EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


20-11-2012

Seminari Patrocini

La VI edició del Seminari Patrocini “Cómo hacer de un Limón una Limonada”, organitzat per Sport Cultura Barcelona va tenir lloc a ESADE i la presentació va ser a càrrec d'Eugènia Bieto, Directora General d'ESADE i Manuel Carreras Fisas, President de l'entitat.

Amb ponents de la talla internacional com Paul Meulendijk, vicepresident i cap de patrocini per a Europa de MasterCard, qui  va realitzar una extensa presentació del model de negoci, la marca i el pla estratègic de patrocini que MasterCard porta a terme.

Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell i Núria de Miguel, secretària general de los Amigos Museo del Prado van explicar com aconsegueixen fidelitzar als socis i les acciones que realitzen per a obtenir nous clients o amics i seguidors.

Javier Mancebo, director d’investigació d’Havas Sport & Entertainment va parlar de la importància de la medició de les accions de patrocini.

Clark Winter, patró del MoMA i fundador de Winter Enteprises,  va presentar la filantropia dels grans donants.

Manuel Carreras Fisas, ex president del Círculo Ecuestre, va exposar el cas d’aquest centenari Club i com va ressorgir després de passar un greu període de crisi.

Lluís Martínez-Ribes, professor Titular d’ESADE, va explicar el  Patrocinio des d’altres angles.

Manuel Carreras Fisas va clausurar el Seminari agraint a tots als ponents la seva participació i col·laboració amb Sport Cultura Barcelona.


18-10-2012

1a Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona

La 1ª Edició  del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona ha tingut lloc amb gran èxit de participació al Real Club de Golf El Prat.

La modalitat del Torneig va ser  "Individual Stableford". Al finalitzar el mateix  es va oferir  un dinar-còctel a tots els jugadors i a continuació va tenir lloc el lliurament de premis. La classificació va ser la següent:

SCRATCH                    Javier Frabregat i Mora

HÀNDICAP INFERIOR    Marta Esteve i Cruella

HÀNDICAP SUPERIOR   Inés Fisas i Ayxelà

SÈNIOR                       Mercedes Ortega i Torres                                   

MILLOR BAIXADA DE HÀNDICAP  Inés Fisas i Ayxelà

Una vegada lliurats els trofeus, seguidament es van sortejar els regals aportats pels nostres socis: Fundació DAMM, Freixenet, Vodafone, La Vanguardia, Caprabo, Auto Beltrán, Aston Idiomas en el Mundo, Hospes Hotels, Grupo Planeta, Fundación F. Godia, Fundació Puig y Atlàntida Viatges.


17-07-2012

Visita privada a l'Exposició d'Antoni Tàpies. CAP BRAÇOS CAMES COS

Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona, a una visita privada amb motiu de la exposició ''Antoni Tàpies. Cap braços cames cos''. Va comentar que la fundació té com objectiu principal custodiar l’obra de Antoni Tàpies, organitzar exposicions envers d’ell i renovar la mirada enfront als estereotips; revisar l’època i rellegir el format. Per aquesta exposició s’ha tingut en compte la disposició de les obres penjades i s’ha realitzat una preselecció amb poques obres exposades.

Guiats per Laurence Rassel, la directora de la Fundació, va explicar detalladament l’obra de l’artista centrada en els seus últims 13 anys de treball (realitzada entre els 75 i 89 anys), i el cos com objecte principal. En la mateixa es re descobreix a l’artista, amb unes obres de grans dimensions i formats. Són el testimoniatge de la condició de l’artista que envelleix, limitat pel cos i els sentits però amb un desig incessant de treballar.

La visita va finalitzar en el terrat on està exposada la controvertida escultura “el mitjó”, que havia estat concebuda en l’any 1992 per a la sala oval del MNAC, però que finalment no es va construir. Va ser en el 2010 quan per primera vegada es va exposar en la Fundació Antoni Tapies.L’artista es va interessar per les coses humils, amb l’esmentada escultura posa de manifest “la importància de les coses petites dintre de l’ordre còsmic de l’univers”, així els forats del mitjó ''al•ludeixen als forats negres de l’univers''.


