EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


18-10-2021

Arrenca el IX Quadrangular Sport Cultura Barcelona

El dilluns 18 d’octubre començarà el IX Torneig Quadrangular Sport Cultura Barcelona 2021, el calendari del qual és el següent:

Dilluns 18 d’octubre, al Club de Golf Sant Cugat.
Dimarts 26 d’octubre, al Real Club de Golf El Prat.
Dilluns 15 de novembre, al Club de Golf Terramar.
Dilluns 29 de novembre, al Club de Golf Llavaneras.

La modalitat de joc, igual que a les anteriors edicions, serà Fourball Match Play Handicap, i jugaran 9 parelles per club, és a dir, un total de 72 jugadors.Darrers Actes


30-06-2010

Dinar privat amb l'Excel·lentíssim Senyor Jordi Hereu, alcalde de Barcelona

El 30 de juny els socis de Sport Cultura Barcelona, van tenir l’honor de compartir un dinar privat amb l’Excm. Sr. Jordi Hereu i Boher, Alcalde de Barcelona, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana.

Manuel Carreras, president de l’entitat va expresar unes paraules d’agraïment i benvinguda a l’Alcalde qui va agrair també l’haver estat convidat al mateix temps que va felicitar a Sport Cultura Barcelona per la seva trajectòria i objectiu de fomentar la cultura i l’esport, considerant ambdues disciplines essencials per l’evolució, el creixement i la projecció de la ciutat de Barcelona per configurar-se com una gran capital del Sur d’Europa.

El dinar va finalitzar amb un torn de precs i preguntes, els socis van tenir l’oportunitat de realitzar consultes sobre temes d’actualitat que envolten la ciutat de Barcelona


22-06-2010

Presentació Estudi: Neurones, Sport i Cultura - Introduccióna las bases Biològiques de l'Esport i la Cultura

Estudi encarregat per Sport Cultura Barcelona i realitzat per David de Lorenzo (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida - IRB Lleida), amb la col·laboració de Lluís Martínez-Ribes (professor titulat del departament de màrketing d'ESADE i consultor soci de m+f=!).

L'informe tracta sobre les bases biològiques de l'activitat esportiva i cultural i conclou amb una introducció al neuromarketing, aplicat a les entitats esportives i culturals.

Neuronas, Deporte y Cultura


27-05-2010

Seminari Patrocini, formes de finançar una causa (cultural, social i esportiva)

El Seminari Patrocini va ser obert per Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona junt amb el Dr. Enric Julià, director General de l'Institut Químic Sarrià (IQS), qui va fer una presentació del nou projecte d'ampliació d'aquesta entitat.

El format va constar de tres blocs, el primer “Criteris de selecció del destí del Patrocini” va ser a càrrec de dos ponents: Ricard Valls (soci fundador de l’Associació Espanyola de Fundraising i tresorer de l’Associació Europea de Fundraising) i Ramon Agenjo (secretari general de S.A. Damm i Patró Director de la Fundació Damm).

Van estar acompanyats d’un presentador-conductor: Enric Enrich (advocat especialista en Drets de Propietat Intel•lectual i Imatge). Va començar Ricard Valls, la seva presentació tenia un objectiu clar: “s’ha d’identificar les tendències de les empreses al decidir les seves accions de patrocini en l’actual entorn econòmic”. Seguidament Ramon Agenjo va fer una exposició centrada en el Grup Damm, des de la seva constitució i orígens fins a l’actualitat. Enric Enrich va tancar la primera part del Seminari.

El segon bloc va tractar el “Crowdfunding i Micropatrocinadors. Comunicar una causa.” amb el ponent: Rafael Vilasanjuan (subdirector del CCCB i responsable de la candidatura de la Fundació de Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau). Va parlar del crowdfunding i va centrar-se en la seva causa: Presentar el projecte de la Fundació Vicente Ferrer al Nobel de la Pau 2010. Va acompanyar la seva exposició amb el video original que s’ha entregat per presentar la candidatura. Lluís Martínez-Ribes, professor titular d’Esade va moderar i tancar aquest segon bloc.

El tercer i últim bloc és va parlar de l’Armonització d’interesos públics i privats en el patrocini. El Patrocini multinacional. Amb els ponents: Juan Ignacio Vidarte i Joan Llinares. Juan Ignacio Vidarte, director del Guggenheim Bilbao, va exposar el concepte i el projecte del Museu, la seva estreta relació amb la ciutat de Bilbao. L’efecte que el Museu Guggenheim Bilbao ha tingut com a factor de suport a la configuració d’una metròpolis del futur. L’última ponència va ser a càrrec de Joan Llinares, Director General del Palau de la Música. Va situar el mecenatge i el patrocini com a foment de la cultura, de les arts, ciències i l'esport. Enric Enrich va moderar i tancar el tercer bloc donant pas a Martí Saballs, Subdirector de l'Expansión que va ser l’encarregat de oferir les conclusions, amb un resum dinàmic i personal.

