EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


Darrers Actes


01-02-2011

Barcelona, present i futur

Manuel Carreras va actuar de moderador i va presentar als tres ponents de l’ interessant dinar-col•loqui, sobre ''Barcelona, present i futur'': Emilio Cuatrecasas, president de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, Pau Guardans, president de In-Hoteles i Carlta Vitzthum, directora de comunicació i relacions externes de Public Interest Oversight Board.

Va obrir el col•loqui l’advocat Emilio Cuatrecasas amb una declaració contundent “Els turistes venen a Barcelona a visitar el que van pagar els nostres avis industrials: la Sagrada Família, la Catedral i les obres de Gaudí”, no obstant això va lloar eloqüentment la ciutat i va explicar amb vehemència com en els anys 70, Barcelona era tota esplendor “la capital catalana era la més important de la Península Ibérica en cultura, en número d’editorials, en teatres, en escoles de negocis… i no hem sabut fer d’això un projecte nacional”, va exposar que la decadència de Barcelona va coincidir amb una data emblemàtica, 1978 el començament de l’Era Democràtica.

Però arrel de les Olimpiades Barcelona va esdevenir molt coneguda a nivell internacional i el turisme es va reactivar i actualment està posicionada com la sisena ciutat Europea. Emilio va concloure el seu parlament oferint set idees perquè Barcelona torni a brillar com antany. Pau Guardans va començar el seu parlament, recordant a tots els assistents com el 1 de gener del 2002, l’empresari Michael Bloomberg va iniciar el seu mandat com alcalde de la ciutat de Nova York en un moment molt complicat tant econòmic com moral a causa de l’atemptat només tres mesos abans.

Bloomberg va posar en mans d’un grup d’experts que trobessin una solució perquè la ciutat resurgís i aquests van estimar que s’havia de recuperar l’activitat turística. Va continuar dient que el turisme a Barcelona no es valora perquè està de moda “és com un recurs natural” “a Barcelona no valorem el turisme perquè no ens ha costat res”. Va fer referència a la situació econòmica actual i va puntualitzar, que el turisme anava raonablement bé en comparació amb la resta, que fins i tot les previsions del 2011 són millors que el 2010, però no obstant això va insistir que”el turisme ha anat bé mentres tot anava malament, però si no actuem, el turisme pot anar molt malament quan la resta vagi bé”.

Segons Pau Guardans, hi han dues raons per reaccionar: una que s’ha de fer una promoció de Barcelona molt més imaginativa, més ambiciosa i que el turista s’impliqui en la cultura. I l’altre factor que l’administració sigui més dinàmica i doni més suport en seguretat, neteja, enllumenat, etc... va finalitzar coincidint amb l’anterior ponent en que la societat civil hauria d’obrir-se i va donar un missatge positiu que “Barcelona té totes les condicions d’èxit, i que el despertar és molt important i ens hem d’esforçar”. Carlta Vitzhum, nascuda a Nova York i experiodista, que actualment viu a Madrid, va tancar el col•loqui donant la seva visió personal de Barcelona, explicant sobre la seva primera visita a l’any 1992 en l’època d’excorresponsal “The Wall Street Journal”… va quedar molt impresionada i la seva percepció de la ciutat va ser molt positiva… “al descubrir Barcelona en el 1992 vaig aprendre que teníen una cultura oberta i amb visió de futur”. Actualment el vincle que té amb la ciutat és només com turista i li preocupa el tema de la massificació del turisme low cost i tampoc capta l’esperit i el missatge que avui en dia vol transmetre Barcelona… no he sabut quin missatge volia donar la ciutat… ara, si fos periodista, no sé sobre qué escriuria per vendre Barcelona: del Barça?, dels seus chefs?...

L’ acte amb gran èxit de convocatòria i participació va finalitzar amb un torn de preguntes.


08-11-2010

Impressions d'un Rodatge

Sport Cultura Barcelona ha co organitzat amb el Reial Club de Tennis Barcelona un sopar-col•loqui amb Carles Bosch, director i guionista de la pel•lícula-documental “Bicicleta, Cullera, Poma” i la Dra. Susana Fernández. La presentació a càrrec de Manuel Carreras i Albert Agustí, van obrir l’acte i van introduir als esmentats ponents.

