EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


21-01-2014

Perspectives Econòmiques i Immobiliàries pel 2014

Sport Cultura Barcelona va organitzar  un dinar-col·loqui privat pels seus socis, el passat 21 de gener al Círculo Ecuestre, en el qual van participar com ponents:

Rafael Gascó, conseller delegat d'Andbank (Inversis Banco) i Anna Gener, Sòcia – directora general d’Aguirre Newman Barcelona, també els va acompanyar Santiago Aguirre, president d’Aguirre Newman.

Es  va parlar del comportament tant en el sector immobiliari com en el bancari durant aquests darrers anys i les perspectives pel 2014. 

Al finalitzar ambdues ponències, els assistents van tenir l'ocasió de participar en un torn de preguntes i respostes.


16-01-2014

Imparables 2 - Titan Desert 2013

A l'auditori de GAES, soci de Sport Cultura Barcelona va tenir lloc la presentació del documental realitzat per la productora Zoopa "Imparables 2 - Titan Desert 2013", el qual narra l’experiència dels corredors de l’equip GAES a la Milenio Titan Desert, celebrada del 28 d’abril al 3 de maig 2013.

Els protagonistes són l’actor Santi Millán, el conseller delegat de GAES Antonio Gassó, el ciclista Roberto Heras, els ex futbolistes Santi Ezquerro i César Sánchez, el presentador Jorge Fernández, el jugador de balonmano Samuel Trives i els germans Rafael i Luis Medina.

Amb Santi Millán com a conductor del docutainment i els coprotagonistes esmentats, relaten dia a dia les anècdotes i aventures durant les 6 etapes del recorregut pel desert del Sahara en bicicleta. Aquesta competició esportiva, on la superació, la capacitat de treball i la motivació són bàsiques,  és una carrera de superació personal i un gran repte.

Manuel Carreras i Fisas, president de Sport Cultura Barcelona va obrir l’acte. Finalitzada la projecció es va iniciar una taula rodona, moderada per Antonio Gassó, conseller delegat de GAES, que va comptar amb la  participació de: Carles Ortet (director d’Imparables 2 i director general de Zoopa), Roberto Heras (ciclista professional i campió de la Titan Desert 2008, 2010, 2011 i 2012) i Josef Ajram (escriptor, esportista i trader espanyol).  

 

 


14-01-2014

Jurat dels IX Premis Sport Cultura Barcelona

La trobada del Comitè Tècnic per a seleccionar els candidats finalistes dels IX Premis Sport Cultura Barcelona, va tenir lloc en el transcurs d'un dinar al Grand Hotel Central, que pertany al grup hoteler Único hotels, soci de Sport Cultura Barcelona.

Aquest Comitè integrat per 12 membres de l'Associació: Ramón Agenjo, Albert Agustí, Dra. Elena Barraquer, Manuel Carreras Fisas, Liliana Godia, Pau Guardans, Enrique Hevia, José Martínez-Rovira, Arturo Mas-Sardá, Alberto Ojinaga, Sebastià Salvadó i Fernando Serrate i 7 professionals dels mitjans de comunicació: Robert Álvarez, Ana Mª Bordas, Iosu de la Torre, Mª Dolores García, José Orihuel, Álex Sàlmon i Mireia Vicente, van votar en aquesta primera fase  els següents finalistes de les tres categories:

En la categoria d’Esport, de 13 candidats presentats, van estar escollits:

Mireia Belmonte,  Marc Márquez i Rafa Nadal

La disciplina de Cultura, va comptar amb 23 candidats presentats, i els seleccionats van estar:

Sara Baras, Jaume Plensa i Tamara Rojo.

I per últim en la categoria de Millor Trajectòria dels 18 candidats proposats, van quedar:

Joan Manuel Serrat, Tricicle i Mario Vargas Llosa. 

La segona fase i final a la cual es van convocar a tots els membres de l’Assemblea de Sport Cultura Barcelona, tindrà lloc el proper dilluns 10 de febrer, durant un esmorzar al Museu Olímpic i de l’esport Joan Antoni Samaranch. Es realitzaran les votacions per a conèixer els guardonats dels IX Premis Sport Cultura Barcelona en les tres esmentades categories.


30-10-2013

VII Edició Seminari Patrocini: Filantropia i Noves tendències en Patrocini Cultural i Esportiu

El Seminari va ser presentat per Pere Regull i Climent, director general de l’Institut Químic de Sarrià i Manuel Carreras i Fisas, president de Sport Cultura Barcelona.

El primer bloc és va centrar en “Festivals de música i patrocini” va comptar amb la participació de Tito Ramoneda, president de The Project, Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla Barcelona, Jofre Riera, responsable de patrocinis del Grup Damm, Carles Gilibets, responsable de màrqueting i negoci de la Cadena SER i va ser moderat per Ventura Barba, director executiu del Festival Sónar. Van protagonitzar un àgil debat on cadascú va exposar breument la línea de negoci, trajectòria, perfil de públic, el vincle amb el patrocinador/s etc… l’evolució que ha tingut lloc entre les empreses patrocinadores i els esdeveniments, i com la marca ha passat a ser un partner.

