Propers actes
XIX Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic
El proper 20 de febrer es reuniran els membres del jurat tècnic dels Premis Sport Cultura Barcelona 2024, format per professionals dels mitjans de comunicació i socis de l'entitat, qui decidiran els finalistes d'aquesta propera XIX edició.
Darrers Actes
Conferència: Salut, Esport i Economia
Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va presentar la conferència: Salut, Esport i Economia. Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona, va actuar de moderador i va introduir als dos ponents:
José Mª Gay de Liébana, president de la Comissió d’Economia i Finances del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va parlar de l’ocupació vinculada a l’esport, de les empreses que l’activitat econòmica principal està vinculada a l’esport, de la despesa de les llars, consum mitjà en serveis i equips esportius (desglosat per comunitats autònomes), també de la despesa pública (Administració General de l’Estat, Autonòmica i Local), l’ensenyament (formació professional i universitària), el comerç exterior, el turisme, hàbits, esports federats, instal·lacions i espais esportius. Va acompanyar aquesta exposició amb gràfiques extretes de l’Anuario de Estadísticas Deportivas 2015, elaborat per la Subdirección General de Estadística y Estudios. Secretaría General Técnica. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.
Josep Antoni Pujante, metge, alpinista i president del Panathlon Internacional de Barcelona, va explicar el seu projecte “Seven Summits” (iniciat l’any 1986 i finalitzat al 2001), va coronar tots els cims més alts dels 5 continents del planeta i ambdues zones polars, complementades amb Set Illes (els cims de les 7 illes més grans de la terra: Mt. Kosciusko a Austràlia, Gunnbjorns a Groenlàndia, Piramyd of Carstensz a Papua-New Guinea, Kerinci a Sumatra – Indonèsia -, Kinabalu a Borneo – Malàsia -, Mt. Odin a l'illa de Baffin – Canadà - i Fujiyama a l’illa de Honshu – Japó -). Va ser la segona persona de la història a realitzar aquest repte (després de l’explorador alemany, Prof. Gerhard Schmatz), va relatar anècdotes, experiències molt dures que el van portar a situacions in extremis, va documentar la narració amb impressionants imatges de totes les seves expedicions. Un llarg periple, de molts viatges als territoris més remots del Planeta.
Visita Col·lecció Antonio Gallardo
El Museu Nacional d'Art de Catalunya va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona a visitar les 20 obres mestres de la Col·lecció Antonio Gallardo Ballart.
És una de les donacions més importants realitzades a les col·leccions del museu en tota la seva història.
Aquestes obres, 20 peces que pertanyen a 17 conjunts que daten dels segles XII al XVI.
El grup d'obres més nombrós correspon al gòtic, amb 14 peces d'aquest període, mentres que d'art romànic han ingressat 5 fragments de pintura mural. També s'inlou una que pertany a l'època del Renaixement, de les primeres décades del siglo XV, atribuïda a Pedro Romana.
Seminari Sport Cultura Barcelona
La IX edició del Seminari Sport Cultura Barcelona, titulat: “El ángulo humano del management”, es va celebrar a ESADE. Eugènia Bieto, directora general i Albert Agustí, president de Sport Cultura Barcelona van donar obertura a l’esdeveniment.
La jornada es va dividir en quatre blocs, presentats i moderats per Enric Enrich i va comptar amb la participació de: Ricardo Urías, global managing director de Forward Media Communications, qui va parlar de l’“Impacte de la societat hiperconectada en les persones”. Rafael Cobo, expert en mindfulness, va explicar “La meditació aplicada als directius” i va acompanyar la seva presentació amb un exemple de meditació, que va realitzar juntament amb tots els assistents.
Seguidament va tenir lloc una taula rodona amb: Roberto Bravo, CEO de Persei consulting; Pilar Viguera, international sales & marketing director del grup Candor-AGS i Efa Rimoldi, co-fundadora de l’Institut Mindful Leading. Els tres van comentar les seves experiències personals dintre de les entitats que treballen on apliquen el seu coneixement del mètode mindfulness.
“El management per valors” va anar a càrrec de Simon Dolan, president & CEO de Gestion, M.D.S. i Toni Massanés, director general de la Fundación Alicia, va parlar de la ”Nutrició per una millor gestió”.
Por últim, Lluís Martínez-Ribes, professor titular d’ESADE, va sintetitzar i exposar les conclusions d’aquesta jornada.
Albert Agustí va clausurar aquest interessant i novedós Seminari, que va plantejar un tema tan diferent a totes les anteriors edicions que sempre havia tractat temes del patrocini i mecenatge.
http://scbcn.com/seminari-2016.html">http://scbcn.com/seminari-2016.html
Visita exposició Philipps Collection
Sport Cultura Barcelona va organitzar una visita privada pels seus socis a CaixaForum a l'exposició: “Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection”.
Phillips Collection, aquest any celebra el seu 95è aniversari, i l’Obra Social “la Caixa” presenta per primera vegada a CaixaForum Barcelona una excepcional selecció de 60 pintures a càrrec de 44 artistes esencials dels dos últims segles: Picasso, Manet, Monet, Degas, VanGogh, Cézanne, Courbet, Matisse, Modigliani, Braque, Pollock, O’Keeffe i Rothko, entre uns altres, que procedeixen del primer museu d’art modern que es va crear a Estats Units.