04-07-2012

Visita i dinar privat a la Colonia Güell

Alberto Fernández Díaz, en qualitat de vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona a realitzar una visita per les instal•lacions i equipaments de la Colònia Güell.

Rebuts per Ángel Díaz, Conseller Delegat d’ALS, empresa gestora de la Colònia i la Cripta, es va iniciar el recorregut a l’Església, obra del reconegut arquitecte Gaudí, declarada en el 2005 Patrimoni de la Humanitat. Eusebio Güell, industrial i mecenes, amic d’Antoni Gaudí li va encarregar el projecte de construir una església per la Colònia textil que havia fundat en el municipi de Santa Coloma de Cervelló en el 1890.

Gaudí va realitzar una maqueta que va trigar 10 anys a finalitzar i a partir de llavors va començar la seva construcció al 1908, havia dissenyat una església amb dues naus, inferior i superior amb una altura de 40m però va quedar inacabada, perquè en 1914 la família d’Eusebio Güell, va comunicar a Gaudí que no seguiria finançant les obres.

És una obra innovadora arquitectònicament i integrada en l’entorn, Gaudí va buscar imitar la naturalesa i va jugar molt amb la llum. Els tons i teixidures recorden l’escorça dels pins, les seves columnes inclinades queden en total harmonia amb el bosc. L’interior del temple amb moltes columnes imiten als tronc dels arbres.El disseny dels bancs es va centrar en la comoditat i sempre orientats a l’altar. Les finestres són una explosió de colors molt vius i marcats. En les mateixes es poden distingir formes de flors en les finestres petites i en les grans alguna fa la cua d’un gall dindi i altra recorda les ales d’una papellona.

Gaudí va fer de la Cripta de la Colònia Güell el seu laboratori d’assajos i invents per a aplicar-lo a la Sagrada Família. La jornada va continuar pel nucli urbà, passant pels edificis més singulars i destacats com la fàbrica, l’escola, l’ateneu, etc…Alguns immobles han estat rehabilitats i s’han adaptat per a acollir empreses, principalment del sector serveis


27-06-2012

Visita privada a l'exposició Els Cartells de Barceló

El nostre soci el Reial Cercle Artístic, va inaugurar amb gran èxit, l'exposició ''Els Cartells de Barceló''. Es tracta d'una recopilació de 55 cartells del pintor mallorquí que recull la pràctica totalitat de l'obra cartellista del mundialment reconegut Miquel Barceló.

El crític d’art del Cercle Joan Abelló, va acompanyar als socis de Sport Cultura Barcelona durant el recorregut de la mostra gràfica, reunida cronològicament des dels anys 75/76 fins el disseny del cartell de la última corrida de José Tomás a la Monumental de Barcelona el 2011.


12-06-2012

Assemblea General

La VII Assemblea General es va celebrar a la seu de Sport Cultura Barcelona. Presidida per Manuel Carreras i Fisas, va actuar com a secretari Ramón Agenjo, patró i director de la Fundació Damm. Seguint amb l’ordre del dia preestablert, el President va informar dels socis actuals donant la benvinguda a Aston Idiomas i Conservatori del Liceu incorporats en el segón semestre del 2011.

Es va donar a conèixer l’estat de les comptes anuals i es va aprovar el pressupost corresponent al 2012. També es van revisar els estatuts i van renovar parcialment els membres de la Junta Directiva. L’Assemblea va finalitzar amb un torn de precs i preguntes.


31-05-2012

Conferència: Dels Pirineus a l'Himalaya

Edurne Pasaban va explicar en primera persona la seva experiència com alpinista y va acompanyar la seva exposició mostrant vídeos i fotografies de totes les seves expedicions. Es va iniciar en l’alpinisme a l’apuntar-se a un curs d’escalada i aviat va començar a escalar amb gent molt preparada.

Amb 17 anys va anar per primera vegada als Alps. Un any després ja realitzava ascensions a montanyes de 6.000m com el Cotopaxi i el Chimborazo a Ecuador. Va ser al 1998 quan va viatjar per primera vegada a l’Himalaia, per a intentar un 8.000, concretament el Dhaulagiri, va arribar fins uns 7.500m, però seria 10 anys més tard quan aconseguiria fer el cim.

