EXCLUSIU SOCIS

Propers actes


20-02-2025

XIX Edició dels Premis Sport Cultura Barcelona. Jurat tècnic

El proper 20 de febrer es reuniran els membres del jurat tècnic dels Premis Sport Cultura Barcelona 2024, format per professionals dels mitjans de comunicació i socis de l'entitat, qui decidiran els finalistes d'aquesta propera XIX edició.

 

Darrers Actes


12-04-2013

Visita a la drassana Marina Barcelona 92 i dinar al Club Natació Barcelona

Jorge Ventosa Garí, president de Marina Barcelona 92, empresa sòcia de Sport Cultura Barcelona, va convidar als socis de l'entitat a una visita privada a les instal·lacions de la drassana, especialitzada en la rehabilitació d'iots de gran eslora.

MB 92, amb una superfície de 76.000m2, és una de les majors drassanes del Mediterrani. Ofereix un servei únic; compten amb equips de gran capacitat i d’última tecnologia i és un dels primers del món dedicat exclusivament al sector del Mega iot.

Al finalitzar la visita va tenir lloc un dinar al Club Natació Barcelona.


11-02-2013

VIII edició Premis Sport Cultura Barcelona. Elecció guanyadors

En el transcurs d'un esmorzar a la seu del nostre soci FC Barcelona, ha tingut lloc la votació per a escollir als guardonats de la VIII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona, en las categorias de: Cultura, Esport i Millor Trajectòria.

Aquesta segona fase en la qual han participat els membres de l'Assemblea de Sport Cultura Barcelona han quedat guanyadors:

Cultura: Baronessa Thyssen 

“Per la seva gran tasca de mecenatge i la seva col·lecció d’obres d’art que traspassa fronteres”. El Museu Thyssen celebra el seu XX Aniversari"

Esport: Kilian Jornet

“Per ser irrepetible com a atleta, escalant muntanyes a una velocitat de vertigen i que no té rival. Ha començat a coronar els vuit “ochomiles” del planeta, somni que coronarà a l’Everest"

Millor Trajectòria: Vicente del Bosque

“Per haver obtingut grans èxits com a entrenador de la selecció espanyola de futbol; una Copa del Món i una Eurocopa

Els tres candidats en les seves respectives categories han estat vencedors per majoria.

La Cerimònia dels Premis es preveu tingui lloc durant el primer semestre d'enguany.


23-01-2013

Més enllà del límit: del nivell del mar a 8.000 metres

En aquesta segona conferència en la qual participaven de nou navegant i alpinista, va ser l’Anna Corbella qui va presentar al Ferran Latorre.

Ferran Latorre, expert escalador i alpinista, fotògraf, càmera i periodista de viatges (guanyador al 2008 i 2011 del premi periodisme de muntanya atorgat pel Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló) amb un gran bagatge professional; ha estat càmera d’alçada durant dotze anys pel programa "Al Filo de lo Imposible" i ha col·laborat en programes del circuit català de TVE, TV3 i Canal 33.

Va projectar el seu darrer documental, en el qual recull les seves expedicions a l’Everest per la cara nord i sense oxigen (maig 2012), cim que no va poder assolir perquè a l’arribar al C3 es va trobar amb un sherpa d'altra expedició, en molt mal estat i va prendre la  decisió de medicar-lo i acompanyar-lo en el descens, desestimant el seu objectiu de fer cim.

I al juliol 2012, la dura però triomfant ascenció al Gasherbrum II, va estar marcada pel mal temps i va aconseguir arribar al cim in extremis. Durant el descens  va caure en una esquerda de 15m, i sortosament va sortir il·lès.

Ferran Latorre, persona polivalent, duu ell mateix, l’equip complet per a  filmar les expedicions, editar-les i pujar-les al seu vídeoblog.

Té un objectiu: ser el primer català en aconseguir els 14 vuit mils i un repte proper: el cim de l’Everest sense oxigen.

Al final de la xerrada els assistents van poder gaudir de la seva magnífica exposició fotogràfica, on queden reflexades amb espectaculars imatges les seves vivències.


22-01-2013

Jurat Tècnic VIII Premis Sport Cultura Barcelona

El Jurat Tècnic format per socis de Sport Cultura Barcelona i   professionals del món dels mitjans de comunicació s'han reunit per a realitzar la preselecció de candidatures als VIII Premis Sport Cultura Barcelona en les categories de: esport, cultura i millor trajectòria.

