EXCLUSIU SOCIS
25-10-2018

Jaume Plensa, Andrés Iniesta i Garbiñe Muguruza reben els Premis Sport Cultura Barcelona 2017

17 d'octubre de 2018

L'escultor Jaume Plensa, en la categoria 'Cultura'; la tennista Garbiñe Muguruza, en la categoria 'Esport', representada per Àlex Corretja i el jugador de futbol Andrés Iniesta, en la categoria 'Millor Trajectòria', representat per Guillermo Amor, han rebut a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els Premis Sport Cultura Barcelona 2017. A més, l'Hospital Sant Joan de Déu ha rebut una Menció Especial.

A l'esdeveniment hi ha assistit el president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí i el president d'honor de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras Fisas, així com diverses personalitats del món cultural, esportiu i institucional de la ciutat com Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, Diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Marta Carranza, Comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; o Ramón Agenjo, patró director de la Fundació Damm.

Els Premis Sport Cultura Barcelona guardonen una persona, col·lectiu o institució que hagi estat rellevant en l'àmbit de la Cultura i de l'Esport, així com el de Millor Trajectòria en reconeixement a una persona, col·lectiu o entitat per la seva trajectòria professional en qualsevol àmbit. A més, també hi ha la Menció Especial per a una persona o entitat finalista que per la seva tasca, recorregut o dedicació ho mereixi, a criteri del Jurat.

Jaume Plensa ha indicat que “sempre que hi ha un reconeixement a la cultura per part de la societat civil és un motiu de satisfacció”. També ha expressat que va néixer a Barcelona i rebre aquest Premi “és molt emotiu”. Finalment, ha remarcat que “introduir la bellesa en aquesta ciutat és una obligació de l'artista”.

Pel que fa a Àlex Corretja, en nom de Garbiñe Muguruza, ha indicat que “Garbiñe està molt agraïda i il·lusionada amb el Premi” i ha comentat que “tots els que es pregunten quan esclatarà com a jugadora han de pensar que només amb 25 anys ja ha guanyat Wimbledon i Roland Garros, i que el compari amb nosaltres a la seva edat”.

Per la seva banda, Guillermo Amor, en representació d'Andrés Iniesta, ha ressaltat que el jugador manxec “és un exemple pel que ha fet dins i fora del camp”. Paral·lelament, Iniesta ha enviat un vídeo en el qual ha indicat que “és un motiu d'alegria poder rebre aquest premi perquè l'esport i la cultura són molt importants en la vida de les persones”.

Paral·lelament, Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, ha declarat que “estem molt il·lusionats amb aquesta Menció Especial i molt feliços per qui ens el lliurament” i ha recordat que “la nostra missió ha estat sempre atendre les persones més vulnerables des de fa 150 anys”.

El president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí, ha remarcat que "són 3 distingidíssims Premis i per primera vegada tenim una Menció Especial a una entitat molt rellevant a la nostra ciutat que fa una gran tasca". També ha recordat que just avui fa 32 anys de la designació de Barcelona com a ciutat olímpica i ha apuntat que "ara tenim un altre somni: Barcelona-Pirineus 2030. Hem de treballar tots junts per aconseguir-ho".

El Jurat d'aquesta edició que ha decidit els guanyadors, a partir d'una terna que va presentar l'entitat per a cada categoria, el conformava els periodistes Ramon Besa (El País), Àlex Castells (TV3), Anna Cristeto (Europa Press), Iosu de la Torre (El Periódico de Catalunya), Ernest Folch (Sport), Ma. Dolores García (La Vanguardia), Eladio Jareño (TVE), Leandro Lamor (Agència EFE), Jordi Margarit (RAC 1), Santi Nolla (Mundo Deportivo), José Orihuel (Expansión), Toni Padilla (Ara) i Ramon Rovira (RAC 1) i els socis de Sport Cultura Barcelona Ramon Agenjo (Fundació DAMM), Albert Agustí (Sport Cultura Barcelona), Elena Barraquer (clínica Barraquer), Josep Ma. Bartomeu (FC Barcelona), Manuel Carreras Fisas (Sport Cultura Barcelona), Ma. Paz Corominas (Sport Cultura Barcelona), Ignacio García-Nieto (Cercle del Liceu), Pere Guardiola (Grup Godó), Rafael Guayta (Club Tennis Barcino), José Martínez-Rovira (Havas Media), Arturo Mas-Sardà (PortAventurawWorld), Josep Mateu (RACC), Jordi Mestre (Selenta Group), Gabriele Palma (SEAT), Ricardo Rodrigo (Fundació RBA) i José Miguel Torres (Club de Golf Sant Cugat).