En el següent panell van parlar de “Filantropia i empresa”, Pere Clotas, director general de Gestora de Patrocini i Comunicació va actuar de moderador. Van intervenir:

Daniel Torras, president de Japan Tobacco Iberia, va exposar la part filantrópica de l’empresa i els àmbits en els que presta el seu suport, dos àrees: el social ajuda a les persones per a mitigar el seu nivell de pobresa, formació d’adults amb discapacitat, ajudant en la recollida i redistribuació del banc d’aliments i d’altra banda recolzen l’art (patrimoni cultural, art contemporani, i la cultura japonesa). Actualment donen suport a 252 projectes en 32 països.

Antoni Renom, CEO de Levante Capital Partners, va parlar de la importància del mecenatzge actiu i compromès, en el seu cas ho estan amb la cultura, han creat el Liceu Barcelona Opera House US Foundation y han establert vincles culturals, socials i econòmics amb la societat americana per a atraure fons de EEUU i també en l’àrea de formació: han creat la Beca Premi Levante Capital IQS.

Igone Bartumeu, responsable de comunicació d’Unilever, va explicar els projects locals y de repercussió internacional en els quals Unilever està implicat; el projecte humanitari “Mirades de Bangladesh” on la Fundación Barraquer amb el suport d’Unilever Espanya, van viatjar a Bangladesh per a operar a persones amb catarates i altres problemes de visió. Del 8 al 17 de febrero, 6 oftalmòlegs de la Fundación Barraquer van operar a 183 persones.

Josep Plana, director de comunicació i relacions institucionals de la Fundació Sorigué va presentar el grup, un conglomerat empresarial amb més de 50 empreses, l’acció social que han emprès; un centre ocupacional per a discapacitats psíquics i a nivell de mecenatge ofereixen un sistema de beques d’estudi amb l’objectiu de donar suport a joves del món de les arts. A més treballen en la creació d’una col·lecció d’art contemporani internacional formada per més de 450 obres de totes les disciplines.

Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania va descriure com al pensar en una idea didàctica van crear un centre de fotografia que difongués la fotografia i el col·leccionisme que era emergent i estava abandonat. El projecte va néixer perquè el patronat va assegurar un temps de finançament per a que més tard la pròpia fundació trobés el finançament pels seus propis mitjans.

José Luis Sánchez Torelló, professor d’IQS School of Management, va moderar el tercer i últim bloc que va tractar sobre el “Patrocini Esportiu”, i va comptar amb:

Antonio Gassó, CEO de GAES va donar a conèixer la seva opinió i preferència pels esports minoritaris com l’alpinisme o el ciclisme i la creació d’una beca anual que ajuda a esportistes amateurs a complir el seu somni esportiu amb l’objectiu de transmetre valors com l’esforç, l’esportivitat i el treball en equip.

Ferran Latorre, alpinista i càmara va explicar que per buscar sponsor practicant un esport minoritari, és essencial comunicar molt bé el projecte que es presenta i els valors associats al mateix.

Mauricio Prieto, cofundador d’eDreams i un dels fundadors de Swim4Good juntament amb Emily Kunze (membre de l’equip de nedadors) van presentar la plataforma que busca promoure reptes de natació de llarga distància en aigües obertes amb la finalitat de recaptar fons per a iniciatives socials, amb la qual van aconseguir els seus dos objectius: 100.000€ per a l’ONG Worldreader i creuar nedant l’estret de Gibraltar. Van projectar el vídeo en el qual els 3 protagonistes (Mauricio Prieto, Emily Kunze i Susan Moody) relataven la seva experiència. Destacar que Swim4Good ha estat nominada per l’associació mundial de natació d’aigues obertes al premi “Open water perfomance of the year”.

L’acte va concloure amb Enric Enrich, soci del despatx Enrich Advocats i Manuel Carreras i Fisas, president de Sport Cultura Barcelona.

 

 

 

 

Programa Seminario


25-10-2013

Pujada a la Mola

El passat 25 d'octubre Sport Cultura Barcelona va organitzar la "Pujada a la Mola", emblemàtica muntanya situada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Vallès Occidental.

El punt de trobada va ser Matadepera a les 10.00h, per iniciar l'excursió d'unes 2h. 30min de duració.

El Sr. Josep Manel Puente, president del Centre Excursionista de Catalunya va fer de guia.

Finalitzada l'excursió va tenir lloc un dinar al Real Club de Golf El Prat.

