EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


04-06-2013

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

La VIII Assemblea General de Socis es va celebrar a la seu del nostre consoci Banc Sabadell i va estar presidida per Manuel Carreras i Fisas.

Seguint l'ordre del dia preestablert, el President va informar dels socis actuals de Sport Cultura Barcelona i va donar la benvinguda als nous socis: eDreams, Club de Golf Llavaneras, Club de Golf Sant Cugat, Fundación Barraquer i KPMG, incorporats durant el primer trimestre del 2013.

Es van aprobar els comptes anuals així com el pressupost de l'any 2013 i es van renovar els càrrecs de la Junta Directiva.

Al finalitzar és va lliurar una placa a Sara Puig Alsina en reconeixement per la seva col·laboració amb Sport Cultura Barcelona, durant tots els anys que ha estat Directora de la Fundación Godia.

 

 


14-05-2013

Presentació de l'Estudi La salud físico-deportiva de los españoles 2013

Sport Cultura Barcelona va presentar el dimarts 14 de maig, a la seu del Consejo Superior de Deportes a Madrid, l'estudi La salut fisico-esportiva dels espanyols 2013 que ha elaborat l'agència Havas Sports & Entertainment, en un acte al qual van assistir el president del CSD, Miguel Cardenal, el president de Sport Cultura Barcelona, Manuel Carreras Fisas, el vicepresident de l'associació, Albert Agustí, Ramón Agenjo, Patró Director de Fundació DAMM i el director d'Intel·ligència i mesurament d'Havas Sports & Entertainment, Javier Mancebo.

L'estudi que s'ha donat a conèixer és una completa anàlisi quantitatiu i qualitatiu sobre la pràctica esportiva a Espanya, i en el qual s'han tingut en compte tot tipus de variables, per a descobrir, entre altres aspectes, quines comunitats autònomes són les quals més exercici fan, quins esports són més practicats entre homes i dones, la varietat de modalitats entre les diverses franges d'edat, així com els diferents motius que duen a les persones a anar a un gimnàs o a posar-se unes sabatilles d'esport.

D'aquest informe s'han extret diferents conclusions, com, per exemple, que el 41,8% de la població practica esport habitualment, l'interès que desperta entre la població (un 70% diu mostrar molt o bastant interès en l'esport), el major gust per part de les dones al tennis i a la gimnàstica rítmica, o l'auge de les carreres populars entre les persones de 35 a 54 anys. La natació és l'esport més practicat, mentre que la salut segueix sent el principal motiu per a l'exercici físic.


07-05-2013

Dinar privat amb el President de la Generalitat de Catalunya

Sport Cultura Barcelona va organitzar per als seus socis un dinar privat amb el Molt Honorable Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya. L'acte es va celebrar al Círculo Ecuestre, al mateix van assistir els Presidents dels Socis Fundadors i pràcticament tots els representants dels Socis Numeraris de l'Entitat.

El President va agrair aquesta segona invitació en la qual participava en un dinar-col·loqui. Durant el mateix va comentar continguts de caràcter  polític i social de gran actualitat que interessen a la Societat Civil Catalana.

El distès esdeveniment va finalitzar amb un torn de precs i preguntes, en el qual els socis van tenir l'oportunitat de plantejar al President consultes sobre els diferents temes que més concerneixen.

 


17-04-2013

VIII Edició Lliurament Premis Sport Cultura Barcelona

La VIII edició del Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona es va celebrar per quart any consecutiu a l’antiga Fàbrica de Cerveses DAMM, en el transcurs d’un dinar al qual van assistir  nombroses personalitats del món de l’economia, la cultura i l’esport.

Manuel Carreras Fisas, president de l’entitat, va obrir la cerimònia agraint l’assistència a tots els presents, autoritats, guardonats, representants de les diferents institucions i convidats.

A continuació, es va projectar el vídeo històric que recull les VII últimes edicions i seguidament Joaquín Molins Gil va presentar al premiat en la categoria d’esport, el corredor de muntanya i esquiador Kilian Jornet, un atleta irrepetible, que no té rival i escala muntanyes a velocitat de vertigen.

Andoni Zubizarreta, àrea de futbol del FC Barcelona, va donar a conèixer al guardonat en la nova categoria de Millor Trajectòria, l’entrenador Vicente del Bosque en reconeixement a tots els èxits obtinguts amb la Selecció Espanyola de Futbol i sobretot destaquen els seus valors extraordinaris com persona.

L’Excm. Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona va lliurar el guardó de cultura, atorgat a la Baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, per la seva gran tasca de mecenatge i la seva col·lecció d’obres d’art que traspassa fronteres.

L'esdeveniment va finalitzar amb un parlament del Conseller de Cultura, Molt Hble. Ferran Mascarell i la cloenda va ser a càrrec de l’Alcalde de Barcelona.  

 


12-04-2013

Visita a la drassana Marina Barcelona 92 i dinar al Club Natació Barcelona

Jorge Ventosa Garí, president de Marina Barcelona 92, empresa sòcia de Sport Cultura Barcelona, va convidar als socis de l'entitat a una visita privada a les instal·lacions de la drassana, especialitzada en la rehabilitació d'iots de gran eslora.

MB 92, amb una superfície de 76.000m2, és una de les majors drassanes del Mediterrani. Ofereix un servei únic; compten amb equips de gran capacitat i d’última tecnologia i és un dels primers del món dedicat exclusivament al sector del Mega iot.

Al finalitzar la visita va tenir lloc un dinar al Club Natació Barcelona.


