EXCLUSIU SOCIS
28-12-2020

VISITA A LA SEU DE LA CREU ROJA CATALUNYA

Amb motiu del donatiu que Sport Cultura Barcelona, va entregar a la Creu Roja, pel seu programa d’ajuda al Covid-19, el President de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, la Secretària Autonòmica, Helena Fontanet i el Coordinador per a Catalunya, Enric Moris, van rebre a la seu de l’ONG de Barcelona, a Albert Agustí, President i Rocío de Aguilera, Secretària General de Sport Cultura Barcelona, també els va acompanyar Ramón Agenjo, Patró Director de la Fundació DAMM, soci de l’Associació.

Durant la trobada van conèixer el funcionament d’aquesta institució humanitària, amb més de 155 anys d’història i els projectes que porten a terme per a poder abastir als col·lectius més vulnerables de la societat, i que a causa del Covid s’ha accentuat aquesta mancança i ara més que mai és necessari cooperar amb organitzacions solidàries.


  29-07-2020

  Fundació Joan Miró

  Nou soci de Sport Cultura Barcelona

  La Fundació Joan Miró, un espai de coneixement i difusió de l'obra de Joan Miró, ha entrat com a soci de Sport Cultura Barcelona i la seva presidenta Sara Puig, és la representant en la nostra Associació.

  La Fundació Joan Miró va ser creada pel mateix artista amb un fons inicial constituït majoritàriament per la seva col·lecció privada, amb la voluntat d’establir a Barcelona un espai mironià de referència internacional, impulsar la recerca i els estudis sobre Miró i sobre art contemporani i posar en valor el seu fons.

  La Fundació va obrir al públic el 10 de juny de 1975 i, des d’aleshores, ha esdevingut un espai dinàmic on l’art de Joan Miró conviu amb la creació artística més contemporània.


  29-01-2020

  Elecció dels guanyadors dels XV Premis Sport Cultura Barcelona

  El 29 de gener, al Reial Club de Tennis Barcelona, es van reunir els socis de l'Entitat per portar a terme la votació final dels candidats finalistes de la XV edició dels Premis Sport Cultura Barcelona i conèixer els guardonats 2019 en les tres disciplines.  

  En la categoria Esport, el guanyador va ser el jugador de futbol Leo Messi; a la categoria Cultura, el Teatro Soho de l’actor Antonio Banderas i a la categoria Millor Trajectòria, el pilot de ral·lis Carlos Sainz.

  A més a més, es va concedir una Menció Especial a Josep Lluís Vilaseca, que fou membre de la Junta del Comité Olímpico Español, membre del Comitè de Control i Disciplina de la UEFA i Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

  Aquesta iniciativa atorga un premi a una persona o institució que hagi sigut rellevant en l’àmbit de la Cultura i de l’Esport, així com el de Millor Trajectòria en reconeixement a una persona o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit.

  https://www.lavanguardia.com/deportes/20200203/473281383193/messi-y-carlos-sainz-galardonados-con-los-premios-sport-cultura-barcelona.html''; title=''La Vanguardia'' target=''La Vanguardia''>La Vanguardia 

  https://www.ara.cat/ara_mateix/actualitat-ultima-hora-noticies-directe_12_2342285749_137046.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara''; title=''Diari ARA'' target=''Diari ARA''>Diari ARA 


   10-12-2019

   CLUB DE GOLF TERRAMAR

   Nou soci numerari

   El darrer soci del 2019, que va entrar a Sport Cultura Barcelona, va ser el Club de Golf Terramar i el seu president, el Sr. José Maria Gassó, és el representant.

   Esport, gastronomia, oci i cultura fan del Terramar un club amb  història i tradició.


    28-10-2019

    Foment de les Arts i del Disseny

    Nou soci numerari

    El 28 d'octubre el Foment de les Arts i del Disseny ha entrat com a soci col·laborador de Sport Cultura Barcelona.

    El seu President, Sr. Jordi Montaña i el President de l'Associació, Sr. Albert Agustí han signat el conveni de col·laboració entre ambdós entitats.

    El Foment de les Arts i del Disseny és una associació sense ànim de lucre de professionals i empreses vinculades al disseny. Dediquen els seus recursos a promoure la cultura creativa, a donar suport a les noves generacions i a estimular l’excel·lència en el disseny de producte, l’arquitectura, la moda, el disseny gràfic, la comunicació visual, l’artesania i les arts en general.


     20-09-2019

     Acte suport candidatura olímpica Pirineus Barcelona 2030

     Sport Cultura Barcelona, va organitzar l'acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus Barcelona 2030 a l'Auditori del FC Barcelona.

     L'esdeveniment es va dividir en 6 blocs i va comptar amb la participació de:

     Javier Faus, president del Cercle d'Economia que va parlar de la sostenibilitat econòmica.

     Josep Mateu, president del RACC, va explicar sobre les infraestructures i la mobilitat.

     Alfred Rodríguez Picó, meteoròleg, a través de gràfics, va explicar els cicles climàtics.

     Pilar Conesa, Comissària del Smart City Expo World Congress i CEO d'Amanteverti va parlar sobre les xarxes tecnològiques i els avantatges que aportarien.

     Núria Pau, esquiadora alpina va fer una breu intervenció.

     Les conclusions van estar a càrrec d'Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol i Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, ambdós van remarcar la viabilitat del projecte, que la candidatura té la capacitat per a prosperar, però és molt important la unitat i voluntat política perquè es pugui portar a terme. 