Després de 2 primers intents, d’arribar al cim de l’Everest, fallits a causa del mal temps, al 1999 per la vessant nord va arribar fins 8.350m i en el 2000 per la cara nord va ascendir fins els 8.600m. Ho va aconseguir per la cara sud al 2001. Enginyera Tècnica Industrial de professió, va decidir deixar de treballar a l’empresa familiar i dedicar-se a l’alpinisme. Un any més tard a la primavera assoliria el seu segon 8.000 el pic del Makalu i a l’octubre el Cho Oyu.

En el 2003 va fer el Lhotse, Gasherbrum II i el Hidden Peak. El 2004 va ser un any molt important en la seva vida, va escalar el K2, després d’arribar al cim, va baixar amb congelacions i va patir amputacions en dos dits dels peus i a partir de aquí el programa de TVE “Al filo de lo Imposible” la va acompanyar i va filmar les seves expedicions.

Va assolir el seu vuitè 8.000 en el 2005 el Nanga Parbat i des de llavors va ser considerada la “himalaista” més important del món a més va ser nomenada “millor esportista espanyola de l’any”. No obstant això, va passar uns mesos difícils al 2006 a arrel d’una depressió, va explicar que la clau per a sortir d’aquesta és un mateix, també va ser gràcies a que va comptar amb molta ajuda i suport de la seva família i amics.

Va ser en el 2007 després d’haver fet el Broad Peak i amb el seu novè 8.000, quan es va proposar el “Desafiament 14x8000m” juntament amb el seu equip de confiança. A la primavera del 2008 va fer el Dhaulagiri i a la tardor el Manaslu, va sumar 11 ochomils. Endesa Energia es converteix en el seu patrocinador al 2009 i afronten l’expedició al Kangchenjunga, de la qual té un record molt dur ja que el descens a partir de 7.400m es va complicar molt degut al fet que va patir una baixada de potasi i no va poder donar un pas més, però gràcies al seu equip i amics que van trigar 2 dies (en lloc de 6 ó 7h) duent-la a coll va aconseguir el seu dotzè vuitmil. Any 2010 el gran repte està a 2 vuitmils de completar la seva gesta i convertir-se en la primera dona de la història en aconseguir-lo però tenen la pressió que Oh Eun-Sun de nacionalitat coreana està a un vuitmil.

Organitzen ambdues expedicions alhora i el 17 d’abril 2010 fan el cim en el Annapurna i un mes més tard el 17 de maig en el Sisha Pangma. Acaba el seu projecte amb el major èxit possible, convertida en la primera dona de la història en assolir els “14x8000m” i és conscient que ha arribat al seu objectiu, gràcies al seu equip i el suport rebut.


30-05-2012

Lliurament Guardons, VII Premis Sport Cultura Barcelona

La cerimònia de Lliurament de la VII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, ha tingut lloc per tercer any consecutiu a l’Antiga Fàbrica de Cerveses Damm. En el transcurs d’un dinar al qual van assistir nombroses personalitats del món de la economia, la cultura i l’esport.

Manuel Carreras Fisas, president de l’entitat va obrir la cerimònia agraint l’assistència a tots els presents, autoritats, guardonats, representants de les diferents institucions i convidats, entre els quals es trobaven Jorge Villavecchia, Sol Daurella, Enric Crous, Pau Guardans, Luis Hernández de Cabanyes, Alberto Ojinaga, Carles Vilarrubí, María Marsans, Ángel Corella, Mercedes Grau, Jordi Cabré.

Després del vídeo històric recopilatori de les anteriors edicions, Enrique Corominas, president del Reial Club Nàutic de Barcelona, va presentar a la premiada en la categoria d’esport, la regatista Anna Corbella, primera dona espanyola que va realitzar la regata transoceànica en solitari (Transat 6,50) i va participar en la Barcelona World Race, volta al món a dos, sense escales, junt amb la britànica Dee Caffari, finalitzant en 6è lloc. A continuació Ignacio García-Nieto, president del Cercle del Liceu va donar a conèixer a la guardonada en la categoria cultural, la internacionalment admirada soprano, Montserrat Caballé, en reconeixement a tota una carrera professional que enguany ha celebrat el 50è aniversari, des de que va pujar per primera vegada a l’escenari del Gran Teatre del Liceu, va recollir el premi personalment i va dedicar unes paraules agraint el mateix. La clausura del Lliurament de Premis 2011 va finalitzar amb unes paraules del secretari general de l’esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau i de la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos.