 


  11-10-2018

  STRATESYS

  Nou Soci Numerari

  Aquest darrer trimestre de l'any ha entrat com a nou soci, Stratesys. Ramón Montané, president de la companyia actua com a representant a Sport Cultura Barcelona.

  Stratesys, és una multinacional líder en serveis digitals, avalada per 20 anys d'experiència i una de les majors especialistes en tecnologies SAP i Opentext.


   21-09-2018

   CLUB NATACIÓ ATLÈTIC-BARCELONETA

   Nou Soci Numerari

   El Club Natació Atlètic Barceloneta, s'ha incorporat com a soci numerari de Sport Cultura Barcelona. El seu president Julián García González, és el representant a la nostra Associació.

   Este Club nació en el 1992 con la unión de los históricos Club Natació Athlètic, fundado en el 1913, y el Club Natació Barceloneta, en el 1929, fomenta la práctica deportiva y los hábitos saludables.


    16-07-2018

    SOLSONA COMUNICACIÓN

    s'integra en l'estructura d'agències d'ALTA GRUPO DE COMUNICACIÓN

    Solsona Comunicación, membre de Sport Cultura Barcelona i una de les principals agències de Comunicació i Relacions Públiques d'Espanya, es va integrar el passat mes de juny a Alta Grupo de Comunicación.

    Solsona Comunicación, fundada el 1993 per Montse Solsona, està especialitzada en comunicació, relacions públiques, relacions institucionals, protocol, public affairs i màrqueting digital.

    Alta Grupo de Comunicación està formada per Punta Alta, especialista en el sector healthcare; La Bendita Agencia, agència de publicitat de serveis plens; i The Digital Adgency, experta en serveis Digitals de Publicitat i Comunicació.

    Amb aquesta aliança s'uneixen sinergies i optimitzen processos per oferir un major espectre de serveis i activitats, el que els permetrà incrementar el seu negoci i posicionament a nivell nacional.


     11-05-2018

     Mª Paz Corominas va creuar nadant l'Estret de Gibraltar

     El passat 11 de maig, Mª Paz Corominas, tresorera de Sport Cultura Barcelona, va aconseguir amb èxit creuar nadant l'Estret de Gibraltar en temps rècord, ho va fer en 4 hores 01 minuts.

     Va ser la primera esportista espanyola en aconseguir classificar-se per una final Olímpica, al 1968 a Mèxic i ara ha esdevingut la primera nadadora de més de 60 anys que aconsegueix aquesta gesta.

     https://elpais.com/deportes/2018/05/11/actualidad/1526034216_207201.html">https://elpais.com/deportes/2018/05/11/actualidad/1526034216_207201.html 

     http://www.antena3.com/noticias/deportes/entrevista-completa-a-mari-paz-corominas_201805115af5be380cf2d5347066ddb2.html">http://www.antena3.com/noticias/deportes/entrevista-completa-a-mari-paz-corominas_201805115af5be380cf2d5347066ddb2.html

     https://twitter.com/A3Noticias/status/994886435592376322">https://twitter.com/A3Noticias/status/994886435592376322


      


      10-04-2018

      La pionera Mari Paz Corominas commemora els seus 50 anys olímpics

      creuant l'Estret de Gibraltar

      Lo intentará la segunda semana de mayo para celebrar su participación en México 68, donde se convirtió en la primera mujer en alcanzar una final olímpica de la delegación española, enmarcada en una acción solidaria.

