carreras, President de Sport Cultura Barcelona, va presidir un dinar amb els seus socis, que va tenir lloc en el Reial Club de Tennis Barcelona, el passat 5 de maig.

El dinar-col•loqui va ser privat, durant el mateix es va mantenir un interessant diàleg entre el polític i els nostres socis, principalment empresaris i Presidents dels Clubs més representatius de la ciutat.

Aquest va transcòrrer d’una manera distesa i el Sr. Puigcercós va exposar la seva particular visió de Catalunya i com a protagonista principal la ciutat de Barcelona.


26-04-2010

La moda, entre el negoci i el glamour; Com el luxe pot seguir sent una indústria en temps de crisi

Sport Cultura Barcelona juntament amb el Círculo Ecuestre van organitzar una taula rodona que va tenir lloc en aquest club. Manuel Carreras va presentar als participants: 

Màrius Carol : Periodista i escriptor 
Luis Sans: President de Santa Eulalia 
José Luis Nueno: Professor d'IESE - Expert en marques 

Luis Sans va començar la seva explicació sobre aquest tema tan d’actualitat, va exposar la seva particular visió basada en la seva extensa experiència professional i va oferir les seves opinions personales sobre la moda marcada per la crisi actual. 

Màrius Carol va actuar principalment com a moderador i les seves intervencions va estar acompanyades de vàries cites literàries. 

El Professor José Luis Nueno va aportar dades econòmiques comparant aquest any de crisi amb els anteriors i al mateix temps com a expert en marques va explicar com la crisi afectava. Va lloar també les marques que habien sabut reinventar-se i plantar cara a una situació adversa. 

Els tres van coincidir en que en un període tan difícil hi ha que ser positiu i trobar noves fórmules a més d’estar atent als mercats emergents. 

El col•loqui caracteritzat per el sentit de l’humor de tots els seus participants, va finalitzar amb un torn de precs i preguntes.


23-03-2010

Elecció dels V Premis Sport Cultura Barcelona

Sport Cultura Barcelona, ha organitzat en el transcurs d'un esmorzar en el Reial Club Nàutic Barcelona, la segona fase de l'elecció dels cinquès premis, en les seves dues categories: Cultura i Esport. Els membres de l'Assemblea han format el jurat i han votat les tres propostes que van quedar finalistes en la primera fase que va tenir lloc el 16 de març a l'Hotel Mandarin Oriental. Els guanyadors de la V edició han estat: Categoria de Cultura: FESTIVAL CASTELL DE PERALADA Categoria d'Esport: EDURNE PASABAN L'entrega dels guardons es preveu que sigui a finals de maig o principis de juny.