El director i guionista va oferir una interessant explicació, com va sorgir la idea de la pel•lícula-documental, a partir d’una proposta de la família de Pasqual Maragall i com es va convèncer tant a la família com l’entranyable Pasqual Maragall, que tenia que ser un documental i ell l’únic protagonista. Paral•lelament en aquest es mostren 3 casos; a Holanda, India i U.S.A. per a extrapolar que el tractament de l’alzheimer és el mateix en tot el món. Va desvetllar com va sorgir el títol, anècdotes curioses i divertides com van transcòrrer més de dos anys de rodatge, vinculats i propers a Pasqual Maragall i la seva família dels quals es va desfer en elogis!

Considerant a tots extraordinaris i que gràcies al carácter del protagonista la feina de construir una pel•lícula-documental partint de zero, sense guió i guiant-se tan sols amb la intuició del dia a dia aconsegueix ser un testimoni excepcional. Per a Carles Bosch, ara el gran repte és internacionalitzar “Bicicleta, Cullera, Poma”, va destacar la importància de que és projecti a U.SA. i la resta del món. Això farà que l’objectiu de divulgar el creixement exponencial de l’enfermetat de l’alzheimer, es compleixi.

La Dra. Susana Fernández, neuróloga, va parlar de l’enfermetat de l’alzheimer des d'un primer diagnóstic, els símptomes neurológics (diferents estadis), edad mitja dels afectats, el tractament, prevenció amb la detecció precoç i exercici de la memòria i l’activitat intel•lectual, etc… A continuació els assistents van realitzar preguntes als ponents.


27-10-2010

Barcelona World Race: Dues dones en un món d'homes

La conferència co organitzada per GAES i Sport Cultura Barcelona ha contat amb la participació de Pere Alcober, delegat delegat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB); Antonio Gassó, conseller delegat de GAES Centres Auditius; Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona; i les regatistes de la BWR Anna Corbella, co skipper del GAES i Gerard Marín, co skipper del Fòrum Marítim Català.

Natalia Via-Dufresne, bimedallista olímpica, també ha participat en aquest acte. A manera d’entrevista, realitzada per l’Antonio Gassó, i amb imatges del baixell i les seves patrones acompanyant, l’Anna va anar donant resposta i desvetllant com s’han estant preparant físicament i psicológicament per afrontar aquest gran repte i va remarcar la importància del treball en equip. Tal i com va puntualitzar no havia desavantatges encara que fossin les dues úniques dones perquè va deixar molt clar que és un esport molt tècnic i textualment va expressar “el mar no enten de sexes. En una regata com aquesta entren en joc molts factors per tant és indiferent si ets home o dona”. Tot i això no deixa de ser un fet històric per la navegació, já que és la primera vegada que participen dues dones en aquesta competició.

La Barcelona World Race, és l’única volta al món a vela a dos i sense escales ni assistències, sortirà de Barcelona el proper 31 de desembre a les 12 hores. Es preveu que les 15 embarcacions participants triguin uns 3 mesos a completar les 25.000 milles nàutiques de la prova.


14-09-2010

Lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009

La cinquena edició del lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2009 va tenir lloc a l'Antiga fàbrica de Cerveses Damm. L'acte va començar amb un aperitiu a la sala de màquines d'aquesta antiga fàbrica Damm que va coincidir amb la inauguració de la mateixa.

Manuel Carreras va obrir la cerimònia agraint l'assistència dels guardonats i convidats així com institucions presents i a l'Alcalde de Barcelona, qui va presidir l'esdeveniment. Seguidament va dedicar unes paraules en homenatge a qui va ser el nostre President d'Honor durant 5 anys, Juan Antonio Samaranch acompanyat d'un video amb imatges dels actes que va participar activament. Va presentar el Premi Sport Cultura Barcelona a la Cultura atorgat al Festival Castell de Peralada i Joaquín Calvo va ser l'encarregat d'explicar els motius de l'atorgament; un Festival que conta amb 24 edicions i amb un reconeixement musical en tot el món. És va passar un video amb imatges cedides pel Festival Castell de Peralada.