El Seminari Patrocini va ser clausurat per la Dra. Esther Giménez-Salinas, rectora de l’Universitat Ramon Llull, qui va agrair haver estat convidada i va fer una reflexió a nivell general de l’actualitat de l’Estat Espanyol.


11-05-2010

Dinar-Col·loqui amb Jaume Ferrer i Graupera

Sport Cultura Barcelona conjuntament amb el Círculo Ecuestre va organitzar un dinar-col•loqui en aquest selecte i centenari club d’empresaris amb Jaume Ferrer Graupera, Vicepresident (àrea de patrimoni) del F.C. Barcelona. Manuel Carreras, president de Sport Cultura Barcelona, va presentar a Jaume Ferrer, precandidat a la Presidencia del F.C. Barcelona, eleccions que tindran lloc el proper 13 de juny, presentarà la seva dimissió i amb ell tots els directius que l’acompanyaran en la seva campanya electoral, el 24 de maig.

L’actual Vicepresident va iniciar la presentació del seu programa, emfatitzant l’experiència dels últims anys i va deixar clar la continuació del mateix model! Va expressar: “el nostre model serà l’actual, el mateix que ens ha permès guanyar sis títols en una temporada. El que funciona bé ha de continuar, no has que tocar-lo, perquè corres el risc d’espatllar-lo”.Va parlar d’altres eixos del programa i va assegurar que “garantim la continuïtat d’aquest model esportiu i del futbol base del nostre club per consolidar al F.C. Barcelona com a referent mundial de la cantera” i va destacar la figura de Pep Guardiola de qui va comentar que era “home clau per a mantenir viu aquest model i aquesta forma d’entendre el club”.

Del projecte econòmic va fer referència a l’any 2003, quan va arribar al Club “no havia diners ni per a pagar les fitxes, es va solventar i avui el F.C. Barcelona ha sabut internacionalitzar-se i presentar una facturació superior al Manchester United, que fa set anys doblegava la nostra”. I finalment va esmentar el projecte “Foster” del qual va comentar que s’ha de revisar “només hi ha una maqueta; si guanyem, es farà una reforma amb sentit comú i sense fer unes despeses sumptuoses”.


05-05-2010

Dinar-Col·loqui privat amb Joan Puigcercós, President d'Esquerra Republicana de Catalunya

Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya, convidat per Manuel Carreras, President de Sport Cultura Barcelona, va presidir un dinar amb els seus socis, que va tenir lloc en el Reial Club de Tennis Barcelona, el passat 5 de maig.

El dinar-col•loqui va ser privat, durant el mateix es va mantenir un interessant diàleg entre el polític i els nostres socis, principalment empresaris i Presidents dels Clubs més representatius de la ciutat.

Aquest va transcòrrer d’una manera distesa i el Sr. Puigcercós va exposar la seva particular visió de Catalunya i com a protagonista principal la ciutat de Barcelona.


26-04-2010

La moda, entre el negoci i el glamour; Com el luxe pot seguir sent una indústria en temps de crisi

Sport Cultura Barcelona juntament amb el Círculo Ecuestre van organitzar una taula rodona que va tenir lloc en aquest club. Manuel Carreras va presentar als participants: 

Màrius Carol : Periodista i escriptor 
Luis Sans: President de Santa Eulalia 
José Luis Nueno: Professor d'IESE - Expert en marques 

Luis Sans va començar la seva explicació sobre aquest tema tan d’actualitat, va exposar la seva particular visió basada en la seva extensa experiència professional i va oferir les seves opinions personales sobre la moda marcada per la crisi actual. 

Màrius Carol va actuar principalment com a moderador i les seves intervencions va estar acompanyades de vàries cites literàries. 

El Professor José Luis Nueno va aportar dades econòmiques comparant aquest any de crisi amb els anteriors i al mateix temps com a expert en marques va explicar com la crisi afectava. Va lloar també les marques que habien sabut reinventar-se i plantar cara a una situació adversa. 

Els tres van coincidir en que en un període tan difícil hi ha que ser positiu i trobar noves fórmules a més d’estar atent als mercats emergents. 

El col•loqui caracteritzat per el sentit de l’humor de tots els seus participants, va finalitzar amb un torn de precs i preguntes.