      La nadadora Maria Paz Corominas, de 65 años, intentará cruzar el Estrecho de Gibraltar a nado la segunda semana de mayo. Lo hará junto a  tres amigos (su hermano y dos médicos de su misma generación) con el objetivo de conmemorar el 50 aniversario de su participación olímpica en los Juegos de México 68, cuando la nadadora del C.N. Sabadell se convirtió en una pionera. Mari Paz logró clasificarse para la final de los 200 espalda de natación, un hito en una España que en aquellos Juegos únicamente llevó a dos deportistas femeninas: ella, de 16 años, y Pilar von Carsten, de 21 y también nadadora. Junto a ellas, 122 hombres. “Me trataron muy bien, fui la niña mimada”, recuerda ahora con nostalgia la primera deportista española en alcanzar una final olímpica.

      La aventura de Maria Paz cuenta con el apoyo de Marnaton y se enmarca además en una acción solidaria. La nadadora y sus amigos han creado una iniciativa en el crowdfunding http://www.migranodearena.org/">www.migranodearena.org, con tal de “compartir la solidaridad hacia mujeres, hombres y niños que huyen de la miseria y de las guerras de sus países en condiciones infrahumanas”. La iniciativa se llama Dale vida al mar y cuenta con el respaldo de Pro Activa Open Arms. Está ligada, cómo no, al agua. “Ellos están haciendo una gran labor rescatando a gente del mar. Al margen de salvar vidas, luego pueden formarlos como socorristas, así pasan de ser rescatados a rescatadores”, comentó.


       08-03-2018

       XIII Edició Premis Sport Cultura Barcelona

       Guardonats

       En el transcurs d'un dinar que va tenir lloc al Sofia Hotel es va dur a terme la votació dels candidats finalistes de la XIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.

       El jurat tècnic format per tretze professionals dels mitjans de comunicació i setze socis de la nostra entitat, va escollir els següents guardonats:

       Esport: GARBIÑE MUGURUZA

       Cultura: JAUME PLENSA

       Millor Trajectòria: ANDRÉS INIESTA

       Enguany el jurat va concedir una Menció Especial a l'HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU, que era finalista en Millor Trajectòria, pels seus 150 anys des de la seva fundació i la gran tasca que realitza.


       24-01-2018

       SELENTA GROUP

       Nou soci numerari

       El passat mes de gener, Selenta Group va entrar a formar part de Sport Cultura Barcelona. Jordi Mestre i Masdeu, president del Grup, és el representant a la nostra Associació.

       Des de la seva fundació al 1976, han perseguit un únic objectiu: aconseguir la satisfacció plena dels seus clients. L'esforç i la búsqueda constant de la excel·lència de tot l'equip ha fet possible el naixement de Selenta Group.
       La marca corporativa que engloba i representa les divisions de la cadena que actualment gestiona 9 hotels a diferents ciutats d'Espanya, així com franquícies d'importants marques internacionals.
       Selenta Group: Expo Hotel a Barcelona, Gran Hotel Torre Catalunya i SOFIA, a la capital catalana; Don Carlos Leisure Resort & Spa, amb The Oasis Wellness & Spa, a Marbella; Expo Hotel a Valencia, a la ciutat del Túria; i Mare Nostrum Resort, a Tenerife, que inclou l'hotel boutique Sir Anthony. El grup disposa de més de 2.900 habitacions, que l'any passat van ocupar prop de 300.000 clients, el 70% de ells internacionals.


       13-11-2017

       Lliurament XII Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona

       Glosses guardonats

       El passat 16 d'octubre va tenir lloc el lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona.

       Les persones que van realitzar la lectura de la glossa dels guardonats van ser:

       Sr. Ramón Agenjo al Sr. Jordi Hurtado, premiat en la categoria de Cultura.

       Sr. Ramon Besa al Sr. Joaquim M. Puyal, premiat en Millor Trajectòria.

       Sra. Isabel Bosch a la Sra. Ruth Beitia, premiada en la categoria d'Esport.

       A continuació trobareu els tres documents de les glosses.


        13-07-2017

        Dinar amb l'Il·lm. Sr. Jaume Collboni

        al Club Natació Barcelona

        El Segon Tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, de l'Ajuntament de Barcelona, Il·lm. Sr. Jaume Collboni, va mantenir un dinar amb els socis de Sport Cultura Barcelona.  

        En el transcurs de l'àpat es van parlar de temes d'actualitat relacionats principalment amb l’àmbit de la Cultura, els socis assistents van poder intercanviar i comentar les seves impressions amb Collboni.