L'Alcalde, Jordi Hereu va lliurar el premi a Carmen Mateu de Suqué. A continuació és va anunciar el Premi Sport Cultura Barcelona a l'Esport i la seva guanyadora l'alpinista Edurne Pasaban. El Dr. Josep A. Pujante va presentar la guardonada i va destacar la seva personalitat i assoliments al ser la primera dona a aconseguir coronar els 14 vuitmils. És va oferir un video amb imatges de les seves expedicions cedides per Al Filo de lo Impossible i per Ferran Latorre (membre del seu equip d'expedició). Edurne Pasaban va recollir el premi personalment que va rebre de mans de l’Alcalde Jordi Hereu.

Finalitzada la cerimònia va transcòrrer un dinar amb tots els convidats i l'esdeveniment va arribar al seu final amb unes paraules de l'Alcalde, Jordi Hereu.


14-09-2010

Assemblea General de Socis Sport Cultura Barcelona

La cinquena Assemblea General de Socis va tenir lloc a les instal·lacions de l'Antiga fàbrica de Cerveses Damm. Va contar amb la participació de la majoria dels membres que la componen i en el transcurs de la mateixa, és van tractar diferents temes de l'ordre del dia.

Es van presentar noves propostes d'esdeveniments i es va donar la benvinguda als nous socis.


30-06-2010

Dinar privat amb l'Excel·lentíssim Senyor Jordi Hereu, alcalde de Barcelona

El 30 de juny els socis de Sport Cultura Barcelona, van tenir l’honor de compartir un dinar privat amb l’Excm. Sr. Jordi Hereu i Boher, Alcalde de Barcelona, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana.

Manuel Carreras, president de l’entitat va expresar unes paraules d’agraïment i benvinguda a l’Alcalde qui va agrair també l’haver estat convidat al mateix temps que va felicitar a Sport Cultura Barcelona per la seva trajectòria i objectiu de fomentar la cultura i l’esport, considerant ambdues disciplines essencials per l’evolució, el creixement i la projecció de la ciutat de Barcelona per configurar-se com una gran capital del Sur d’Europa.

El dinar va finalitzar amb un torn de precs i preguntes, els socis van tenir l’oportunitat de realitzar consultes sobre temes d’actualitat que envolten la ciutat de Barcelona


22-06-2010

Presentació Estudi: Neurones, Sport i Cultura - Introduccióna las bases Biològiques de l'Esport i la Cultura

Estudi encarregat per Sport Cultura Barcelona i realitzat per David de Lorenzo (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida - IRB Lleida), amb la col·laboració de Lluís Martínez-Ribes (professor titulat del departament de màrketing d'ESADE i consultor soci de m+f=!).

L'informe tracta sobre les bases biològiques de l'activitat esportiva i cultural i conclou amb una introducció al neuromarketing, aplicat a les entitats esportives i culturals.

Neuronas, Deporte y Cultura


27-05-2010

Seminari Patrocini, formes de finançar una causa (cultural, social i esportiva)

El Seminari Patrocini va ser obert per Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona junt amb el Dr. Enric Julià, director General de l'Institut Químic Sarrià (IQS), qui va fer una presentació del nou projecte d'ampliació d'aquesta entitat.

El format va constar de tres blocs, el primer “Criteris de selecció del destí del Patrocini” va ser a càrrec de dos ponents: Ricard Valls (soci fundador de l’Associació Espanyola de Fundraising i tresorer de l’Associació Europea de Fundraising) i Ramon Agenjo (secretari general de S.A. Damm i Patró Director de la Fundació Damm).

Van estar acompanyats d’un presentador-conductor: Enric Enrich (advocat especialista en Drets de Propietat Intel•lectual i Imatge). Va començar Ricard Valls, la seva presentació tenia un objectiu clar: “s’ha d’identificar les tendències de les empreses al decidir les seves accions de patrocini en l’actual entorn econòmic”. Seguidament Ramon Agenjo va fer una exposició centrada en el Grup Damm, des de la seva constitució i orígens fins a l’actualitat. Enric Enrich va tancar la primera part del Seminari.