 


22-10-2013

I edición Triangular Sport Cultura Barcelona

Sport Cultura Barcelona va organitzar la I edició del Triangular de golf, en la qual van participar els tres socis de l'Entitat: Real Club de Golf El Prat, Club de Golf Llavaneras i Club de Golf Sant Cugat.
 
Sota la modalitat fourball match play hàndicap i la sortida a tir, van participar 12 parelles per Club, un total de 72 jugadors. Aquest primer partit va tenir lloc al Club de Golf Sant Cugat.
 
El resultat va ser a favor de l'equip local amb 8,5 punts, seguit del Real Club de Golf El Prat amb 5,5 i el Club de Golf Llavaneras amb 4 punts.

El segon partit es va celebrar el 2 d'octubre, en el camp del Llavaneras. En aquesta ocasió el resultat va ser favorable al Club de Golf amfitrió amb 9 punts, seguit del Real Club de Golf El Prat amb 6,5 i el Club de Golf Sant Cugat amb 2,5 punts.

La final d'aquest primer Triangular, es va jugar en el Real Club de Golf El Prat, sent l'equip local qui va guanyar amb 7,5 punts, després el Club de Golf Llavaneras amb 5,5 i Sant Cugat amb 5 punts.

El Club guanyador d'aquesta primera edició va ser el Real Club de Golf El Prat amb un total de 19,5. El segon classificat va ser el Club de Golf Llavaneras amb 18,5 i tercer el Club de Golf Sant Cugat, que va obtenir 16 punts.

19-09-2013

Dinar-Col·loqui amb el Dr. Santiago Niño Becerra

Sport Cultura Barcelona va organitzar un dinar-col·loqui privat, pels seus socis amb el Dr. Santiago Niño Becerra, Catedràtic d'Estructura Econòmica de la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià (IQS).

Va ser un distès col·loqui en el qual es van parlar temes d’actualitat que concerneixen a tota la societat civil. Durant el mateix el Dr. Niño Becerra va contestar a totes les preguntes formulades pels assistents, oferint la seva personal visió de la situació econòmica i social per la qual travessa el país.

http://www.iqs.edu/es/profile/dr-santiago-nino-becerra:220-11


23-07-2013

Visita i Sopar a la Fundació Can Costa

El Sr. Joaquín Folch va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona a visitar la seu de la Fundació Can Costa.

Van conèixer la col·lecció de motocicletes i automòbils i al finalitzar aquesta van sopar a la mateixa finca.  

La Seu de la Fundació Can Costa està situada en el municipi de Cerdanyola, en una finca agrícola que els seus primers documents daten del S. XVI, i del qual la Masía principal  era originària de la època, encara que posteriorment va ser ampliada i modificada, sent l'estructura actual principalment del S.XIX. 

Aquesta Fundació, creada per a preservar i estudiar la història del motor,  alberga una extensa col·lecció de motocicletes i automóbils, tots ells conservats en estat de circulació, així com un extens arxiu documental, que abasta des de plànols de construcció a tot tipus de publicacions.

Gran part dels vehicles que alberga la Fundació han estat produïts a Espanya durant els anys 60 i 70, constituint una mostra tangible del que van ser els inicis i la expansió de la indústria del motor al nostre país. 


18-07-2013

2a Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona

La 2a Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona, es va celebrar al Club de Golf LLavaneras el 18 de juliol i va comptar amb la participació de 76 jugadors, sota la modalitat de parelles millor bola (Fourball Stableford). 

Al finalitzar el torneig va tenir lloc un aperitiu per a tots els participants, durant el qual el Grup Enrique Tomas (soci de l'entitat), va servir pernil ibèric. A continuació, es van lliurar els premis als guanyadors i es van sortejar els regals aportats pels socis (eDreams, Fundación Puig, Vodafone, Fundació DAMM, Freixenet, La Vanguardia, Caprabo, Aston Idiomas en el Mundo, Círculo Ecuestre i Auto Beltrán).

Els guanyadors van ser:

1ª Parella Scratch: Jordi Millet & Carmen Borés

1ª Parella HP limitat: Paola Garriga-Nogués & Georgina Miquel

1ª Parella Sènior: Santiago Tomeo & Beatriz Eguillor

 

 


01-07-2013

Visita i dinar a l'Aeroport de Barcelona / El Prat

Convidats per la Directora de l'Aeroport de Barcelona, Sra. Sónia Corrochano, una representació dels socis de Sport Cultura Barcelona van visitar les instal·lacions aeroportuàries, entre d'altres van visitar el departament del CGA (Centre de Gestió Aeroportuària) i el SATE (Sistema Automatitzat del Tractament d'Equipatges).

Al finalitzar va tenir lloc un dinar en el mateix aeroport al qual també va assistir el Director de Red d'Aeroports d'AENA, Sr. Fernando Echegaray, que anteriorment havia estat el Director de Barcelona-El Prat.