11-02-2013

VIII edició Premis Sport Cultura Barcelona. Elecció guanyadors

En el transcurs d'un esmorzar a la seu del nostre soci FC Barcelona, ha tingut lloc la votació per a escollir als guardonats de la VIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en las categorias de: Cultura, Esport i Millor Trajectòria.

Aquesta segona fase en la qual han participat els membres de l'Assemblea de Sport Cultura Barcelona han quedat guanyadors:

Cultura: Baronessa Thyssen 

“Per la seva gran tasca de mecenatge i la seva col·lecció d’obres d’art que traspassa fronteres”. El Museu Thyssen celebra el seu XX Aniversari"

Esport: Kilian Jornet

“Per ser irrepetible com a atleta, escalant muntanyes a una velocitat de vertigen i que no té rival. Ha començat a coronar els vuit “ochomiles” del planeta, somni que coronarà a l’Everest"

Millor Trajectòria: Vicente del Bosque

“Per haver obtingut grans èxits com a entrenador de la selecció espanyola de futbol; una Copa del Món i una Eurocopa

Els tres candidats en les seves respectives categories han estat vencedors per majoria.

La Cerimònia dels Premis es preveu tingui lloc durant el primer semestre d'enguany.


23-01-2013

Més enllà del límit: del nivell del mar a 8.000 metres

En aquesta segona conferència en la qual participaven de nou navegant i alpinista, va ser l’Anna Corbella qui va presentar al Ferran Latorre.

Ferran Latorre, expert escalador i alpinista, fotògraf, càmera i periodista de viatges (guanyador al 2008 i 2011 del premi periodisme de muntanya atorgat pel Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló) amb un gran bagatge professional; ha estat càmera d’alçada durant dotze anys pel programa "Al Filo de lo Imposible" i ha col·laborat en programes del circuit català de TVE, TV3 i Canal 33.

Va projectar el seu darrer documental, en el qual recull les seves expedicions a l’Everest per la cara nord i sense oxigen (maig 2012), cim que no va poder assolir perquè a l’arribar al C3 es va trobar amb un sherpa d'altra expedició, en molt mal estat i va prendre la  decisió de medicar-lo i acompanyar-lo en el descens, desestimant el seu objectiu de fer cim.

I al juliol 2012, la dura però triomfant ascenció al Gasherbrum II, va estar marcada pel mal temps i va aconseguir arribar al cim in extremis. Durant el descens  va caure en una esquerda de 15m, i sortosament va sortir il·lès.

Ferran Latorre, persona polivalent, duu ell mateix, l’equip complet per a  filmar les expedicions, editar-les i pujar-les al seu vídeoblog.

Té un objectiu: ser el primer català en aconseguir els 14 vuit mils i un repte proper: el cim de l’Everest sense oxigen.

Al final de la xerrada els assistents van poder gaudir de la seva magnífica exposició fotogràfica, on queden reflexades amb espectaculars imatges les seves vivències.


22-01-2013

Jurat Tècnic VIII Premis Sport Cultura Barcelona

El Jurat Tècnic format per socis de Sport Cultura Barcelona i   professionals del món dels mitjans de comunicació s'han reunit per a realitzar la preselecció de candidatures als VIII Premis Sport Cultura Barcelona en les categories de: esport, cultura i millor trajectòria.

En la categoria d'Esport, d'entre els veintidós precandidats presentats, han estat escollits:

Killian Jornet

Mireia Belmonte

Vicente del Bosque

La disciplina de Cultura, ha comptat amb 23 precandidats, i els seleccionats són:

Baronessa Thyssen

Juan Antonio Bayona

El Tricicle

Enguany s'ha afegit la categoria de Millor Trajectòria esportiva/cultural, han quedat finalistes:

Masia FC Barcelona                                             

Ferran Adrià / Juli Soler                                        

Vicente del Bosque

La segona fase i final a la qual s'han convocat a tots els membres de l'Assemblea de Sport Cultura Barcelona, tindrà lloc el proper dilluns 11 de febrer al FC Barcelona. Es realitzaran les votacions per conèixer els guanyadors dels Premis en les tres esmentades categories.

 

 


16-01-2013

Més enllà del límit : Del nivell del mar a 8.000 metres

El Ferran Latorre, alpinista va presentar l'Anna Corbella qui va fer una introducció al seu documental rodat durant la seva competició en la Barcelona World Race.

De professió veterinària, va fer un breu resum de com es va iniciar en el món de la navegació, va conèixer el seu sponsor GAES i va sorgir la proposta de participar junt amb la Dee Caffari com l'única tripulació femenina en l'esmentada volta al món a dos sense escales.

El documental d'una hora de duració, va començar al Port de Barcelona amb la sortida el 31 de desembre 2010 i resumeix l'experiència que van viure junt amb la co-skipper Dee Caffari durant els 102 dies que va durar la cirncunnavegació del planeta.

Queden reflexades les seves vivències, els bons moments, els durs i els extrems viscuts durant la navegació i l'alegria d'haver finalitzat en sisena posició.

 


27-11-2012

Presentació Prensa al Palau de la Música Catalana

Sport Cultura Barcelona ha sol·licitat a l'Alcalde de Barcelona, que tingui a bé tramitar que l'actual Avinguda de l'Estadi de la nostra ciutat, passi a denominar-se Avinguda Joan Antoni Samaranch.

Tots els socis de l'entitat han donat el suport a aquesta iniciativa, signant un document amb l'esmentada sol·licitud, avui 27 de novembre ha tingut lloc un dinar, a la Sala Mirador del Palau de la Música Catalana amb diferents medis de comunicació per presentar-els-hi la proposta.