El segon bloc va tractar el “Crowdfunding i Micropatrocinadors. Comunicar una causa.” amb el ponent: Rafael Vilasanjuan (subdirector del CCCB i responsable de la candidatura de la Fundació de Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau). Va parlar del crowdfunding i va centrar-se en la seva causa: Presentar el projecte de la Fundació Vicente Ferrer al Nobel de la Pau 2010. Va acompanyar la seva exposició amb el video original que s’ha entregat per presentar la candidatura. Lluís Martínez-Ribes, professor titular d’Esade va moderar i tancar aquest segon bloc.

El tercer i últim bloc és va parlar de l’Armonització d’interesos públics i privats en el patrocini. El Patrocini multinacional. Amb els ponents: Juan Ignacio Vidarte i Joan Llinares. Juan Ignacio Vidarte, director del Guggenheim Bilbao, va exposar el concepte i el projecte del Museu, la seva estreta relació amb la ciutat de Bilbao. L’efecte que el Museu Guggenheim Bilbao ha tingut com a factor de suport a la configuració d’una metròpolis del futur. L’última ponència va ser a càrrec de Joan Llinares, Director General del Palau de la Música. Va situar el mecenatge i el patrocini com a foment de la cultura, de les arts, ciències i l'esport. Enric Enrich va moderar i tancar el tercer bloc donant pas a Martí Saballs, Subdirector de l'Expansión que va ser l’encarregat de oferir les conclusions, amb un resum dinàmic i personal.

El Seminari Patrocini va ser clausurat per la Dra. Esther Giménez-Salinas, rectora de l’Universitat Ramon Llull, qui va agrair haver estat convidada i va fer una reflexió a nivell general de l’actualitat de l’Estat Espanyol.


11-05-2010

Dinar-Col·loqui amb Jaume Ferrer i Graupera

Sport Cultura Barcelona conjuntament amb el Círculo Ecuestre va organitzar un dinar-col•loqui en aquest selecte i centenari club d’empresaris amb Jaume Ferrer Graupera, Vicepresident (àrea de patrimoni) del F.C. Barcelona. Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona, va presentar a Jaume Ferrer, precandidat a la Presidencia del F.C. Barcelona, eleccions que tindran lloc el proper 13 de juny, presentarà la seva dimissió i amb ell tots els directius que l’acompanyaran en la seva campanya electoral, el 24 de maig.

L’actual Vicepresident va iniciar la presentació del seu programa, emfatitzant l’experiència dels últims anys i va deixar clar la continuació del mateix model! Va expressar: “el nostre model serà l’actual, el mateix que ens ha permès guanyar sis títols en una temporada. El que funciona bé ha de continuar, no has que tocar-lo, perquè corres el risc d’espatllar-lo”.Va parlar d’altres eixos del programa i va assegurar que “garantim la continuïtat d’aquest model esportiu i del futbol base del nostre club per consolidar al F.C. Barcelona com a referent mundial de la cantera” i va destacar la figura de Pep Guardiola de qui va comentar que era “home clau per a mantenir viu aquest model i aquesta forma d’entendre el club”.

Del projecte econòmic va fer referència a l’any 2003, quan va arribar al Club “no havia diners ni per a pagar les fitxes, es va solventar i avui el F.C. Barcelona ha sabut internacionalitzar-se i presentar una facturació superior al Manchester United, que fa set anys doblegava la nostra”. I finalment va esmentar el projecte “Foster” del qual va comentar que s’ha de revisar “només hi ha una maqueta; si guanyem, es farà una reforma amb sentit comú i sense fer unes despeses sumptuoses”.


05-05-2010

Dinar-Col·loqui privat amb Joan Puigcercós, President d'Esquerra Republicana de Catalunya

Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya, convidat per Manuel Carreras, President de Sport Cultura Barcelona, va presidir un dinar amb els seus socis, que va tenir lloc en el Reial Club de Tennis Barcelona, el passat 5 de maig.

El dinar-col•loqui va ser privat, durant el mateix es va mantenir un interessant diàleg entre el polític i els nostres socis, principalment empresaris i Presidents dels Clubs més representatius de la ciutat.

Aquest va transcòrrer d’una manera distesa i el Sr. Puigcercós va exposar la seva particular visió de Catalunya i com a protagonista principal la ciutat de Barcelona.