23-03-2010

Elecció dels V Premis Sport Cultura Barcelona

Sport Cultura Barcelona, ha organitzat en el transcurs d'un esmorzar en el Reial Club Nàutic Barcelona, la segona fase de l'elecció dels cinquès premis, en les seves dues categories: Cultura i Esport. Els membres de l'Assemblea han format el jurat i han votat les tres propostes que van quedar finalistes en la primera fase que va tenir lloc el 16 de març a l'Hotel Mandarin Oriental. Els guanyadors de la V edició han estat: Categoria de Cultura: FESTIVAL CASTELL DE PERALADA Categoria d'Esport: EDURNE PASABAN L'entrega dels guardons es preveu que sigui a finals de maig o principis de juny.


16-03-2010

Jurat Premis Sport Cultura Barcelona 2009

El 16 de març ha tingut lloc a l'Hotel Mandarin Oriental, en el transcurs d'un dinar la preselecció dels candidats a la cinquena edició dels Premis Sport Cultura Barcelona en les dues categories: Cultura i Esport. Aquesta primera fase ha estat formada per un comitè tècnic, integrat per 7 socis de l'Associació i 6 periodistes especialitzats.

Cada participant va proposar una sèrie de candidats per cada categoria: Total candidats presentats en l'àmbit de Cultura van ser 30, els 3 finalistes escollits per majoria absoluta: 1.- Caixa Fórum 2.- Festival Castell de Peralada 3.- Miquel Barceló En esport és van presentar 18 i els 3 finalistes seleccionats van ser: 1.- Pep Guardiola 2.- Kilian Jornet 3.- Edurne Pasabán

La segona fase s'ha convocat pel proper 23 de març i els socis de Sport Cultura Barcelona votaran als candidats finalistes per escollir al guanyador dels cinquès Premis.


11-02-2010

Dinar amb l'Hble. Sr. Xavier Trias i Vidal de Llobatera

El passat 11 de febrer, l’Hble. Sr. Xavier Trias, President i la Sra. Maite Fandos, Regidora-Presidenta de la Comissió de Cultura, Educació i Menester Social del Grup Municipal de CIU, van tenir una trobada amb els socis de Sport Cultura Barcelona, entre els quals estaven el Sr. Sebastià Salvadó, President del RACC, el Sr. Albert Agustí, President del Reial Club de Tenis Barcelona, el Sr. José Martínez-Rovira, Vicepresident d’Havas Media, el Sr. Mariano Puig, President de la Fundación Puig, el Sr. Ricardo García Jáudenes, Director de Inversis Banco Catalunya, etc… Durant un dinar que va tenir lloc a la seu del Reial Club de Polo Barcelona, i va contar amb la presència del seu President el Sr. Juan A. Calzado. Es va mantenir un col•loqui molt interessant, sobre els temes més actuals que envolten a la ciutat de Barcelona i la seva perspectiva de futur. El Sr. Trias va opinar i va conversar amb els assistents, directius d’importants empreses i Presidents dels més presigiosos Clubs de Barcelona.


01-12-2009

La Solidaritat en la muntanya; fins a l'últim moment

El 1 de desembre ha tingut lloc al CEC, una taula rodona sobre el món del muntanyisme, amb els ponents: Sebastián Álvaro; creador i director des del seu naixement fins finals del 2008 del programa ''Al Filo de lo Imposible'' de RTVE2.

El programa ha rebut nombrosos guardons durant els més de 25 anys d'activitat. Ha dirigit més de 150 expedicions i realitzat més de 300 documentals. Ferran Latorre; alpinista, fotògraf i càmara, periodista de viatges, càmara i des de 1998 ha participat en el programa ''Al Filo de lo Imposible'' de RTVE2. Valentín Giró; Llicenciat en ciències empresarials i MBA per ESADE, compagina la seva carrera professional amb l’alpinisme. Ha col·laborat amb el programa “Al Filo de lo Impossible” de RTVE2. El moderador: Dr. Josep Antón Pujante; President del Panathlon Club Internacional de Barcelona, metge i destacat esportista del montanyisme mundial, posseïdor dels denominats, Seven Summit, nom que identifica el haver coronat els cims més alts dels cinc continents i les zones polars, així com les illes més altes dels cinc continents. A més és autor de 12 llibres.

Els tres experts muntayencs van parlar de les seves experiències en les diferents expedicions a les que han assolit els cims dels 8.000 més prestigiosos del món. Dels accidents que es produïxen a l’intentar-lo, dels rescats extrems i el factor clau “la solidaritat” prioritzant el valor de la vida d’un company encara arriscant la pròpia. L’intens debat va estar acompanyat d’imatges úniques dels tres participants, les seves opinions personals al respecte i les experiències viscudes, sempre como a principal protagonista “la solidaritat”.