      21-01-2019

      LE CHEF CATERING

      Nou Soci Numerari

      Le Chef Catering, va entrar a formar part de Sport Cultura Barcelona, durant el mes de gener. Laura Pi, socio-directora, és la representant a la nostra Entitat.

      Empresa de restauració especialitzada en el servei de catering selectiu d'alta gama, creada per Laura Pi al 1995. Qualitat, originalitat i servei impecable són els ingredients indispensables que els defineixen.

       


       24-12-2018

       Andrés Iniesta

       Premi Sport Cultura Barcelona 2017, Millor Trajectòria

       Andrés Iniesta, va recollir personalment el Premi Sport Cultura Barcelona, en la categoria de Millor Trajectòria, el dissabte 22 de desembre, al FC Barcelona.

       Albert Agustí, President de Sport Cultura Barcelona, li va lliurar a Andrés Iniesta, el guardó que havia agafat en el seu nom Guillermo Amor, el passat 17 d'octubre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. 


        25-10-2018

        Jaume Plensa, Andrés Iniesta i Garbiñe Muguruza reben els Premis Sport Cultura Barcelona 2017

        17 d'octubre de 2018

        L'escultor Jaume Plensa, en la categoria 'Cultura'; la tennista Garbiñe Muguruza, en la categoria 'Esport', representada per Àlex Corretja i el jugador de futbol Andrés Iniesta, en la categoria 'Millor Trajectòria', representat per Guillermo Amor, han rebut a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els Premis Sport Cultura Barcelona 2017. A més, l'Hospital Sant Joan de Déu ha rebut una Menció Especial.

        A l'esdeveniment hi ha assistit el president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí i el president d'honor de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras Fisas, així com diverses personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat com Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, Diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Marta Carranza, Comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; o Ramón Agenjo, patró director de la Fundació Damm.

        Els Premis Sport Cultura Barcelona guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Millor Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit. A més, també hi ha la Menció Especial per a una persona o entitat finalista que per la seva tasca, recorregut o dedicació ho mereixi, a criteri del Jurat.

        Jaume Plensa ha indicat que “sempre que hi ha un reconeixement a la cultura per part de la societat civil és un motiu de satisfacció”. També ha expressat que va néixer a Barcelona i rebre aquest Premi “és molt emotiu”. Finalment, ha remarcat que “introduir la bellesa en aquesta ciutat és una obligació de l'artista”.

        Pel que fa a Àlex Corretja, en nom de Garbiñe Muguruza, ha indicat que “Garbiñe està molt agraïda i il·lusionada amb el Premi” i ha comentat que “tots els que es pregunten quan esclatarà com a jugadora han de pensar que només amb 25 anys ja ha guanyat Wimbledon i Roland Garros, i que el compari amb nosaltres a la seva edat”.

        Per la seva banda, Guillermo Amor, en representació d'Andrés Iniesta, ha ressaltat que el jugador manxec “és un exemple pel que ha fet dins i fora del camp”. Paral·lelament, Iniesta ha enviat un vídeo en el qual ha indicat que “és un motiu d'alegria poder rebre aquest premi perquè l'esport i la cultura són molt importants en la vida de les persones”.

        Paral·lelament, Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, ha declarat que “estem molt il·lusionats amb aquesta Menció Especial i molt feliços per qui ens el lliurament” i ha recordat que “la nostra missió ha estat sempre atendre les persones més vulnerables des de fa 150 anys”.

        El president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí, ha remarcat que "són 3 distingidíssims Premis i per primera vegada tenim una Menció Especial a una entitat molt rellevant a la nostra ciutat que fa una gran tasca". També ha recordat que just avui fa 32 anys de la designació de Barcelona com a ciutat olímpica i ha apuntat que "ara tenim un altre somni: Barcelona-Pirineus 2030. Hem de treballar tots junts per aconseguir-ho".

        El Jurat d'aquesta edició que ha decidit els guanyadors, a partir d'una terna que va presentar l'entitat per a cada categoria, el conformava els periodistes Ramon Besa (El País), Àlex Castells (TV3), Anna Cristeto (Europa Press), Iosu de la Torre (El Periódico de Catalunya), Ernest Folch (Sport), Ma. Dolores García (La Vanguardia), Eladio Jareño (TVE), Leandro Lamor (Agència EFE), Jordi Margarit (RAC 1), Santi Nolla (Mundo Deportivo), José Orihuel (Expansión), Toni Padilla (Ara) i Ramon Rovira (RAC 1) i els socis de Sport Cultura Barcelona Ramon Agenjo (Fundació DAMM), Albert Agustí (Sport Cultura Barcelona), Elena Barraquer (clínica Barraquer), Josep Ma. Bartomeu (FC Barcelona), Manuel Carreras Fisas (Sport Cultura Barcelona), Ma. Paz Corominas (Sport Cultura Barcelona), Ignacio García-Nieto (Cercle del Liceu), Pere Guardiola (Grup Godó), Rafael Guayta (Club Tennis Barcino), José Martínez-Rovira (Havas Media), Arturo Mas-Sardà (PortAventurawWorld), Josep Mateu (RACC), Jordi Mestre (Selenta Group), Gabriele Palma (SEAT), Ricardo Rodrigo (Fundació RBA) i José Miguel Torres (Club de Golf Sant Cugat).

         


         11-10-2018

         STRATESYS

         Nou Soci Numerari

         Aquest darrer trimestre de l'any ha entrat com a nou soci, Stratesys. Ramón Montané, president de la companyia actua com a representant a Sport Cultura Barcelona.

         Stratesys, és una multinacional líder en serveis digitals, avalada per 20 anys d'experiència i una de les majors especialistes en tecnologies SAP i Opentext.