En la categoria d'Esport, d'entre els veintidós precandidats presentats, han estat escollits:

Killian Jornet

Mireia Belmonte

Vicente del Bosque

La disciplina de Cultura, ha comptat amb 23 precandidats, i els seleccionats són:

Baronessa Thyssen

Juan Antonio Bayona

El Tricicle

Enguany s'ha afegit la categoria de Millor Trajectòria esportiva/cultural, han quedat finalistes:

Masia FC Barcelona                                             

Ferran Adrià / Juli Soler                                        

Vicente del Bosque

La segona fase i final a la qual s'han convocat a tots els membres de l'Assemblea de Sport Cultura Barcelona, tindrà lloc el proper dilluns 11 de febrer al FC Barcelona. Es realitzaran les votacions per conèixer els guanyadors dels Premis en les tres esmentades categories.

 

 


16-01-2013

Més enllà del límit : Del nivell del mar a 8.000 metres

El Ferran Latorre, alpinista va presentar l'Anna Corbella qui va fer una introducció al seu documental rodat durant la seva competició en la Barcelona World Race.

De professió veterinària, va fer un breu resum de com es va iniciar en el món de la navegació, va conèixer el seu sponsor GAES i va sorgir la proposta de participar junt amb la Dee Caffari com l'única tripulació femenina en l'esmentada volta al món a dos sense escales.

El documental d'una hora de duració, va començar al Port de Barcelona amb la sortida el 31 de desembre 2010 i resumeix l'experiència que van viure junt amb la co-skipper Dee Caffari durant els 102 dies que va durar la cirncunnavegació del planeta.

Queden reflexades les seves vivències, els bons moments, els durs i els extrems viscuts durant la navegació i l'alegria d'haver finalitzat en sisena posició.

 


27-11-2012

Presentació Prensa al Palau de la Música Catalana

Sport Cultura Barcelona ha sol·licitat a l'Alcalde de Barcelona, que tingui a bé tramitar que l'actual Avinguda de l'Estadi de la nostra ciutat, passi a denominar-se Avinguda Joan Antoni Samaranch.

Tots els socis de l'entitat han donat el suport a aquesta iniciativa, signant un document amb l'esmentada sol·licitud, avui 27 de novembre ha tingut lloc un dinar, a la Sala Mirador del Palau de la Música Catalana amb diferents medis de comunicació per presentar-els-hi la proposta.

 


20-11-2012

Seminari Patrocini

La VI edició del Seminari Patrocini “Cómo hacer de un Limón una Limonada”, organitzat per Sport Cultura Barcelona va tenir lloc a ESADE i la presentació va ser a càrrec d'Eugènia Bieto, Directora General d'ESADE i Manuel Carreras Fisas, President de l'entitat.

Amb ponents de la talla internacional com Paul Meulendijk, vicepresident i cap de patrocini per a Europa de MasterCard, qui  va realitzar una extensa presentació del model de negoci, la marca i el pla estratègic de patrocini que MasterCard porta a terme.

Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell i Núria de Miguel, secretària general de los Amigos Museo del Prado van explicar com aconsegueixen fidelitzar als socis i les acciones que realitzen per a obtenir nous clients o amics i seguidors.

Javier Mancebo, director d’investigació d’Havas Sport & Entertainment va parlar de la importància de la medició de les accions de patrocini.

Clark Winter, patró del MoMA i fundador de Winter Enteprises,  va presentar la filantropia dels grans donants.

Manuel Carreras Fisas, ex president del Círculo Ecuestre, va exposar el cas d’aquest centenari Club i com va ressorgir després de passar un greu període de crisi.

Lluís Martínez-Ribes, professor Titular d’ESADE, va explicar el  Patrocinio des d’altres angles.

Manuel Carreras Fisas va clausurar el Seminari agraint a tots als ponents la seva participació i col·laboració amb Sport Cultura Barcelona.


18-10-2012

1a Edició del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona

La 1ª Edició  del Torneig de Golf Sport Cultura Barcelona ha tingut lloc amb gran èxit de participació al Real Club de Golf El Prat.