XI edició Premis Sport Cultura Barcelona, elecció dels guanyadors
En el transcurs d'un dinar celebrat a Monvínic, va tenir lloc la votació dels candidats finalistes a la XI edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.
El jurat va estar format per professionals dels mitjans de comunicació i alguns socis de la nostra entitat, amb els seus vots van decidir els següents guanyadors:
Categoria d’Esport: LAIA SANZ
Categoria de Cultura: JOAN ROCA
Millor Trajectòria: VALENTÍN FUSTER
XI edició Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic
Sport Cultura Barcelona va convocar a tots els membres de l'Assemblea, a la votació dels candidats a la XI Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona en les seves tres categories: Esport, Cultura i Millor Trajectòria.
Els 3 finalistes de les esmentades categories van ser els següents:
Esport: Laia Sanz, Javier Fernández i Leo Messi
Cultura: Joan Roca, Jaume Plensa i La Fura dels Baus
Millor Trajectòria: Valentín Fuster, Plácido Domingo i Miguel Ángel Jiménez
El 9 de març en el transcurs d'un dinar a Monvínic, tindrà lloc la segona volta de votacions per a escollir els guanyadors de cada disciplina.
Visita al Gran Teatre del Liceu
Sport Cultura Barcelona va organitzar una visita privada per als seus socis, als espais més singulars del Teatre del Liceu i un posterior sopar al Cercle del Liceu.
Es van visitar espais públics i tècnics:
Sala - Una sala “alla italiana” impresionant per les seves dimensions, un compendi de tradició i innovació, amb un aforament de 2.292 persones. A arrel de l’incendi de 1994, va ser reconstruïda molt fidelment, en sentit decoratiu, però amb tots els avanços tècnics del segle XX, i inaugurada de nou el 7 d’octubre de 1999.
Backstage i nivell inferior– Acompanyats d’un dels caps d’escenari del Liceu es van recórrer els 5 nivells que existeixen entre l’escenari principal i el nivell inferior. Va explicar detalladament el funcionament de les plataformes que hi ha instal·lades que permeten la alternància de diferents escenaris per als espectacles programats durant la temporada -de dos a tres diferents en una mateixa setmana-
Amb una profunditat per sota de l’escenari de 16m, se situa la planta -5, i allà la instal·lació de l’àrea escènica, on s’emmagatzemen i munten totes les produccions, per després pujar-les i emplaçar-les a l’escenari.
Òculs i torre escènica - Una visió des de les altures de la sala i l’escenari, on es troben les instal·lacions d’il·luminació, les barres de suspensió de decorats i els focus, que assoleixen una perspectiva per sobre de l’escenari d’aproximadament 22m d’alçada.
A l’interior del gran llum del sostre, que presideix la sala envoltada per vuit òculs, hi ha una galeria interior que circumda la mateixa que també va ser recorreguda.
Ambdós espais tècnics del teatre, completament desconeguts al públic, van impressionar al grup de socis que va seguir amb atenció les explicacions de Mireia Ventura, del departament de mecenatge, i de Pablo Huerres, un dels caps d’escenari del Teatre, que els van acompanyar.
Finalitzat aquest itinerari es va accedir al Cercle del Liceu, on es va visitar:
El Saló principal i Rotonda – Alguns dels llocs més representatius del Cercle del Liceu, club privat del 1847, exemple d’interior modernista i en perfecte estat de conservació.
Al finalitzar va tenir lloc un sopar en el mateix Cercle del Liceu.
Concert de Jordi Savall
El Palau de la Música Catalana va convidar als socis d'Sport Cultura Barcelona al concert que va impartir Jordi Savall, violagambista, director d'orquestra i musicòleg, especializat en música antiga.
Savall és una figura cabdal en l'àmbit de la interpretació de música antiga i va estar acompanyat pels millors especialistes en el Barroc Francès: Marc Hantï a la flauta travessera; Manfredo Kraemer, violí; David Plantier, violí; Philippe Pierlot, viola de gamba; Xavier Díaz-Latorre, tiorba i guitarra i Michael Behringer al clavecí, van interpretar una selecció de dos reculls de François Couperin "Les nations i Les concerts royaux".
Considerat una de les personalitats musicals més polivalents, Jordi Savall fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món la música antiga, a més de dedicar-se a la recerca, innovació i creador de nous projectes.
Al llarg de la seva carrera ha enregistrat i editat nombrosos discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, pel que ha estat mereixedor de distincions nacionals i internacionals.
Dinar de Nadal
Amb motiu de la celebració del Nadal i l’arribada del nou any, Sport Cultura Barcelona va oferir un dinar per a tots els seus socis, que es va celebrar en les instal·lacions del Reial Club de Tennis Barcelona.
Va ser una excel·lent ocasió per agrair als 2 patrocinadors i 52 socis que formen l’ Associació el seu constant suport i per celebrar que la nostra entitat continua creixent i donant-se a conèixer en la societat civil barcelonesa.
Va clausurar l’acte Albert Agustí, president de SCBCN des del passat mes de juliol, agraint a tots els assistents la seva activa participació en els esdeveniments organizats durant l’any. Per finalitzar es va lliurar un obsequi a cadascun.
Invitació partit FCBarcelona - Villanovense
El FCBarcelona soci de Sport Cultura Barcelona, va convidar a tots els socis de la nostra entitat al partit de la Copa del Rei, entre el FCBarcelona i el Villanovense.