03-05-2012

Presentació Estudi UEFA Champions League: L'èxit d'una estratègia empresarial i esportiva

El Prof. Sandalio Gómez, President de CSBM i Professor d’IESE, va presentar l’estudi “UEFA Champions League: L’èxit d’una estratègia empresarial i esportiva. Co autor del mateix va explicar l’èxit econòmic i esportiu de l’UEFA, sobre tot a partir de l’any 1992. Va destacar una sèrie de canvis que es van realitzar en aquell any:

• Canvi de logo, imatge i de concepció
• Centralizació de la gestió comercial per part de l’UEFA
• Contractes de TV, principal font d’ingressos
• Els ingressos de TV fora d’Europa es van incrementar molt
• Ingressos per patrocini augmenten considerablement
• Nou impuls estratègic al 1999 que genera un important augment en els ingressos
• En l’àmbit esportiu també s’aconsegueix una major estabilitat amb: número de partits, número de fases i assistència als estadis.
• Es re inverteixen els ingressos amb els Clubs que participen en la competició i les Federacions que estan dintre
• La Final de l’UCL se ha convertit en l’esdeveniment esportiu de major audiència en el món A partir del 2000 el model esportiu i econòmic ja està bé implementat. Giorgio Marchetti, Director de Competicions de l’UEFA, va remarcar que l’UEFA Champions League, es l’esdeveniment esportiu de major èxit amb un clar objectiu: donar suport al desenvolupament del futbol en tota Europa fins a en països com: Israel i Kazajistán… Va comentar que l’UEFA i els Clubs que participen tenen molt bona relació, són molt professionals i el model de negocis és molt bo. Va esmentar que eren moments de grans reptes i un deure per a tot el món controlar les pèrdues econòmiques i obtenir una estabilitat financera. MasterCard és un dels principals patrocinadors de l’UEFA Champions League, Paul Meulendijk, vicepresident i cap de patrocini a Europa va participar com a ponent.

Va explicar els principals motius pels quals patrocinaven aquesta competició:

• L’esport s’ha convertit en negoci i el futbol és l’esport número 1 en el món. Té una referència mundial
• Aporta valor per al seu negoci, la competició dura 9 mesos i té accés a través de la Champions League als Clubs més prestigiosos
• Ofereixen als seus clients la millor plataforma a través de l’esport, els fans volen veure els partits, és un gran entreteniment pel que dóna la possibilitat a MasterCard de promocionar els seus productes a nivell mundial
• L’UEFA té prestigi tant en Europa como en la resta del món per la qual cosa com patrocinador estan molt satisfets de treballar amb ells i els interessa continuar col•laborant junts i seguir construint una sòlida plataforma

Finalment Andoni Zubizarreta, Director de Futbol del FC Barcelona, va subratllar l’emoció i expectativa que genera participar en aquesta competició. El prestigi que li dóna al Club participant i la il•lusió de tots els seus fans. A més del reconeixement i imatge que li aporta al Club i l’avantatge de poder fitxar a grans jugadors quan aquest Club participa habitualment en l’UEFA Champions League.

A continuació va haver un torn de precs i preguntes, moderat per Manuel Carreras i Fisas, que havia presentat i va clausurar aquesta interessant conferència.

 


24-04-2012

L'Esport: el Nou Paradigma de la Gestió de Marca

La VI conferència sobre la Gestió d'Empreses Esportives ha reunit a reconeguts professionals del negoci de l'esport. La presentació i introducció ha estat a càrrec de Maite Fandos, Tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Fernando Soler, Senior Vice President Director Mundial IMG Tenis i d'Antonio Dávila, Professor d'IESE Business School.

Han participat com a ponents: Brad Drewett, CEO de l'ATP, que ha parlat de la situació del món del Tennis a nivell mundial i Serdar Kulcur, Director Barcelona de Turkish Airlines, que ha exposat l'estratègia de patrocini de la companyia que dirigeix. El president del Reial Club de Tennis Barcelona, Albert Agustí ha clausurat aquesta VI Conferència.

Programa Conferencia