La modalitat del Torneig va ser  "Individual Stableford". Al finalitzar el mateix  es va oferir  un dinar-còctel a tots els jugadors i a continuació va tenir lloc el lliurament de premis. La classificació va ser la següent:

SCRATCH                    Javier Frabregat i Mora

HÀNDICAP INFERIOR    Marta Esteve i Cruella

HÀNDICAP SUPERIOR   Inés Fisas i Ayxelà

SÈNIOR                       Mercedes Ortega i Torres                                   

MILLOR BAIXADA DE HÀNDICAP  Inés Fisas i Ayxelà

Una vegada lliurats els trofeus, seguidament es van sortejar els regals aportats pels nostres socis: Fundació DAMM, Freixenet, Vodafone, La Vanguardia, Caprabo, Auto Beltrán, Aston Idiomas en el Mundo, Hospes Hotels, Grupo Planeta, Fundación F. Godia, Fundació Puig y Atlàntida Viatges.


17-07-2012

Visita privada a l'Exposició d'Antoni Tàpies. CAP BRAÇOS CAMES COS

Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona, a una visita privada amb motiu de la exposició ''Antoni Tàpies. Cap braços cames cos''. Va comentar que la fundació té com objectiu principal custodiar l’obra de Antoni Tàpies, organitzar exposicions envers d’ell i renovar la mirada enfront als estereotips; revisar l’època i rellegir el format. Per aquesta exposició s’ha tingut en compte la disposició de les obres penjades i s’ha realitzat una preselecció amb poques obres exposades.

Guiats per Laurence Rassel, la directora de la Fundació, va explicar detalladament l’obra de l’artista centrada en els seus últims 13 anys de treball (realitzada entre els 75 i 89 anys), i el cos com objecte principal. En la mateixa es re descobreix a l’artista, amb unes obres de grans dimensions i formats. Són el testimoniatge de la condició de l’artista que envelleix, limitat pel cos i els sentits però amb un desig incessant de treballar.

La visita va finalitzar en el terrat on està exposada la controvertida escultura “el mitjó”, que havia estat concebuda en l’any 1992 per a la sala oval del MNAC, però que finalment no es va construir. Va ser en el 2010 quan per primera vegada es va exposar en la Fundació Antoni Tapies.L’artista es va interessar per les coses humils, amb l’esmentada escultura posa de manifest “la importància de les coses petites dintre de l’ordre còsmic de l’univers”, així els forats del mitjó ''al•ludeixen als forats negres de l’univers''.


04-07-2012

Visita i dinar privat a la Colonia Güell

Alberto Fernández Díaz, en qualitat de vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va convidar als socis de Sport Cultura Barcelona a realitzar una visita per les instal•lacions i equipaments de la Colònia Güell.

Rebuts per Ángel Díaz, Conseller Delegat d’ALS, empresa gestora de la Colònia i la Cripta, es va iniciar el recorregut a l’Església, obra del reconegut arquitecte Gaudí, declarada en el 2005 Patrimoni de la Humanitat. Eusebio Güell, industrial i mecenes, amic d’Antoni Gaudí li va encarregar el projecte de construir una església per la Colònia textil que havia fundat en el municipi de Santa Coloma de Cervelló en el 1890.

Gaudí va realitzar una maqueta que va trigar 10 anys a finalitzar i a partir de llavors va començar la seva construcció al 1908, havia dissenyat una església amb dues naus, inferior i superior amb una altura de 40m però va quedar inacabada, perquè en 1914 la família d’Eusebio Güell, va comunicar a Gaudí que no seguiria finançant les obres.

És una obra innovadora arquitectònicament i integrada en l’entorn, Gaudí va buscar imitar la naturalesa i va jugar molt amb la llum. Els tons i teixidures recorden l’escorça dels pins, les seves columnes inclinades queden en total harmonia amb el bosc. L’interior del temple amb moltes columnes imiten als tronc dels arbres.El disseny dels bancs es va centrar en la comoditat i sempre orientats a l’altar. Les finestres són una explosió de colors molt vius i marcats. En les mateixes es poden distingir formes de flors en les finestres petites i en les grans alguna fa la cua d’un gall dindi i altra recorda les ales d’una papellona.

Gaudí va fer de la Cripta de la Colònia Güell el seu laboratori d’assajos i invents per a aplicar-lo a la Sagrada Família. La jornada va continuar pel nucli urbà, passant pels edificis més singulars i destacats com la fàbrica, l’escola, l’ateneu, etc…Alguns immobles han estat rehabilitats i s’han adaptat per a acollir empreses, principalment del sector serveis